Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tabsa

Yasmin Czy Problem z jelitami??

Polecane posty

Gość Tabsa

Od ponad miesiąca bolały mnie jajniki wkońcu poszłam do gin żeby jak co to zmienił mi tabsy (bo właśnie podejżewałam że to przez nie mnie boli bo biorę je już od 9 miesięcy) a on powiedział że to nie od Yasmin tak boli mnie brzuch tylko że mam coś z jelitami które uciskają mi na jajniki zrobił mi usg na którym niby to sie potwierdziło że mam zapchane jelita, cytologia i hp wyszły idealnie. co wy o tym sądzicie?.Czy to możliwe .

Gość Tabsa
proszę napiszcie co o ty sadzicie

A jak panu doktorowi wyszły na USG zapchane jelita? Przez odbyt Cię badał i za daleko głowicą pojechał ;)? A poważnie - masz jakieś problemy np. ze wdęciami, burczeniem w jelitach itp.? A jak pęcherz? Yasmin zawiera środek moczopędny, nie odczuwasz większej potrzeby korzystania z toalety?

Gość Tabsa
No szczerze mówiąć chodzę częściej na "siku" ale nic mnie nie boli. Tylko od jakies czasu ciągle mam wzdęty brzych(i to on mnie boli). Wcześniej nie maiałam takiego problemu tylko od jakiegos miesiąca a może troszkę dłużej mam taki problem. Myslicie że to słuszna diagnoza??

Gość Tabsa
Aha dodam że nic mi pan doktor nie wkładał z 4 litery. Na całe szczęście :)

Gość ja tey
mnie tez brzuch boli przy tab w ogole mam wzdecia i biegunki czasami-bylam na usg i gin powiedzialqa ze tab dzialaja prawidlowo na mnie a ja sie tak czuje .......moze to te jelita

Gość tez tak mialam...
ale to bylo po mercilonie. Brzuch mi sie wzdymal zwlaszcza podczas okresu, byl bolesny i drazliwy.Poza tym ciagle czulam jakis ciezar na watroie. Zrobilam proby watrobowe no i rzeczywiscie tymol wyszedl podwyzszony. Zmienilam tabsy na plasterek no i bomba!! Uzywam juz od jakigos pol roku i jestem zachwycona, na poczatku musialam sie przyzwyczaic...no ale teraz jest super...polecam jesli masz takie problemy!!!

Gość ja tey
ile kosztuja plasterki????ile % skuteczne?????

Gość tez tak mialam...
wiesz co nie wiem ile w pl kosztuja bo mieszkam zagranica. Przypuszczam ze ok 50 zl...sa drozsze od tabletek ale tak samo skuteczne. Slyszama ze mozna je dostac w niektorych aptekach taniej, ale nie sprawdzalam. Tutaj place 12euro za cykl...

Gość Tabsa
Dzięki już mnie troszke uspokoiłyście bo myslałam że to jakieś brednie. Lekarz kazał mi zrobić taką dietkę na oczyszczenie jelit: Przez 3 dni jeść kisiel i pic wodę. Zrobiłam tak i udało mi się wytrzymać te 3 dni było ciężko , ale co chwile chce się do kibelka na "siku" to ponoć dobrze. Przepisał mi tez tabletki na wzdęcia i jakieś na udrożnienie jelit zobaczymy czy pomogą. Bo nie chce zmieniać tabsów.

Gość tez tak mialam...
No to powodzenia, mam nadzieje ze ci pomoze. Nie martw sie...tez sie obawialam na poczatku ze to nie wiadomo co...i nawet nie wiedzialam jak to lekarzowi wytlumaczyc...tzn co mi wlsciwie jest, takie dziwne te objawy, ale teraz juz wszystko ok...pozdrawiam:)

Gość Tabsa
tez tak mialam... Dzięki. Mam nadzieję że ta dietka pomoże i że wszystko się unormuje. Bo ciągłe zmienianie tabletek to chyba nic dobrego a te wszystkie skutki uboczne po innych tablekach przerazają mnie. POZDRAWIAM

Gość ja tey
hej ja bylam tez dzis u gin i nawet mi usg nie chciala zrobic -powiedziala ze to jelita i biore stoperan ciekawe czy pomoze.tez brzuch mnie caly czas boli i mam lekkie rozwolnienie codziennie.a Tydzien temu bylam na usg i powiedziala ze wszystkow normie pasek na macicy tab dzialaja i dzis chcialam by powtorzyla mi usg moze to ciaza ze brzuch boli a ona nawet nie zrobila mi usg bo powiedziala ze tydzien temu idealnie bylo i ze to napewno nie ciaza.no i zmienilam tab z novynette na Yasmin cos po novynette nie wyraznie sie czuje.

Gość ja tey
do Tabsa: a jak Cie boli brzuch????bo mnie tak mąci brzuch i czasami tak zakuje z boku ze az na cala noge prad idzie i tez obrzmialy brzuch i 2-3 razy dziennie srednie rozwolnienie

Gość Tabsa
ja tey . Ja rozwolnienia nie mam. Brzuch mnie boli tak jak bym miała dostać okres. Zresztą jak ja wypije pół szklaneczki wody to brzuch mam jak w 4 miesiącu ciąży.

Gość Tabsa
ODSWIEŻAM