Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie mam sił

Biała gorączka alkoholowa

Polecane posty

Gość już nie mam sił

Już nie mam sił,ojciec w ataku alkoholowym wyskoczył na mnie mame i siostre z nożem:( 4 h chodziłyśmy po osiedlu ze łzami w oczach.. już mam dość tego życia, nie nawidze huja, ociełabym mu tego kutasa. Na jego pogrzeb NIE PÓJDE ... mieszkam ztyranem :(

Gość wole bez nicka
to się wzywa policje i dalej robi co nalezy Ośrodki Pomocy rodzice w przemocy

Gość już nie mam sił
nie wierze ze w Polsce ktoś nam pomoże ... nie mamy na tyle pieniedzy zeby się wyprowadzić, siostra się jeszcze uczy.... teraz śpi a ja marze zeby juz nie oglądać jego pijackiej mordy ....

Gość już nie mam sił
jest tu może osoba która przeżyła podobną sytuację:( ja już nie mam sił psychicznie i fizycznie... czuję, ze teraz to już wszystko pękło... czemu to życie jest takie niesprawiedliwe :(

Gość lpo
mój ojciec jak wypił chodził z siekiera i zamierzał zabić mojego brata ale juz nie zyje na szczęcie alkohol go zabił przejebane.......

Gość dzwon
0800151121 ............... proszę to bezpłatny numer telefonu, przemoc w rodzinie. Dzwoń i zgłoś to.

Gość już nie mam sił
ale czy ktokolwiek mi tam pomoże.... nie życzę nikomu żeby przechodził przez takie coś... ja już poprostu nie daje rady, z tego wszystkiego problemy mam sama ze soba, bo się obwiniam, ze to moja wina, czuje się niedowartościowana, czuje się nikim :(

Gość dzwon
Nie pozwól na maltretowanie siebie, matki i reszty Twojej rodziny. Szukaj pomocy, nie bój się, nawet dzwoń na policję. Wykończy Was jak nic nie zrobicie. On jest chory, ma uszkodzony mózg, od alkoholu. Może Was pozabijać, to się już gdzieś zdarzyło.

Gość tytytyr
Moze nie koniecznie powinnam sie tu wypowiadac ale ... Sama jestem alkoholiczka i wiem co to jest Dzwon na policje do poki nie doszlo do tragedii Naprawde Ja pijac nie bylam agresywna ale slowami tez mozna wyrzadzic duzo krzywd W pore sie opamietalam Jesli ojciec nie chce sie leczyc mozna dac go na przymosowe leczenie

Gość już nie mam sił
ojciec pije praktycznie cały czas, nigdy nie można było na nim polegać, jaką kolwiek sprawę załatwia jest po wpływem Rozwalone drzwi, wybite szyby i talerze na podłodze to normalny widok,do tego męczy nas psychicznie wyzywa od ku** itp nieraz straszy że się powiesi lub pójdzie pod tory, niewierze w to bo nie jest odwazny, chociażczasami wolałabym, żeby umarł..nikt mnie nie zrozumie kto tego nie przeżył :( Zawsze szanuje ludzie, ale jego poprostu nie umiem...wczoraj wyleciał z takim tekstem do nas: " ja was pozabijam , wy trzy kurwy rozjebane" ito to jedno z łagodniejszych wyzwisk :(

Gość gfhgfhf
przecież możesz tyle zrobić !!!!!!!!!!!!!!! a nie robisz Nic :o dzwoń na policje za każdym razem założą karte !! Pamiętaj ze jak stanie sie jakaś krzywda tobie albo komus po częsci bedziesz za to odpowiedzialna - bo mozesz zrobić duuuzzoo ale sie boisz

Gość już nie mam sił
to nie jest takie proste, na ojca jest mieszkanie, co mam wyjść tak jak stoje z domu, tylko gdzie pójde, nie mamy na ciele, żadnych oznak pobicia i nam nikt nie uwierzy :/

Gość ala bez elementarza
No cóż, wcale to nie takie proste, bo Policja duzo w takich sprawach nie zrobi, a ta niebieska karta to pic n a wode i fotomontarz. Policja zabiera , zawozi do izby wytrzezwien, albo i do siebie na 24 godziny, przychodzi tylko kwota za I W , albo mandat za chuliganstwo do zapłacenia, a awanturnik wychodzi i dalej robi to samo. Niestety nawet jak za dotkliwe pobicie zapadaja wyroki to najczesciej w zawieszeniu, tak jakby zone i własne dzieci mozna było bic. Jedynym rozwiązaniem byłaby eksmisja i zakaz zblizania do rodziny, a w razie zlłamannia zakazu wiezienie, u nas tego sie nie stosuje. Bardzo wam wspolczuję, nie poddawajcie się, mimo, ze to trudne walczcie i poddajcie sie tej procedurze, policja , karta i takie tamm. Sa tez ośrodki pomagające kobietom przesladowanym przez mężów, tam tez warto zastukac, wytrwałosci .......

hę?? no i co ze na ojca jest mieszkanie ?? znasz sie w ogóle na tym ?? pytałaś policji?? albo osobę uprawnioną do udzielania takich informacji ??? :o weź sie dziewczyno w kupe :o jesteś dorosła .... 1) zadzwon na ten numer podany wyżej.. opowiedz co i jak ( jak to wszystko wygląda ) Oni ci tam wszystko powiedzą co masz zrobic jak działać jak sie zachowywać 2) masz d zwonic na policje za kazdym razem jak jest pod wpływem po 2 wezwaniu zakładają karte i juz jest uziemniony nie uzalaj sie :o bo to okropne a jak sie cos stanie to bedziesz winna TY i twój ojciec

Gość ala bez elementarza
Ciasteczko powiedz mi , jak on niby przez taką karte jest uziemiony? Bo mam znajoma , której mąz miał taką katrę założona i niewiele to w ich życiu zmieniło. Dalej pił i bił. Widocznie bił, miała wybite zęby i połamane ręce, i tez dzwoniła, i co???? Odsapneli dopiero jak alkochol go wykonczył. Mało tego jak zgubił klucze , i nie chcieli mu otworzyc jak wrócił pijany to wezwał policje i kazała otworzyc i dac dorobic klucze. Jest zameldowany ma prawo przebywac nawet jak jest pijany.

Gość już nie mam sił
już kiedyś go zabrali, wyszedł na drugi dzień i dalej to samo... wczoraj przecioł kabel telefonu :/, kiedyś wyrzucił przez okno lodówkę :O Ja nie robię z siebie ofiary, tylko czasami naprawde mi ciężko, ojciec ma więcej pieniędzy od nas i tylko tym ma przewagę nad nami.. Napewno go z mieszkania nie eksmitują, bo jest jego... Wiem, ze jedynym najlepszym rozwiązaniem było by wyprowadzić się od niego.... wtedy już całkowice stoczyłby się na samo dno..

ok to niech nie robi nic.... jej sprawa... ojciec mojej koleżanki własnie przez tą karte jest na przymusowym leczeniu rozwód w toku raczej z orzeczeniem o jego winie.

Gość już nie mam sił
najbardziej upadlające jest to, że naprzykład wczoraj 4 h chodziłyśmy po osiedlu, bo w domu napewno by się krew polała... jak byłam z nim sama w domu (mama pojechałą z siostra na zabieg) spałam z nozem pod poduszką i już tak będzie dopóki się nie wyprowadze.

Gość pare słów ptrawdy
kto niebył w takiej sytuacji niestety nic niemoze powiedziec!!! przypadek z mojej miejsowosci. Facet maltretował zone dzieci , był jakis psychiczny obwiesił sie dynamitem i chciał sie wysadzic. Siedział w wiezieniu , po wypuszczeniu przyznano mu mieszkanie obok swojej rodziny , kazdy sie dziwił ze po takich akcjac nik tej rodziny nie chroni przed nim (zona i 3 dzieci( wiecie cos sie stało?? w urodziny młodszej corki tat przyszedł niby złozyc zyczenia zabił mame nozem!!!! wszytkie dzieci to widziały, on uciekł. Znalezli go . moze slyszeliscie trabili na cala polske o tym na tvn w uwadze tez był reportaz. i co czyja wina? oni wiecznie zgłaszali ze sa molestowani , ale dopiero jak tata mame zabił i wszyscyu sie zaczeli tłumaczyc zwalac winne na innych , porazka w tej Polsce :

Gość Tomasz z lubelskiego
po huja to piszesz ????? :o idz spac i sie nie użajaj ofiarooo losuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i tak gówno robisz

według tego co tu piszecie dziewczyna ma nic nie robić :o i czekać tylko aż ojciec ją wykonczy :o bardzo mądre.. bo po co ma cos robić skoro prawo jej nie pomoże :o załosne...

Gość już nie mam sił
Tomasz z lubelskiego ---lepiej Ci? Jak nigdy nie byłeś w takiej sytuacji, to moze się lepeij nie wypowiadaj... ni ciesz się, ze nigdy nie musiałąeś przechodziś przez takie piekło Pozdrawiam

Gość jhjhgjgj
robisz z siebie ofiare??:o moim zdaniem jestes oprawcą jak twój tatusiek

Gość już nie mam sił
Nie robię z siebie, żadnej ofiary., inaczej byś mówił/mówiła gdybyś przez tyle lat żył/ żyła w strachu.. Mój ojciecjest tak nie przewidywalny, że już mnie nic nie zdziwi... N amiom przykładzie, pokazuję tylko, ze jest mnustwo takch rodzin, a prawo w polsce jest do dupy, bo dopóki pracuje TO JEST PANEM, ale czy to mu daje prawo do znęcania się nad nami... Wiem jedno mój ojciec jest zarazem osobom którą nie nawidze całym sercem, nienawidze za to zrobił mi , mojej siostrze i mamie. Takich ludzi powinno się wieszać.., życzę mu śmierci a na jego pogrzeb nie pójde.

Gość Boszsz
skąd w Was tyle jadu??? Kto nie przeżył, ten nie wie! Karty są zakładane dla picu, owszem - policja przyjeżdża, zabiera awanturującego się gościa na wytrzeźwiałkę, po czym rano go wypuszcza. I co robi taki delikwent? Do sklepu po flaszkę i ośmielony procentami biegnie się do domu zemścić za "krzywdę" jaka go spotkała. I tak w kółko... Naprawdę jesteście naiwni sądząc, że policja komuś kiedykolwiek pomogła... Tam są ważne tylko statystyki I przestańcie dupcyć o robieniu z siebie ofiary, wychuchane maminsynki!

Gość do ciastka z kremem
Nikt tu nie twierdzi, ze ma nic nie robić, dziwi mnie tylko podejście , typu, zgłoś policji, założą karte i sprawa załatwiona. Niby jak załatwiona? Rozwód naturalnie powinna jej matka go wziąć , ale trzeba się liczyć, ze wiele to nie zmieni. Bo i tak będą musieli mieszkac razem. Nawet po rozwodzie , nikt go za znęcanie sie nad rodziną nie eksmituje, przynajmniej nie tak szybko, to moze trwac lata, i kwestia czy on sie wcześniej zapije, czy zdąży jeszcze wykończyc rodzinę.

od razu widac ze wiekszosc z osob ktore sie tu wypowiadaja nie maja pojecia o czym mowia i chrzania od rzeczy nawet sobie nie wyobrazacie jaki to koszmar i jak taki czlowiek potrafi uzaleznic i stlamsic swoja rodzine

http://dda.bhd.pl/ to jest strona dda, tam jest czat, ludzie z Tobąpogadają, poradzą co robić gdzies tu jest topik o DDA, ale są tez pojedyncze topiki, bo bylo juz pare osob z tym problemem moja kolezanka przylala kiedys ojcu jak startowal do niej z lapami, ale nie kazdy tak umie są terapie grupowe dla DDA, tam powinnas pochodzić, mialabys wsparcie od ludzi, ktorzy są w tej samej sytuacji