Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maandarynka

parterówka czy dom z poddaszem?

Polecane posty

Gość maandarynka

zaczełam właśnie budowe domu ,do tej pory wydawało mi się że domek parterowy będzie tańszy w wykonaniu ale czy aby napewno ? Jak myślicie ,jeżeli ktoś się orientuje conieco to proszę o kilka wzkazówek

zrób sobie trochę wyższy dach i poddasze gotowe :-) okna w dachu... ach cudo.. i w ogóle super.. będziesz wolała przesiadywać na poddaszu niz na parterze :-)

Gość my sie budujemy
i bedziemy mieli poddasze tez,ale sa tez minusy...nie mozna dobrze okien w dachu umyc no i strasznie goraco jak slonce jest...

Gość kanapkka
z poddaszem w ogóle troche zachodu jest , bo to i meble na zamówienie, po schodach, ale jak działka niezaduzo, to jednak warto isc w góre

Gość maandarynka
działka ma 50 arów a dom 200 m kw to troche sporo ale mamy troje dzieci najdrożej wyjdzie dach ale chyba taniej niż ocieplenie poddasza?

Gość kuytrtr
na takiej działce to spokojnie mozecie budowac parterowy, chociaz mnie generalnie podoba sie jak sypialnie sa n a górze.

Gość jeeee
ja mam 9 arów i budujemy dom z poddaszem :) takie domki mi sie podobaja i własnie to oddzielenie częsci prywatnej (sypialnie) od reszty.. nie wykluczam jednak że na stare lata te schody mogą stanowić nie lada przeszkode :o

To zależy na ile perspektywicznie myślicie. Czy dzieci mają szansę na samodzielne mieszkania po \"usamodzielnieniu\"? Może warto pomyśleć o domu, który potem ewent. łatwo dzielic na poszczególne lokale. Żeby dzieciak miał dom nad głową, ale na tyle wyizolowany, żeby sam się o siebie troszczył i nie był wiecznie na waszym garnuszku i najlepiej obsłudze

Gość maandarynka
obecnie mieszkam w dużym poniemieckim domu mam dosyć schodów i ogromnych korytarzy ponieważ zajmuje piętro mam sporo sprzątania

Gość dom z poddaszem
tylko pamietaj, ze poddasze to czesto strata miejsca; ja w ogole nie znosze parterow, ani 1 pieter. min. 2 pietro.

Gość huanitta
jeżeli już to parterówka są piękne projekty a poddasze to strata miejsca małe scięte pokoiki

Gość IsoverOE
Dzień dobry, grubość izolacji zależy od rodzaju zastosowanej wełny mineralnej. W przypadku Super-Maty rekomenduję zastosować 25 cm izolacji, w przypadku Uni-Maty zalecam 30 cm. Izolację najlepiej ułożyć w dwóch warstwach: pierwszą między krokwiami a następnie drugą poprzecznie pod krokwiami. W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Paweł Stefański Online Ekspert ISOVER