Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość male pytanko

bezpiecznie czy nie?

Polecane posty

Gość male pytanko

czy biorac tabletki jestem zabezpieczona w czasie 7-dniowej przerwy? i czy pierwszy dzień krwawienia jest w 100 % bezpieczny?

Gość 19tkaaa
tak jestes zabezpieczona.. mowi sie niby ze na 99.9 ale jesli sie porzadnie przyjmuje to ok.. W sumie ja jakos miałam wiele sytuacji gdzie brałam nie regularnie brałam antybiotyki i w ciazy nie jestem :)

a ja mam dziś 7 dzien, jutro o 21 przyjmuje pierwszą z nowego opakowania i pytanie, czy tego 8-go dnia przed przyjęciem piguły też jestem bezpieczna?

Gość agusia_18
jestes zab przez cale opakowanie+przerwa(oczywiscie niektore kobiety nie chca wspolzyc w czasie krwawienia, wiec praktyczne w czasie przerwy moga miec od 1 do 5 dni wolnych)dopoki rozpoczeniesz kolejne opakowanie. 100% narazie nie ma w zadnej metodzie, ale roznie sie mowi, ze pigulki maja 99, 98

Gość male pytanko
a czemu tylko na 99,9 ??? jak jest 1 dzien krwawienia, to chyba nie mozliwe, zeby bylo jakies prawdopodobienstwo, prawda?

Gość agusia_18
tak o ile orzpoczniesz to opakowanie

ludzie bo ja sie dygam ;/ zmieniam teraz piguły z mocniejszych (stediril) na słabsze (mercilon) lekarka kazała mi zrobic przerwe bo miałam obfite krwawienia całe opakowanie pierwsze i mam zacząć ten mercilon jutro no ale on jest słabszy ;/ boje sie wpadki

Gość male pytanko
rozpoczelam :). a jesli byn nie rozpoczela, to tez chyba nie ma mozliwosci przy 28 dniowych cyklach?

Gość agusia_18
pierwszy dzien krwawienia-bez pigulek czy z pigulkami? jesli z pigulkami to nie ma ryzyka, jesli bez pigulek jest ryzyko w teoretyce i czesciowo praktyce. atutaj chodzi tylko o to ze plemniki moga przezyc dlugo a ty nie rozpcczniesz opakowania i trach, ale jesli zamierzasz to jestes zab przez cale opakowanie. 99 bo zawsze sie cos moze zdarzyc nie tak. ktos zapomni pigulki i nie bedzie sie zab(konkretnie I i III tydzien), scecje zoladkowe itp.

Gość agusia_18
spokojnie, przeciez decyzja lekarza to jest. po zakonczeniu brania pigulek poziom hormonow diametralnie spada, i odrazu po nie wiadomo czy sie sie jest podwojnie narazonym na ciaze czy zas nie, bo organizm nie przywykl do nowej sytuacji, ale lepiej dmuchac na zimne

Gość male pytanko
ale ja wzielam kolejne opakowanie, ostatnia tavletka we wtorek, krwawienie w niedziele i wtedy niebezpieczna sytuacja i w srode tabletka wzieta. to chyba 100 % skutecznosci?

Gość 19tkaaa
mozesz byc spokojna.. nie martw sie juz tak serio..