Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielka prożba.

NATURA GÓRA. SKURA TRADZIKOWA I TŁUSTA.

Polecane posty

Gość wielka prożba.

Chciałabym uporzadkować topik "natura góra" jest strasznie długi i nie mam czasu ja ani pewnie więkrzośc wszystkiego przeczytać. proponuję zebrać w tym oto topiku wszystkie naturalne spsoby dbania o skórę tłusta, tradzikową, łojotokową... wiadomo o co chodzi ;) piszcie wszystko co wam pomaga - to czym myjecie twarz, toniki, maseczki... itd.

Gość wielka prozba.
nooooo. ktos sie skusi? na uporzadkowanie ?? ;))

Gość a moze ty sie skusisz na
skorzystanie ze slowniczka ortograficznego? :P skÓra, proŚba, więkSZość :O

Gość nayumi22
Ja juz gdzies pisalam na ten temat :) no ale ale.. Maseczki : a) miod + platki owsiane (20min) b) drozdze + miod c) drozdze + kilka kropel nalewki z nagietka d) maseczka ze swiezych ogorkow e) przeczytalam wlasnie o maseczce z porzeczek ..i juz biegne do ogrodu :) Buzie myje mydelkiem Dove (z delikatnym pilingiem) i stosuje kuracje ANTY wg Gornickiej http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3213031 :) Mi pomaga.Jest coraz lepiej. (Aha skore mam raz tlusta a raz bardzo sucha ze sklonnoscia do tradziku - nie wiem jak to sie fachowo nazywa.Mialam otwarte zatkane pory, podskorne grudki ,wagry - teraz juz nie ma:) )

Gość pytanko.
odnawiam.

Gość oddnawiam.
;))

Gość chyba naprawde nikt
Masło shea.

też polecam glinkę, portafi zdziałć cuda :) Ja używam zielonej z Dermaglinu, rewelacja i sama natura!

ja natomiast polecam -glinke żółtą, jesli ktoś ma wrażliwą cerę, też fajnie oczyszcza, ale nie podrażnia, -maseczkę z drożdży zalanych wrzątkiem i wody, byleby nie przesadzać, maseczki oczyszczające najpierw codziennie albo co drugi dzień przy bardzo zanieczyszczonej skórze, w miare poprawy coraz rzadziej, później tylko raz lub dwa w tyg. -peeling kawowy, z płatków owsianych, kukurydziany, generalnie wiekszość rzeczy w kuchni co ma granulki sie nadaje :-) solny jest świetny, ale do ciała, do twarzy za mocny -olejek herbaciany do kremu -punktowo na wypryski pasta lassari i oleje herbaciany -woda mineralna do picia w ciągu dnia