Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale ze mnie maruda

Pierścionek zaręczynowy- RATUNKU!

Polecane posty

Gość krochmal
No cóż, biżuteria to biżuteria ma zdobić i ma byc widoczna. Ma byc tak zaprojektowana, zeby swoja uroda i kunsztem wykonania przyciągac uwagę . Szczególnie w przypadku długich szczupłych palcow , możemy pozwolic sobie n a większa swobode w doborze pierścionka. Nic błędniejszego jak przekonanie, ze jak cos małe to piękne i delikatne, w większości wypadków te tzw delikatne to tania masówka, która trudno nawet nazwac biżuterią bo czego mozna się spodziewac po pierścioneczku za kilkaset złotych. pierscionek ze złota z odlewu, + odpady brylantów lub cyrkonie. To juz lepiej poszukac lub zamówic , jakiś niepowtarzalny, zaprojektowany przez artyste srebrny pierscionek. Ładny, niebanalnyz charakterem, a nie jakies masowe zlłote gówienko, niby d e l i k a t n e....., a fuj masowa tania tandeta

\"...Ma byc tak zaprojektowana, zeby swoja uroda i kunsztem wykonania przyciągac uwagę\" - bardzo błędne rozumowanie. Biżuteria ma zdobić a nie przyciągac uwagę. Od przyciągania uwagi są reklamy i muzealne eksponaty. Delikatna biżuteria - nawet ta tania i za \"kilkaset złotych\" znacznie lepiej prezentuje się na kobiecie, niż te \"artystyczne\" wizje robione na zamówienie. W naszej polskiej rzeczywistości większośc osób może pozwolić sobie na \"złoto z odlewu + odpady brylantów lub cyrkonie\".

Gość tropicana
a ja zostalam postawiona przed faktem dokonanym. Moj narzeczony sam wybral dla mnie pierscionek. Wybral wlasnie bardzo delikatny, przy czym ja wole bardziej widoczne pierscionki ;) na poczatku troche czulam sie moze rozczarowana faktem, ze nie moglam sobie wybrac tego czego chce ale.... Pierscionek to dowod milosci. Po slubie docenilam delikatnosc pierscionka. Mam 6 mm obraczke w kolo zdobiona kamieniam wraz z delikanym pierscionkiem tworzy udany duet. A poniewaz nigdy nie sciagam ani pierscionka ani obraczki w zime nie musze sie martwic ze pierscioek zahaczy sie, badz nie wejdzie do rekawiczki. Ot okazalo sie ze mam przewidujacego meza :)

Gość ZOONKA
trudno , aby masowo tłuczone gówno zdobiło.

Gość Fiziii
No cóż, tez nie chciałabym nosic pierścionka zaręczynowego, jezeli byłby to model dokładnie taki lub zbliżony bardzo , dostepny na każdym stoisku ze złotem . Seryjność tych pierścionków przekreśla je. I jeszcze ta cena . Ile to jest 500 PLN? , 2 kartony papierosów bodajże.

Gość tropicana
Chyba kazda kobieta pragnie miec cos wyjatkowego. Takie juz jestesmy. Ale trzeba pamietac ze nie rzecz tworzy historie, ale ludzie... nawet masowka moze stac sie symbolem czegos wielkiego. Poza tym niektorzy nawet takiej masowki nie maja na palcu... bo ich nie bedzie nigdy na to stac :(

Gość ale ze mnie maruda
juz wymyslialam co zrobie!!! siostra mojego mezczyzny zamawiala obvraczki u pewnego jubilera z bydgoszczy, on wykonuje piersciuonki na zamowienie z bialego zloto nie rodowanego :) a z tego co wiem, to w aparcie brylanty sa kiepskiej jakosci, to prawda? czystosc si2 i barwa H :o wiec pomyslalam zeby zamowic barwe F i czystosc VVs?ale kurcze mowicie ze masowka, ale mi sie ten wzor podoba moze poprosze tego jubilera o jakies hmm drobne zmiany? :o i zdecydowalam sie na szerokosc 3 mm i brylancik o,14 ct :)

Gość dianusia
gratuluje wyboru wreszcie sie zdecydowałas

Gość santi_23
trochę chore podejście. DLa mnie sam wygląd pierścionka był mniej ważny niż myśl że się zaręczymy. Mnie też zabrał mój obecny narzeczony żebym sobie wybrała i muszę powiedzieć że mam śliczny z brylancikiem ale w życiu nie robiłabym takich szopek żeby wyjść z niczym bo coś tam bla bla. Dziecinne i jak dla mnie to bardziej zależy ci na pierścionku niż na chłopaku. Sorki ale takie mam wrażenie.

Nie rozumiem Cię zupełnie, twój chlopak wyda tyle kasy ok 1000zł a ty jeszcze wybrzydzasz... nie bądz taka bo mu przykro , no i różnie to sie może skonczyc czego oczywiście Ci nie zycze. Twój wybór to klasyczny zaręczynowy pierścionek, a czy ma obrączke cieńszą czy grubszą o 1mm to żadna różnica, nie wiem po co taka afera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ale ze mnie maruda
my z moim narzeczonym zawsze jestesmy szczerzy wobec siebie :) a jemu tez sie zaden z tych pierscionkow nie podobal tylko glosno w sklepie o tym nie powiedzial,l ja jestem bardzo wybredna i on rowniez, takze ciezko nam dogodzic ale gusta mamy bardzo podobne :) a moj pierscionek juz sie robi nie moge sie doczekac :)

Gość phiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ale się podniecasz tym pierścionkiem:-) Sorki, ale taka podnieta trwa niedługo (co najwyżej 3 miesiące) a później już ci nie zależy jaki ale że jest i kochasz samą myśl że jesteście narzeczeństwem. Ja też tak nie mogłam się zdecydować a teraz to wiem że nawet jakby mi dał pierścionek za 90 zł to też by mi się podobał:-D

...nie masz innych problemów? ..kim jest ten miczego nie świadom facet-masochista?!(hehe) Zrób mu zdjęcie puki się z Tobą nie ożenił, to będzie niezbity dowód dla dzieci, że tato miał włosy, ...bo przy Twoim marudzeniu może być różnie. Pozdrawiam:)

Mój pierścionek ma 5mm z 6 cyrkoniami :) Dla mnie jest sliczny i mój narzeczony sam wybierał,jestem z niego dumna. Faktycznie jestes wybredna....... :/

Gość Całaaaa Jaaaaa
Dziewczyny a co jeśli mężczyzna sam wybrał pierścionek ktory niekoniecznie podoba się partnerce? Ja chciałam bardziej widoczny pierścionek i taki też otrzymałam.... jednak nie zupełnie trafil w moj gust :(