Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pa22222

Ząb IMPLANT..czy któś z was zakładał ??

Polecane posty

Gość pa22222

sluchajcie,czy ktoś z was zakładał implant.Musze to zrobic a bardzo sie boje-jestem wreczprzerazona!!!!!....czy to boli ( jak dlugo trwa zabieg )....czy moze byc znieczulenie calkowite, ponalozeniu sruby trzeba odczekac czy od razu nakladaj zab ??? i za ile udalowam sie zrobic zab ???

Gość kasialud
Hej, itm. Ja co prawda nie mam inplantu ale wiem o tym co nieco bo tez chcialam sobie wstawic. Otoz koszt takiej imprezy to od 2 do 3 tys. zl. Zalezy jaki gabinet alew takim najtanszym to ci raczej takiego nie zrobia. Ja pytalam w Krakowie w klinice stomatologii estetycznej i podali mi cene ok. 3 tys. musisz jednak wziac pod uwage ze do tego dochodza zawsze koszty przeswietlen, znieczulen, itp. Niestety, zawsze cos sie znajdzie:( Po wkreceniu implantu w dziaslo czeka sie tez do calkowitego wygojenia. Pani mnie nastraszyla ze czasm az do pol roku. A w ktorym miejscu nie masz tego zeba? Bo ja nie mialam 4 i wogole sie nie usmiechalam. Dlatego na razi zalozylam sobie mini-protezke, ktora kosztowala mnie 70 zl:) To nie jest zbyt wygodne i polecane raczej na zeby w tyle ale przynajmniej moge znow sie usmiechac bo wogole nie widac ze jest to sztuczny zab...jedyne co psuje efekt to haczyk, ktory jest na 5 wiec zupelnie schowany i wszyscy mi mowia ze go nie widac tylko ja jestem przewrazliwiona:)

Gość gokina
o ile pamietam to najpierw czyszczą kanał i to w znieczuleniu, a dopiero po tygodniu załozyli mi śrubę, bęz znieczulenia, bo musiałam czuć czy ta sruba oby napewno jest wkrecona do końca, bo nie moze zostać wolna przestrzeń, to nie bolało, ale czułam tylko ucisk jak wkladała śrubę, potem od razu nowy zabek. Ceny nie pamietam i jak to dokładnie było bo to daaaawno było, Ogólnie uczucie nieprzyjemne, ale potem radocha

Do GOKINA to co mowisz to jakas pomylka, implant wszczepia sie w kosc w miejsce gdzie nie ma juz zeba ani korzenia po tym zebie. Wiec robi sie to zawsze w znieczuleniu. Wiem bo mialam wszczepiany. Przyjal mi sie :)

Gość kaaasia123333
no wlasnie, ja moze tez bede musiala miec implant,bo pani denstystka nieprawidlowo przeleczyla mi kanalowo jedynke i po roku ona sie odzywa, umowilam sie na leczenie do endodonty pod mikroskopem,ale tyle sie juz naczytalam ,ze glowa mnie tylko rozbolala i nastawiam sie na najgorsze,ze zęba nie da sie uratować:( A gdyby tak bylo to wiem,ze jest mozliwosć usunięcia żeba i od razu wszczepienia implantu. ale jak to jest wkręcą ci to śrubę i co zakladają na to-tymczasowa koronę i chodzisz z nią az sie przyjmie wkręt?ludzie same klopoty z zębami i skąd tu kasy na to wziąć:(

w poniedzałek ide zdjac szwy ... to co czytałm ma sie ni jak do tego co jest faktycznie gokin-ty chyba trafiłaś/eś do jakiegoś gabinetu maso-sadystycznego!!!! implanty przyjmują sie w 95% te 5% to ludzire z zaawansowana cukrzyca , no i chorzy na jakies choroby nowotworowe pod miom nikiem adres@- chetnie opisze jak to wyglada z detalami kazdy wszczep jest tak naprawde anlizowany indywidualnie przez dentyste, za 4-ke płaciłam 2500 zł , a w profesjonalnum gabinecie , to stomatolog ma RTG i na laptopie widisz zdjecie świezo wkręconej sruby tytanowej , wtedy na gorąco ocenia stan implanta, czyli czy zachowane sa odległosci miedzy innymi korzeniami i takie tam rzeczy bol oceniany w skali od1 do 100 to tylko 3

przesle strone internetowa w przychodni w ktorej to robiłam przychodnia posiada miejsca w hotelu dla swoich pacjentoww

Gość Kasica27
Hej, tak miałam robione implanty we wrocławskim Omnidencie. Górna trójka a dwa lata później górna piątka z drugiej strony. Sam zabieg nie jest bolesny, boli po założeniu śruby jak Ci przejdzie znieczulenie miejscowe, potem zakładają Ci porcelanowe korony na te śruby, mi robili to pół roku po wkręceniu samych śrub w dziąsło, po tym jak się w pełni zagoiły i zrosły z kością. Same implanty jak masz je już gotowe i dobrze zrobione wyglądają i czujesz je jak swoje normalne zęby.

Gość gość
Ja mam implant od 2 lat i wygląda bardzo dobrze, praktycznie jak normalny ząb. Nawet moi bliscy nie są wstanie go odróżnić. Implant miałam robiony w www.rojekdental.pl.