Tova 0 Napisano Wrzesień 2, 2006 od połowy sierpnia się odchudzam i codziennie wieczorem ćwicze po 15 minut ( dla mnie to i tak dużo ) wczoraj znajomy mi powiedział , że dopiero po 40 min. intensywnych ćwiczeń spalamy tkanką tłuszczową . To prawda ??? czy moje pietnasto minutowe wysiłki poszły na marne :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trutututu ... Napisano Wrzesień 2, 2006 Ja słyszałam, że po 30 minutach ... a tyle właśnie ćwiczę :( Jestem osobą otyłą i to dla mnie naprawde dużo ... Uważam, że to jest indywidualna sprawa dla każdego ... Jedni już po 30 minutach są upoceni jak świnia ... innni dopiero po godzinie .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no torchę mało Napisano Wrzesień 2, 2006 ćwiczysz. Po 10 minutach dopiero zaczynasz spalać tkankę tłuszczową, ale w niewielkim procencie. Ćwicząc 15 minut spalasz jakieś tam kalorie, ale niewiele, więc na pewno trudniej jest Ci schudnąć niż jakbyś ćwiczyła dłużej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no torchę mało Napisano Wrzesień 2, 2006 sorry, po 20 minutach zaczyna spalać się tkanke tłuszczową, ale musi być tętno przynajmniej 120 uderzeń na minute Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kadrandukan 0 Napisano Wrzesień 2, 2006 Zamiast spalać tkankę tłuszczową nie dostarczaj organizmowi kalorii. Tłuszcz i tak jest spalany w organizmie nawet kiedy nie ćwiczysz. A najlepiej przestań używać CUKIER. ZERO CUKRU. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no torchę mało Napisano Wrzesień 2, 2006 no wiadomo ,że bez diety to się nie schudnie, tylko wysiłek fizyczny jest o tyle dobry ,że nie trzeba aż tak drastycznej diety się trzymać. Im bardziej drastyczna dieta tym większe szanse ,że zrzucone kilogramy wrócą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no torchę mało Napisano Wrzesień 2, 2006 Wogóle cukier jest prawie wszędzie (węglowodany- cukry złożone). Nawet w warzywach jest trochę węgli, więc cieżko ich uniknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szysunia 0 Napisano Wrzesień 2, 2006 bohe... nie wolno calkowicie unikać cukru!co za brednie! sorry ale to prawda!cukier jest ważny dla prawidlowej pracy mózgu!!!!!!!! co do tkanki tłuszczowej to spalasz jak masz tętno 120-140 zalezy jak bardzo jesteś zaawansowana tzn. czy juz dlugo ćwiczysz i czy masz kondycję:) dobry jest trening minimalny to 25 min ale proponuję wiecej :D pamiętaj o pulsie a jak skonczysz ćwiczyc to propnuje jeszcze dlugi szybki spacer bp tetno po cwiczeniach jeszcze jest troche piodwyższone:)pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ebodzio6 Napisano Maj 20, 2009 -> lady_in_red21 Widzę, że masz bardzo ambitne plany co do swojej wagi... Owszem: 73kg, to lekka nadwaga, ale wg lekarzy, a przy tym i wg tabel wagowo-wzrostowych przy Twoim wzroście 57kg, to już absolutna granica w odchudzaniu!!! Oznacza to,że Twój trzeci cel (52kg) jest oznaczany jako NIEDOWAGA, czyli chcesz wyglądać jak anorektyczka / wieszak na ubrania??!! Chyba raczej każda kobieta chce być atrakcyjna... Dlatego jako przedstawiciel płci brzydkiej proszę: Kobiety nie dajcie się opętać tymi wszechobecnymi hasłami komercji, że \"jesteś za gruba\", \"jesteś brzydka\", \"kup nasz produkt, a będziesz piękna\" http://zdrowie.onet.pl/1208822,2413,,,,oblicz_swoja_idealna_wage,kalkulator.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dobry_radzacz Napisano Maj 21, 2009 lady in red 21 ... ale Ty juz bylas chuda :o Te rady, ktore dajesz spowodowaly, ze przytylas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sasaddsd Napisano Maj 21, 2009 lady ma tendencje do tycia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wtf_23 0 Napisano Maj 21, 2009 A mnie się wydaje, że lady ma poprostu tylko taka stopkę a cały czas ma tą wagę, którą uzyskała po odchudzaniu, a że tu jest to poprostu pomaga innym:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yguurtdy Napisano Maj 21, 2009 po 30 min ćwiczeń spalane są cukry. tkanka tłuszczowa spalana jest po 45-60 min ćwiczeń i to intensywnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_in_red21 0 Napisano Maj 21, 2009 Heh, co za niespodzianka. 3 lata od tamtej pory trzymam wage ale jestem w ciazy, w piatym miesiacu i waga wskazuje 60 kilo, 4 wiecej niz na poczatku. tendencji do tycia nie mam natomiast ciezpie na kompulsywne obzarstwo, po to chodze na terapie i jakos sie trzymam poki co. A co do spalania tluszczu to podobno najlepszy jest trening interwalowy albo inaczej hiit. Podobno rewelacyjny bo tluszcz spala sie kilka godzin po treningu. Nigdy nie probowalam ale trenuje moja kolezanka na okolicznosc wlasnego slubu i musze powiedziec, ze efekty sa powalajace. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dobry_radzacz Napisano Maj 21, 2009 Ah, lady wybacz ... nie zwrocilem uwagi na ... date tamtej - powyzszej wypowiedzi :D Chylic czolo przed osoba, ktora "odkopala" watek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aniaaaaaaaaass Napisano Maj 21, 2009 lady 21... gratulacje bobaska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mgddfgfg Napisano Maj 21, 2009 co znaczy trening interwalowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pralina Napisano Listopad 30, 2009 tkanka tłuszczowa spala się po 45 min. i jak się ćwiczy te 45 - 60 min to po tym czasie gdy się odpoczywa i tak tłuszczyk się spala SAM! oczywiście trzeba przy ćwiczeniach oddychać prawidłowo i zachowac odpowiednie tętno. Pić dużo wody, bo jak się ćwiczy 15 min to tylko się pocisz wodą a nie tłuszczykiem.. Kawy nie polecam ponieważ ona odwadnia. i najlepiej nie kupować cukru bo i tak go jest w dużo w innych produktach które spożywamy na co dzień.... ewentualnie ciemny cukier. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AWFiontko Napisano Kwiecień 1, 2014 Ludzie tu głupoty piszą... polecam poczytac o równowadze steady state. jesli zaczynamy spalac tłuszcz po 30 min to z czego czerpiemy energie od 5 do 30 min ?? ;/ fosfokreatyna i glikogen w mięśniach wyczerpują się już po ok 90 - 120 sek. wtedy zaczynają się włączać procesy tlenowe (po ok 5 min) czyli powolutku zaczynamy spalać tkankę tłuszczową... jest tylko jeden warunek... np w biegu ciągle to samo tętno. fajnie jak by bieg byl na tętnie ok 120 - 130 ud/min Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach