Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rorika

pierwszy raz-pytanie

Polecane posty

Gość rorika

czesc, czy wystarczy jak na "pierwszy raz" tylko chlopak sie zabezpieczy?? z gory dziekuje zaodp

Gość 19tkaaa
jak kto woli radze Jeszcze gobulki jesli nie chcesz tabletek.. ja miałam za 1 razem gumke i pekła na szczescie to były dni nie płodne.. a potem globulki i gumka ale mi to nie pasowało.. przerzuciłam sie na tabletki

Gość marena
tabletki ok, ale okres mam dopiero za pol miesiaca wiec jeszcze nie moge zaczac brac

Gość marena
sorka zmienilam pseudonim-tylkomarena bedzie moj. dzieki

Gość kinga21
zazwyczaj pierwszy raz włanie chłopak sie zabezpiecza tak było w moim wypadku pozatym potem zazełm tabsy i do teraz spox pozdro

Gość marena
ale jest jeszcze taki problem,ze obecnie mam dni plodne :( wiec samo zabezpieczenie chlopaka chyba nie wystarczy?

Gość 19tkaaa
a nie mozesz poczekac?? zacznijcie od pettingu chłopak Ci chyba nie ucieknie..

Gość marena
nom poczekam dopoki nie zaczne brac tabletek.... dzieki

Gość 19tkaaa
:)_ tabletki działaja juz od 1 .. wtedy Bedziesz spokojna.. a naprawde warto poczekac :)

Gość marena
no wiem, lepiej przezyc ten pierwszy raz bez dodatkowego stresu :) dzieki :*

ja planuje i 1 raz i każdy następny na gumce... szkoda mi zdrowa na tabletki :o

Gość marena
a skad pewwnosc ze nie peknie....?

Gość marena
to ja juz sama nie wiem :) ale chyba bede spokojniejsza jak zaczne brac tabletki...

można. a co do gumki - mam \"znajomości\" aptekarskie i postinorek będzie mi zawsze leżał w szufladce :) tyle par kocha się na gumkach i nic się nie stało! a nie słyszałam o przypadku, żeby po dłuższym stosowaniu nie wyszyły przykre efekty uboczne od tabletek - czasem jest to miesiąc, czasem rok, a czasem 5 lat. wolę gumki... tylko trzeba tej metodzie zaufać - żeby się zrelaksować :) i uważać, żeby nie powiększyć rodziny :p

Gość marena
wiec sadzisz ze sama gumka wystarczy??

Gość 19tkaaa
no a postinor to jest cholernie duza dawka.. a ja wiem z doswiadczenia ze ciągłe sprawdzanie czu gumka nie pękła albo sie nie zsunęła to nie ma co liczyc na pełny.. dowartosciowany stosunek.. w gumce to nie to co bez.. to tak jak bułke przez bibułke

Gość co macie do afrykanczykow
ja tez sie boje tego jak moj organizm bedzie reagowal na tabletki,ale juz sie zdecydowalam ze jesli bede chciala odbywac stosunek z moim chlopakiem to pojde do ginekologa zeby mi przepisal tabsy;)

jasne że postinor to duża dawka hormonów, ale gumki nie pękają tak często! jak się ją dobrze założy, to naprawdę jest to pewny i skuteczny środek antykoncepcyjny! przy prawidłowym stosowaniu ideks pearla wynosi 2. owszem, więcej niż przy pigułkach, ale jednak jest to zdrowsze. a dla mnie moje zdrowie jest ważniejsze nawet od przyjemności, nie jestem jakąś tam hedonistką ;) nie chcę mieć potem problemów z wątrobą, wzrokiem, cerą, włosami, wagą... i kiedyś płodnością :o

Gość 19tkaaa
a tam pierdu pierdu.. to zalezy od kobiety.. mi tam sie nic bnie dzieje poza tym ze pic mi sie chce w nocy.. nic sie ze mna nie dzieje badania dobre.. tak czy siak za ok 2 lata rzucam tabletki

Gość Murphy
tabletki antykoncepcyjne nie wpływają na płodność; z reguły już coś jest nie w porządku przed rozpoczęciem ich stosowania, a po odstawieniu problem pozostaje;

co do tej (bez)płodności po tabletkach - zastanów się, właściwie, to masz 50% szansy, że problemy z zajściem w ciążę pojawiły się po tabletkach i 50%, że problemy były i przed zaczęciem stosowania tej metody antykoncepcji. a więc ryzykujesz - wierzysz w to co mówią (\"nie szkodzą, nie szkodzą!\") albo nie. ja nie wierzę.