Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi mi

kikut odpadł po 10 dniach ale pepek juz długo sie zle goi -co robic

Polecane posty

Gość nie mocz go za bardzo
I przemywaj spirytusem ;)

Gość pójść do lekarza
od tego może się zrobic niezły stan zapalny i konieczność podania antybiotyku!!!

Co robić ??? Iść do lekarza i to jak najszybciej ! Ranka w pępku to miejsce przez ktore mozna zakazic caly organizm ..jesli wda sie bakteria . Nie rob nic na wlasna ręke.!!! Pozdrawiam

Gość mimi mi
tak tylko ze to sie ukazuje tylko jak mały płacze-tak to pepuszek jest schowany i wyglada całkiem ok

Gość pójść do lekarza
A co się ukazuje? Krew? Jakiś płyn? Radzę z całego serca - idź do lekarza.

mimi ..dokladnie moja niunia miala to samo od urodzenia . Nosila przez tydzien opaske uciskowa zeby podczas kolki i placzu pępuszek nie wychodzil na wierzch ..przy tym byla w jednym miejscu malutka ranka po odpadnieciu ..Miala przemywane spirytusem ..potem gazik i opaska . To jest niebezpieczne ..to pierwszy krok do przepuklinki pepkowej ..no i wprowadzenia bakterii jesli sie nie leczy ( smaruje )

Gość mimi mi
ani krew ani płyn-widac takie cos co zalewałam spirytusem jak pepowina była "swieza"

Gość mimi mi
za 5 dni mamy wizyte u pediatry- gio-wystarczy ajk na dzien dzisiejszy kupie taka opaske w aptece??

Gość pójść do lekarza
Jejku, my Ci piszemy co robić. Ale skoro wiesz lepiej to nie zawracaj głowy. Moja koleżanka z powodu wilgotnego pępuszka była z dzieckiem 3 dni w szpitalu.

Gość o rany to brzmi
makabrycznie! a t nie boli takiego dzieciaczka jak mu sie przemywa rane spirytusem? brrrr az mi sie zimno zrobilo:)

Mimi .. nie wiem czy cos takiego jest w aptece ..Nam lekarz kazal to zrobic samemu ..szeroki 10 cm ..bandaz elastyczny .. dopasowac do obwodu brzuszka tak zeby nie zamocno usiskalo tylko chronilo . Nie rob tego sama ..tylko z zalecenia lekarza .. I stanowczo 5 dni to za dlugo ..Powinnas juz dzis pokazac brzuszek lekarzowi ( pępek).. To moze byc podobne jak u moje niuni ale moze wygladac calkiem inaczej ..Nie lecz dziecka przez internet ..prosze cie ..tego nie mozna lekcewazyc ..! jak nie masz lekarza to podjedz na dyzur do szpitala ..tam gdzie rodzilas . Pomocy ci nie odmowia . Pozdrawiam

Gość mimi mi
eh-dzwoniłam do połoznej -podjechała-zobaczyła-powiedziała ze wszystko ok-ze jak pepowina była gruba to tak bedzie