Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość september

ZAKOPANE WE WRZEŚNIU

Polecane posty

Gość september

Co sądzicie o wyjeździe na parę dni do Zakopanego w połowie września? Był ktoś o tej porze? Jak kształtują się ceny noclegów? Może macie jakieś adresy nie drogich kwater? A jak z pogodą? Proszę o rady.

nie jest zle kwatery mozesz wyrwac taniej przed zakopcem np biale dunajec, poronin ale polecam slowacje rzut beretem a duzo taniej i wiekszy komfort

Zakopane we wrześniu? Polecam góry we wrześniu. Są piękne, pogoda jest lepsza, bo nie ma tylu opadów deszczu, jest jeszcze w miarę ciepło, od dawna wiadomo, że to najlepszy miesiąc na chodzenie po górach... Co do noclegów, nie polecam okolic Zakopanego. Ani wyjść na Krupówki, ani pochodzić po górach, bo wszędzie trzeba dojechać, stracić czas. Bardzo polecam za to Słowację! Proponuję zatrzymać się w Tatrzańskiej Łomnicy lub Smokowcu. Ze obydwu miejscowości jest bliziutko w góry. Te miasteczka oraz Poprad i Strbske Pleso (Szczyrbskie Jezioro) łączy tania i fajna elektriczka. W Popradzie też są baseny termalne,to miasto jak na nasze odpowiedniki wojewódzkie. Ja zawsze mam noclegi w Tatrzańskiej Łomnicy. Mogę podać link do strony żony, tam jest opis jednego z naszych wypadów.

a jesli ktoś nie lubi chodzic po górach to jest tam cos innego wartego obejrzenia?:) w zakopcu zawsze spedzam czas na krupówkach i koło skoczni:) monotonnie ale naprawde nie nawidze gorskich wspinaczek:O a na słowacji na kilka dni jeszcze nie byłam, DeGie mozesz coś polecic?

ja tez sie wybieram we wrzesniu w gory:D tylko wlasnie martwie sie o ta pogode...czy nie trafie na moment, w ktorym bedzie ciagle padac...wtedy to lipa, nawet w gory sie nie pojdzie...a do slowacji to po alkohol podjedziemy :D:D

Gość klozecik
pikne są te nasze góry we wrześniu, oj pikne!

Jeśli nie lubisz chodzić po górach to proponuję Warszawę :) Zakochaj się w górach, to piękna miłość! Tatrzańska Łomnica to małe miasteczko, które jest wśród wielu Polaków niestety znane ze sklepu, przy którym autokar zatrzymuje się na zakupy alkoholu. A tam jest przepięknie romantyczna pizzeria Beatrice, restauracja u Starej Mamy, a największą atrakcją jest wyciąg na Łomnicę na wysokość 2632m, czyli sporo wyżej niż jakikolwiek szczyt w Polsce. Miasteczko wśród drzew, w jednym wielkim parku. Stary Smokowiec to z kolei główne miasteczko wypadowe w góry, także bardzo piękne. Z tatrzańskiej Łomnicy i Smokowca blisko jest do Popradu, gdzie są baseny termalne, więc nawet jeśli pada, nie ma problemu z wolnym czasem. W Popradzie jest nawet Tesco. Ale jeśli chodzi o Krupówki, to ostrzegam. Słowacy nie mają Krupówek. To spokojne miasteczka, nie takie rozwrzeszczane jak Zakopane. Tutaj zdjęcia z basenów w Popradzie: http://vratna.hej.pl/atrakcje/kt_pop.htm Można mnie także pytać na maila, czasem zapominam o postach :)

Bez sensu jest zatrzymywac sie w tańszych kwaterach np.w Poroninie, bo to co wyda się na przejazdy, można dołożyć do kwatery w Zakopcu i miec wszystko na miejscu. Jadę za tydzień, bo rzeczywiście wrześniowa pogoda jest najlepsza na górskie wędrówki, jest stabilna. Jedyna wadą są coraz krótsze dni, w górach bardzo szybko robi sie ciemno.

Gość pycha .......
september -> własnie we wrzesniu Tatry są najpiękniejsze, jedź zapewniam Cię, że warto. Zakwaterowania szukaj raczej w Bukowinie Tatrzańskiej, za 20 zł/ doba. Dodatkowy atut - nie ma tłoku . Pozdrawiam i do zobaczenia gdzies na szlaku ;)

przecdież napisała, że wczas na Krupówkach spędzi :P

Gość Trelem0rele
Byłam z chłopakiem we wrześniu w Zakopanem, jako że w dużym mieście mieszkamy to szukaliśmy raczej ciszy i spokoju aby odetchnąć, nocowaliśmy tutaj http://www.apartamenty-jan.com.pl fajne apartamenty mają, nowe nie zniszczone i nie drogie. Na Krupówkach byliśmy parę razy sporo ludzi było chociaż to niby poza sezonem.

Gość gość
Zakopane w każdym terminie jest piękne, zimą biało, latem zielono jest co podziwiać, ostatnio spędziłam fajny tydzień w Zakopcu nocowaliśmy tutaj www.domekzakopane.info/pl-domek_z_bali_komfort.html

Gość Justynus
Ja właśnie we wrześniu zawsze jeżdżę do zakopca bo wtedy mniejszy ruch jest, zwykle jedziemy ze znajomymi większą grupą więc nawet jak pogody nie ma to jest co robić, a nocujemy tu http://www.zakopaneapartamenty.net mają wiele ciekawych apartamentów i zawsze coś się wybierze.

Gość gość
Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze ;) noclegu w miejscowości Zakopane, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-zakopane z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
Do zakopanego można jeździć w ciągu całego roku. To jest tak urokliwe miejsce, że również we wrześniu gdy jest jeszcze ciepło będziecie zadowoleni. Ja byłam w poprzednim roku w sierpniu, wynajęłam sobie apartament w http://www.fajneapartamenty.com/ i było świetnie.

Gość gość
Ja w zeszłym roku byłam w okolicach września w www.excelsior.com.pl. Świetny wyjazd. Bardzo ładna pogoda, mieszkałam w bardzo ładnym pokoju. Uważam, że warto jechać.

Gość gość
Tanie noclegi wPoronie Gorolka polecam z wyżywieniem bardzo.tanio i bardzo dobre.