Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa allegrowiczka

zakupy na aukcjach internetowych- czy to bezpieczne?

Polecane posty

Gość nowa allegrowiczka

Czy zawsze dostane to co zamawiam i w takim stanie jaki jest opisany? chce kupic kilka NOWYCH przedmiotów przeczytalam opinie o sprzedajacym. Pozytywnych jest ponad 200 negatywnych zaledwie 10 ale za to pelne tresci. Nie wiem co myśleć.

Gość Jejku ...
No tylko sprawdzaj komentarze,ja kupuje od dawna, ale że znalazłam super prezent dla mojego męża, który gubi klucze taki magiczny breloczek ,nie sprawdziłam allerowicza i guzik z pętelką , zapłaciłam kasę i se mogę czekać, na usraną śmierć. Sorki, ale jestem tak wkurzona że tacy ludzie się trafiają . Naprawdę tyle razy kupowałam, i sprzedawałam równiez i za swoją głupawkę mam teraz . Pamietaj sprawdzaj komentarze, jeśli będą negatywne nie kupuj od takiego sprzedawcy.

Gość nowa allegrowiczka
no negatywnych jest moze 10 a pozytywnych tak z 200 moze nawet ponad no i co mam o tym myslec? Te rzeczy sa o polowe tansze niz w sklepie!

Gość ale ten system komentarzy
to też fals... jak wystawisz negatywa to ktoś tobie wystawi.... więc wilu ludzi rezygnuje dla świętego spokoju.... ja jak kupuje rzeczy o większej wartości, zawsze przy pierwszej przesyłce od danej osoby proszę o wysłanie za zaliczeniem pocztowym, w zamian proponuję zaliczkę na konto.... jeżeli dana osoba się nie godzi, to kupuję od kogoś innego... tylko sprawdzonym sprzedawcom wysyłam kasę na konto.... uważać też trzeba na podróby.... jak coś ma za niską cenę.... to jest znak, ze produkt nie jest oryginalny tylko jakaś chińszczyzna.... kupuję od 3 lat, prywatnie i do firmy (np materiały eksploatacyjne do drukarki) i jestem zadowolona.

Gość daj link do
niego, zaraz go ocenimy :)

Gość Jejku ...
musisz zdecydowac sama, ja od tamtej wpadki raczej będe unikac takich sprzedawców , kórzy będą mieli choćby jeden negatyw, zwasze możesz byc tą jedenasta osoba , która wystawi mu kolejnego negatywa;)

Gość nowa allegrowiczka
klamoty żeście są

10 negatywnych na 200 pozytywnych to stanowczo za dużo,żeby być pewnym sprzedającego. Nieraz komentarz negatywny jest zemsta kupującego za negatyw wstawiony przez sprzedajacego i jakby sprzedający nic nie może na to poradzić. Ale taka sytuacja konfliktowa zdarza się sporadycznie. 10 przypadków to dużo. Niemniej tu też różnie może być dlatego też zamiast czytać komentarze pozytywne, skup się na negatywnych, na odpowiedziach na negatywy i wyciągnij z tego wnioski. Ja jestem niezwykle zadowolona z zakupów na Allegro. Robię to od 5 lat i mam kilkaset pozytywnych komentarzy. Powiem Ci, że nigdy jeszcze nie zdarzyła mi się jakakolwiek wpadka.

Gość daj link do
jeśli sparwdziłaś i sprzedaje za połowę ceny towary to poproś o pzresyłke za pobraniem, wtedy nie ryzyklujesz 200 zł :)) Allegrowicz ma ponad 2000 pozytywnych opini, ale wg mnie niepokojace jest tych kilka w ostatnim czasie negatrywnych, tak jak psize spytaj o przesyłke za pobraniem pozdrawiam

Jednak to tylko 6 negatywów;) na 2500. Nie jest źle:D Troche przesadziłaś;)

Gość daj link do
doczytałam w aukcji, ze wszystko wysyła za pobraniem, wiec ryzyko minimalne :0 zanim zapłacisz mozesz sprawdzic co jest w srodku i juz ryzyko zmniejsza sie do zera :)

Gość daj link do
ja kupowałabym bez obaw :D :D

Gość nowa allegrowiczka
oki wiec zaryzykuje i zapytam o te przesylke za pobraniem. Zanim jeszcze cos zamowie skontaktuje sie z ta osoba przez tel :) Mam nadzieje ze mnie nie oszuka bo ja mam takiego pecha w życiu ze szok...

Możesz kupować. Negatywy wyglądają na awanturnictwo kupujących. Tak naprawde to ma 2570 komentarzy i tylko 6 negatywów. Taki doświadczony sprzedawca nie okłamuje ludzi. On z tego żyje.

Gość ale ten system komentarzy
oooooo widzę, że sporo osób przed tobą kupiło.... jest w związku z tym jeszcze jeden sposób.... skontaktować się z tymi co kupili wcześniej mailowo i spytać, czy są zadowoleni.... poza sysemam komentarzy allegro na pewno będą bardziej swobodni.... ja często dostaje takie maile i zawsze szczerze odpowiadam no i dokładniej niż w komentarzach....

Dobrze też czytać odpowiedzi na te negatywne komentarze; styl wypowiedzi,czy ktoś dba o dobre imię ,a także od kiedy te punkty są naliczane,bo niektórzy narobią sobie negatywów i wtedy zmieniają konto i nazwę ,ą że mają duży obrót ,więc też im szybko naliczane są komentarze !