Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goldi44

Gdzie najlepiej kupić goldena??

Polecane posty

golden możesz kupić tylko z rodowodem/metryczką każdy inny pies nazywany goldenem to \"kot w worku \" bez dokumentów to tak jakbyś poszła do szpitala i uwierzli Ci na słowo , że jesteś lekarzem i przyjęli do pracy pies jest wart tyle ile z niego zapolacisz - jeżeli kupisz pseudogoldena za 200 zł to dokładnie tyle będzie w nim goldena jeżeli chcesz to dam Ci kilka dokładnych wskazówek na co patrzeć w hodowli

Gość Goldi44
Oki, jeśli mogłabyś to bardzo chętnie, napisz mi na gg: 6416697 albo tu, czekam;) POZDRAWIAM:)

Gość Goldi44
Pszcie, piszcei, piszcie!!!!!! POZDRO:*

wczoraj nie zdążylam :) napiszę ogólnie o kupowaniu psa na początek szukanie hodowli jest czasem trudne ale nigdy nie powinno się kupować psa pochopnie -w końcu to decyzja na długie lata poszukaj hodowli domowej , gdzie psy mieszkają z właścicielami szczególnie golden nie jest psa kojcowym , bo potrzebuje stałego kontaktu z człowiekiem jak w mieszkaniu to wiadomo , ale jak hodowla jest w domku to przypatrz się czy suka i malucchy czują się w domu swobodnie - niestety bywa , że dla klienta szczenaki są w domu , a kojec za domem na stałe musisz zwrócić uwagę jak zaczowuje się matka w stosunku do ludzi golden to grzeczny towarzyski pies - jeżeli matki zachowanie nie jest Ok to odpuść szczeniaki do 7-8 tygodnia uczą się od mamy zachowań wtedy uczą się stosunku do ludzi jeżeli mama ma dobrą psychikę to przekazuje ją maluchom powinny być ciekawe świata , ruchliwe i zainteresowane Tobą strach przed ludżmi oznacza złą socjalizację wiesz///nie mogą baś się np.podniesionej do glaskania ręki , upadające zabawki itd. ja najbardziej lubią małe hodowle , gdzie jest jedna ukochana sunia bo szczeniaki to masa roboty i większa ilość psów zawsze oznacza mniej czasu dla nich ojciec powienien być obcym psem hodowla gdzie kryje się swoim tylko reproduktorem ..cóż , to wielka oszczędność dla hodowcy , ale nie wybiera on dla swojej suni najlepszego hodowca powinien wytłumaczyć Ci dlaczego pokrył sukę tym , a nie innym psem psa wybiera się aby udoskonalić rasę -nie ma psów idealnych , ale jak kojarzy się pary z głową to dla suki szuka się psa uzupeniającego to czego jej czasem brakuje , lub chce się uwydatnić jej najlepsze cechy ważny jest rodowód , bo tylko znając przodków hodowca może wybrać ojca z odpowiednimi genami nie jestem zwolenniczką inbredu , bo to jest zabawa dla znawców , ale kiedy w dalszych pokoleniach u obu rodziców występuje jakiś wybitny przodek to jest jest dobrze:) jeżeli spodoba Ci się suka i jej stosunek do ludzi i szczeniaków , poproś o adres do ojca masz prawo go obejrzeć , poznać itd. jeżeli hodowca nie chce podać namiarow to jest dziwny ;) cdn.

a teraz dokumenty masz prawo obejrzeć wszystkie dokumenty psa i suki w rodowodzie powinny być pieczątki z wynikiem prześwietlenia na dysplazję z wynikiem A u goldenów nie ma takiego obowiązku , ale dobry hodowca zawsze robi RTG i nie przyjmuj tłumaczenia , że w rasie nie ma obowiązku powinny też mieć badanie oczu - to chyba jest obowiązkowe u goldów - nie jestem pewna , bo jestem w innej komletnie rasie , ale jestem pewna , że dobry hodowca bada oczy nawet jak nie musi do obejrzenia musisz też dostać katrę miotu i protokól konroli miotu protokół czytaj uważnie , bo tam fachowcy wystawiają swoją opinię maluchy oczywiście metryczki , tatuaże i książeczki zdrowia jeżeli hodowca czegoś Ci nie powie , to pytaj dobry hodowca uwielbia pytających a jeżeli o czymś nie mówi , to nie zawsze jest to chęc ukrycia czegoś ja no. nigdy nie mówiłam kupującym o tym , że szczeniaki są szczepione , bo to dla mnie takie oczywiste jak to , że szczeniak ma cztery łapy :) dlatego musisz pytać jeżeli jednak na jakiekolwiek pytanie hodowca niechętnie odpowiada -bądź czujna jeszcze o dysplazji - nie ma fizycznej możliwości sprawdzenia , czy szczeniak w wieku 8 tygodni ją ma czy nie jedyne co jest w stanie zrobić hodowca to zapewnić im rodzicow z wynkami A jeżeli szczeniak ładnie chodzi , biega , nie ma problemu ze wstawaniem , a rodzice są przebadani to masz wszystko co można zrobić na pewno opowie Ci też jak zapobiegać nabytej ( ale to już inny temat ) wiesz czasem zapyataj czy nie ma możliwości kupić w danej hodowli psa bez rodowodu - jeżeli hodowca się oburzy to wspaniale :) jak zacznie coś kręcić to uciekaj - bo w ZK są przepisy regulujące ilość miotów a czasem właściciel chce sobie dorobić na boku i kryje pomiędzy regulaminowymi cieczkami wtedy istniej duża szansa , że maluchy będą słabsze , bo suka potrzebuje dużo czasu na dojście do siebie po porodzie , zanim urodzi następne cdn

jeżeli trafisz na tragiczne warunki w hodowlli-nie kupuj z litości oczywiśie trudno to tak po rpostu zrobić i wyjść , ale musisz wtedy pomyśleć , że ktoś kto trzyma psy w takich warunkach , jeżeli dobrze je sprzeda będzie i produkować coraz więcej najczęsciej hodowcy dają nowym właścicielom coś co nazywamy \"instrukcją obsługi szczeniaka \" to zazwyczaj wypis rzeczy , które musisz , a czego absolutnie nie wolno i powinnaś dostać trochę karmy , którą jadł maluch w domu powinna to być dobra karma ( jak usłuszysz chappi lub pedigree-wiej ) najlepiej jak hodowca da Ci karmę wyjętą ze swojego pojmnika nie \"paczuszkę dla mlauszka \" tylko dokładnie to co jadł w domu i dobry hodowca zarzuci Cię pytaniami będzie wypytywać dlaczego golden i czy wiesz ile potzrbuje ruchu, czy jesteś pewna itd............. jejku.........chyba wszystko napisałam jak o czymś zapomnialam to niech mnie ktoś poprawi :) powodzenia w zakupach :)

a jednak zapomniałam :) jeżeli kupujesz psa , to sprawdzaj czy ma oba jądra teoretycznie w wieku 7-8 tygodni ma prawo ich nie mieć , ale wtedy jest większa szansa na to , że zostanie wnętrem i jak już marudzę to dodam jeszcze raz:) do 7 tygodnia szczeniak uczy się wszystkiego od matki będzie miał podobny stosunek do ludzi i świata - matka jest najważniejsza ;)

Gość Goldi44
Dzięki, tylko mam jedno pytanko: Dlaczego ta karma, to nie może być chapi, albo pedigrin? Jeszcze raz wielki dzięki;) aha, czy może mogłabyś mi polecić jakąś hodowlę? Chodzi mi o dobrą hodowle, ale jaknaj tańszą. Jeszcze raz DZIĘKI:))

pedgree i chappi to jak chińska zupka :) najesz się , ale nie ma wartośco odżywczych jakich potrzebuje organizm a rosnący pies ma olbrzymie potrzeby i dlatego musi dostawać karmę doskonale zbilansowaną jest duży wybów karm dobrej jakości ceny dla mluchów są dużo wyższe , ale sklad takich karm daje Ci gwarancję , że dajesz mu wszystko czego potrzebuje , aby zdrowo urosnąć co do hodowli to wspominałam , że ja siedzę w zupełnie innej rasie i akurat goldenki mnie nigdy nie interesowały popytam jednak czy ktoś zna jakąś ciekawą , ale nie obiecuję ceną się nie sugeruj , bo zazwyczaj ani ta najniższa , ani najwyższa nie jest taka jak trzeba cdn

a więc CD :) karma do wyboru do koloru na stronie telekarma.pl najlepiej sugerować się tym co poleca hodowca jeszce coś odnośnie rodowodów moim zdaniem pies powinien mieć rodowód FCI czyli polskiego ZK jestem raczej na nie jeżeli chodzi o rodowody innych organizacji takich jak PKPR ( polski klub psa rasowego ) dlaczego? cóż, nie wiem jak goldeny , ale inne rasy za bardzo odbiegają nieraz od światowego wzorca zbyt duża jest dowolność i swoboda , a ceny podobne tak więc jeżeli porządny rasowy pies z rodowodem to tylko ZK - im surowsze zasady tym lepiej dla rasy chyba się za bardzo rozpisałam

Gość Goldi44
Dzięki, wielki dzięki;) Teraz rozumiem o co chodzi z tymi kramami:) wcześniej nie miałam psa więc rozumiesz... POZDRO:*

Gość Goldi44
Dlaczego ostatnio nikt nie piosze :( Piszcie!!! POZDRO :*

Gość Goldi 44
Dlaczego już nikt nie pisze na temat goldenów:( Piszcie, piszcie czekam:) i pozdrawiam;)) PISZCIE:)

Gość asq
MAM ZAMOWIONEGO GOLDNEKA. TO ZE TYLKO 5 Z MIOTU DOSTJE RODOWOD TO BZDURA. JEZELI SA ZDROWE I ZGODNE Z WZORCEM TO WSZYSTKI DOSTAJA METRYCZKE I TATUAZ. HODOWLE NIE CHCA SPRZEDAWAC PSOW BEZ RODOWODU U NICH WSZYSTKIE SZCZENIAKI MAJA METRYCZKI, A TAKIE Z POZA HODOWLI BEZ RODOWODU... SKAD PEWNOSC ZE INFORMACJA O RODZICACH JEST PRAWDZIWA. DOSTANIESZ PSA CHOREGO I WIECEJ KASY DASZ ZA SAMO LECZENIE NIZ ZA KUPNO RODOWODOWEGO.

oczywiście każdy pies z miotu dostaje metryczkę nawet wadliwy -wtedy ma jednak wpis-niehodowlany to znaczy , że na 100 % nie nadaje się do dalszej hodowli , ale jest 100% goldenem

Gość asq
powiem szczerze ze nie rozumie tych ktorzy chca kupic psa -zwlaszcza takiego jak goldenek ktory jest poddatny na dysplazje -bez rodowodu. Kupujac z rodowodem ma sie pewnosc ze dalecy przodkowie bylizdrowi i pozbawieni dysplazji.

Gość moniiiii
www.renmil.com stronka hodowli

Gość Goldi44
Dzięki, że komętujecie, choc ostatnio troche malo ale piszcie!! ..:Pozdro:..