Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elkaH

Kto wyleczył trądzik poprzez leczenie u endokrynologa?

Polecane posty

Kto z was wyleczył trądzik u endokrynologa poprzez leczenie hormonalne??

Gość
W/g mnie leczenie u endokrynologa ma sens wtedy,kiedy zaburzona jest gospodarka hormonalna w organiżmie.Wykażą to badania poszczególnych hormonów.Jeżeli wszystko jest w porządku,to spróbuj u dermatologa,homeopaty.Branie hormonów,przynajmniej u mnie nie sprawdziło się.Fakt,efekty(niewielkie) były po 3 miechach,niestety po odstawieniu trądzik wrócił.Całe życie na hormonach nie będę.

U dermatologa już byłam...Dostawałam antybiotyki, jakieś maści i nic. Później był Roaccutane przez 9 miesięcy.Trądzik wrócil...Dermatolog powiedział że może to być związane z hormonami...Czekam teraz na wizytę do niego...

Gość
Endokrynolog zapisał mi Diane35. Dermatolog zapisał antybiotyk-Tetralysum,na zewnątrz aknemycin plus.

Acha...czyli własciwie tylko tabletki anty. Ja przez chwilkę leczyłam sie hormonalnie...brałam Bromergon..i coś jeszcze...ale nie pamiętam bo było to dawno temu.Brałam te leki tylko 3 miesiące..ale zrezygnowałam mimo ze lekarz mówił ze od razu nie pomogą.Poszłam wtedy na skróty i wzięłam Roaccutane.No i wyszłam do pukntu wyjścia. Niepotrzebnie wywaliłam pieniądze na ten lek.Teraz dermatolog każe mi się leczyć hormonalnie.:(