Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość national insurance number

national insurance number

Polecane posty

Gość national insurance number

ile sie czeka na national insurance number. ja juz 2 miesiace jestem po rozmowie i zero odzewu

Gość Gosiak2
powinienes dostac numer najpierw na kartce ktory bedzie na karcie , spokojnie dostaniesz ;) ja tez czekalam chwile hehe pozdro

Gość jaaaaaaaa
aj miałam rozmowe 15 czerwca.w połowie lipca przyszedł nr na kartce, a niedawno przyszła karta! ale slyszałam, że oni w czerwcu mieli jakies problemy i moga być opóźnienia w wysyłaniu NIN. w ostatecznści po 3 miesiącach od rozmowy zadzwon do nich i zapytaj co jest:)

Gość agagaga
na kartce mialam napisane,ze mam czekać do 8 tygodni,minęło 8 a oni mówią,ze nie wiedzą,trzeba czekać,ze może za dwa tygodnie,a za 2 tygodnie bedzie to samo,a numer jest mi bardzo potrzebny,ze względu na dziecko. Można się wściec

ja mialam rozmowe w maju a list z numerem dostalam dopiero w sierpniu, ale to bylo pare lat temu...Moj facet za to dosc szybko dostal, po paru tygodniach, wiec nie ma reguly....

Gość agagaga
tylko ze ja mam dziecko i dosyć sie juz naczekalam Gdybym miała paszport dla dziecka to nie siedzialabym tu minuty dłużej,bo Polaków maja tu za nic

Gość oooooooooooo
Bylam na insurance number i nikt mnie nie mial za nic, mily pan mila rozmowa, nikt mi nie dal do zrozumienia ze jestem gorsza, z drugiej strony nie wymagam od kogos traktowania mnie jak polskiej gwiazdy. Poprostu duzo ludzi stara sie o insurance i to zabiera czas, nie martw sie dostaniesz wyrownanie z child benefit i tax credit , bo pewnie o to chodzi...

Gość agagaga
nie wiesz w jakiej jestem sytuacji, wiec sie nie wypowiadaj. urzedniczka powiedziala,ze nic jej nie obchodzi moje dziecko i to nie jest jej sprawa,ze nie mam z czego zyć i jak wrocic do Polski. Wiec w nosie mam wyrownanie jak teraz potrzebuje dziecko.Ale widze z powyzszej wypowiedzi,ze również Polak Polakowi wilkiem

Gość jakie sa korzysci z posiadania
NIN czy mniejszy tax

Gość ja ja ja
agagaga - nikt Ci nie kazal wyjezdzac do Anglii, wiec teraz nie narzekaj... Nie jestes w swoim kraju to sie musisz dostosowac do ich systemu, etc...

jakie sa korzysci z posiadania - tak, jesli masz juz NIN to placisz normalny podatek 22%, jesli nie masz NIN to jestes na czyms co sie nazywa bodajze emergency NIN i wtedy ten podatek jest duzo duzo wyzszy...

Gość agagaga
tylko ustawowo sie czeka do 8 tygodni a moje kolezanki w podobnej sytuacji czekaly 2 tygodnie na nin, wiec trudno jest nie narzekac. ale widze ze nie ma co sie wypowiadac na forum,bo czesto mozna sie spotkac ze zlosliwosciami i cisnienie gotowe zegnam

Mój mąż czekał krótko, jakieś 2 czy 3 tygodnie. Też jest Polakiem:).

Gość zosiaaa
no cóz moja mama była na rozmowie 21,08,06 -numer juz ma od wczoraj czyli 8,09,06=myslę, że w miarę szybko się ogarneli... no i nie ma czegos takiego jak emergency nin- jest tylko emergency tax code BR, i wtedy sie płaci 25% panstwu, a normalnie sie płaci 22 % w tym że zawarta juz jest tu kwota na nin (7%). emergency tax code nie zalezy od ninu. a by tego BR nie było to kazdy pracodawca winien rejestrować swoich pracowników w Tax Ofii'sie, a jesli tego nie zrobi-sami na własną rękę musimy dzwonić po biurach.......wrrrrrr----wiem mam to juz za sobą....

Gość agagaga
p 2 miesiacach urzednicy mnie poinforowali ze brakuje formyb z tax office.umawiajac mnie na rozmowe pomylili moje nazwisko,poprawili tylko w komputerze a forme z blednym nazwiskiem wyrzucili. i czekalabym niewiadomo ile

Gość agagaga
takze temat juz nieaktualny

Gość ooooooooooooo
no i powiedz po co byly te nerwy i to narzekanie jak to anglicy nas traktuja...pomylka i tyle

Gość agagaga
nerwy sa potrzebne,bo nawet nie poinformowali mnie o pomylce,a ja bez numeru nic nie moge zdzialac. widac,ze tylko ja tak dlugo czekam. oooooooooo gdybys ty miala male dziecko tez nie bylabys zadowolona.te panie w urzedzie kazaly tylko czekac,az w koncu po tak dlugim czasie jakis urzednik wyjasnil o co chodzi.

Gość agagaga
nadal nic sie nie rusza w sprawie nin,wczoraj jak dzwonilam to powiedzieli,ze nie ma mnie w kompie. urzednicy nie potrafia zrobic z tym porzadku. kilka razy prosilismy o zmiane adresu a nadal jest stary. kazdy urzednik mówi co innego. nie wiem juz co robic.. Czy nerwy są niepotrzebne? Właśnie przepadł mi housing benefit i counsil benefit, bo do 20 wrzesnia nie dostarcze zaświadczenia ze pobieram child benefit :(

Gość pije kawe sama
Ja nie mialam problemu z za latwieniem numeru ,miałam rozmowe 21 pazdziernika a 1 listopada przyszła juz informacja o numerze ze dostałam:)

Gość hasda
Ja dostalam kartke z nin po 3 dniach:) Karte plastikowa jakos po miesiacu.