Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie cos

Mam pytanie o PLASTRY i tabletki Yasmin...

Polecane posty

Gość poradzcie cos

Jakie macie doświadczenia z tabletkami Yasmin i plastrami antykoncepcyjnymi?? Zastanawiam sie nad kupnem ktorejs z tych opcji, ale nie wiem co lepsze. Brałam juz kilka rodzajow tabletek ale po kazdych zle sie czulam, no i szybko tylam:( Moja gin powiedziala ze po YASMIN sie nie tyje a nawet chudnie.... Wiecie cos o tym? A jak to jest z PLASTRAMI? One tez maja takie dzialanie uboczne jak tabletki? (tzn. puchniecie, wiekszy apetyt, mniejsze libido itp) i ile kosztuja plastry??

Gość honeyyyee
faktycznie po yasmin nie przytyjesz.ja schudlam nawet nie wiem kiedy,jadlam normalnie jak zawsze a talia sama jakos zaczela sie zmniejszac.szkoda tylko ze te pigulki maja tyle skutkow ubocznych:/co do plasterkow to nie wiem nie stosowlaam,moja kolezanka tak i miala problemy bo sie odklejaly

Gość moim zdanie
ja wlasnie koncze pierwsze opakowanie Yasmin.Czuje sie ogolnie dobrze ale caly czas mam plamienie.Moj gin powiedzial ze przy nastepnym juz tego nie bedzie.Mam nadzieje ze ma racje. Jesli chodzi o tycie to narazie nic sie nie zmienilo, ani nie przytylam ani nie schudlam.Apetyt mam taki jaki mialam wczesniej.

Yasmin nie powoduje tycia, bo zawiera środek moczopędny. Stąd to rzekome chudnięcie - zwykłe odwodnienie. To taka uwaga dla osób mających problemy z pęcherzem. Evra - stosowałam, jak tylko weszły, najpierw było ok, potem miałam rok przerwy i po roku wróciłam na czas jakiś. I byłam bardzo niezadowolona: plastry się odklejały, po kleju miałam alergię. Ponieważ wcześniej tego nie było, podejrzewam, że producent obniżył jakość kleju. Pomijam nieustanne plamienia (pół roku), bo to już akurat reakcja organizmu. Natomiast Evra to był jedyny środek, który nie powodował obrzęków, mimo że też zatrzymuje wodę (widać na wadze). O libido się nie martw, bardzo do góry :).

Gość poradzcie cos
Dzieki honeyyyee:) Chociaz Ty jedna mnie nie zlekcewazylas. Ile placisz za Yasmin i w jakim miescie??

Gość moim zdanie
one maja wiecej skutkow ubocznych niz inne tabsy?Jakie na przyklad?

Gość poradzcie cos
ooo nagle tyle wypowiedzi:):):) dziekuje za rady:)

Gość Ola 25
Ja brałam Yasmin przez pół roku (odtsawiłam, bo chłopak wyjechał za granicę, więc nie potrzebowałam ich) i byłam zadowolona. Rzeczywiście troszkę schudłam (niestety po odstawieniu przytyłam) i miałam nie mniejsze, ale większe libido!:D W sumie nie wiem czy to takie dobre:] A poza tym nie miałąm żadnych dolegliwości, tlyko skzoda, że nie pozbyłam się syfów na twarzy.

Gość honeyyyee
place 38 zl za yasminki.odkad je biore pojawily sie bole glowy,zawroty,skurcze lydek w ogole czasami dziwnie sie czuje wczesniej nic takiego nie mialo miejsca biore tabsy prawie 2 lata.jedynym plusem jest wlasnie to ze nie mam napiecia przedmiesiaczkowego,ani bolow w trkacie okresu no i to ze nie tyje.yasmin ma dosc gruba ksiazeczke na temat skutkow ubocznych,tak to jest z nowosciami niestety...

Gość Ola 25
A ja biorąc Yasmine mam przed okresem takie specyficzne bóle w podbrzuszu i w pierwszym dniu zawsze trochę boli mnie brzuch. Mam nadzieję, że to nic złego?

Gość poradzcie cos
dobrze ze istnieje takie forum:):) 🌼 🌼 🌼 🌼 dla Was

Gość moim zdanie
a jaki jest okres jak sie bierze yasmin?

a ja najpierw uzywalam plastrow evra przez 2 lata bylo super po tem jak nie zaczelam tyc to byl jakis ksozmar zaczely sie odkelajac wogole strasznie zle na mnie dzialaly. teraz biore yasmin i czuje sie super. schudlam nie mam zadnych problemow. i okres mam mniej obfity i nic nie boli wogole zle sie nie czuje przes.

Gość po plastrach
tyje sie jak po zwyklych tabsach a Yasmin ma jakis inny hormon ktory nie powoduje zatrzymywania wody w organizmie i dlatego to jedyny rodzaj antykoncepcji po ktorej sie nie "puchnie"

ja biore ysamin juz 8 miesiecy i jestem przestrasznie zadowolona nic mnie nie boli ,libido wieksze niz przed dodam ze to nie tylko moja opinia 5 innych moich kolezanek tez je uzywa i czuja sie rownie dobrze!! CO PRAWDA KAZDA Z NAS TROCHE TO INACZEJ odczowa : JEDNE CHUDNA INNE NIE ,jedne mialy plamienia inne nie ( w pierwszych miesacach ) ale wszystkie jestesmy bardzo zadowlolone

Yasmin zawiera ŚRODKE MOCZOPĘDNY, dlatego nie zatrzymuje wody w organizmie, co daje złudzenie chudnięcia.

Gość onna 25 sc
ja jestem w połowie pierwszego opakowania Yasmin i juz przytyłam 3 kg. nie mam zwiekszonego apetytu, jem tyle co zwykle, a kilogramy dochodziły dzien po dniu. najgorsze jest to, że nie wiem, czy na tym poprzestanie i nie wiem jak mam to zrzucić. jesli chodzi o inne skutki uboczne, to przez pierwsze trzy dni nudności, a tylko w trzecim dniu silny ból brzucha. Czy jest jeszcze ktos, kto przytył po Yasmin?

bralam yasmin 9 opakowan i w końcu je zmieniłam - przytyłam 4 kg praktycznie w drugim opakowaniu - choć ćwiczyłam .. ale o nie było najgorsze - bolały mnie nogi rece miałąm ciężkie i często było mi duszno .. teraz koncze pierwsze opakowanie harmonetu i widze poprawe :)

Gość martyna1
hej dziewczyny, ja tez przytylam po yasmin. jem tak samo a nawet mniej odkad zauwazylam ze tyje, a waga jak szalona rosnie i rosnie i chociaz mialy to byc jakies super fajne nowe tabletki to wybieram sie niedlugo do swojego lekarza z prosba o zmiane bo jeszcze nigdy tyle nie wazylam. no i zauwazylam ze moja przemiana materii jest do niczego od czasu brania tabletek.

Gość Taka_Jaaa
Słuchajcie mam pytanie, nie zauważyłam że tabletki bierze się zgodnie ze strzałkami i wzięłam 2 ostatnie i 2 pierwsze...dzisiaj wezmę piątą ale czy to coś zmienia ze nie szłam prawidłowo??? Czy przez to nie powinnam uprawiać sexu bo jest jakieś ryzyko???Pomóżcie, bardzo proszę

Nie ma znaczenia, jeśli są to dwuskładnikowe jednofazowe (jak Yasmin) - wszystkie tabletki maj ten sam skład a strzałki są wyłącznie w celu ułatwienia dla kobiety.

brałam yasmin pół roku owszem przytyc nie przytylam, ale nie przytylam po zadnych tabsach ktore bralam (lacznie bylo ich 3 rodzaje) i moim zdaniem to sprawa indywidualna. skutki uboczne - masakryczne bole glowy oraz bole nog. ogolnie nie polecam choc jak wiadomo tablekti to sprawa indywidualna. a do tego cena... sa 2 razy drozsze niz inne tabletki :o

Gość elka35
brałam yasmin przez ok rok, po pół rocznym braniu tabletek dostałam bóle nóg i ŻYLAKI nie wspominając już potwornego bólu głowy podczas każdej miesiączki, nie skojarzyłam sobie tego wcześniej. Przez parę miesięcy jadłam zapisane tabletki na żylaki. Przestałam zażywać tabletki anty na pół roku i wiecie co, lepiej! wraca do normy. I po co mi to było. Drogi nowoczesny lek, bulel!

Gość Bienne
Witam, nigdy nie stosowalam zadnych tabletek, teraz chciałabym sie zabezpieczać hormonalnie. Czytając wasze posty pomyslalam o Yasmin. Odchudzam sie i dlatego bardzo boję sie że przytyje po tabletkach. Czy te tabletki będą dla mnie odpowiednie??

Gość tlk
Ja ogolnie zle toleruje tabletki hormonalne, wiec w zwiazku z tym przetrenowalam kilkanaście rodzajów. I niestety yasmin okazal sie najgorsza opcja. Bole nog - potworne, bole glowy. A wszystko ustapilo jak przestalam go brac. Co ciekawe, ostatnio pojawily sie na rynku tabletki Yasminelle. Yasminelle ma mniej etynyloestradiolu, wiec jak widac cos w tym musi byc. Etynyloestradiol jest niestety w prawie kazdych pigulkach antykonepcyjnych. I niestety to on wlasnie powoduje problemy naczyniowe objawiajace sie bolem nog. Warto sobie poczytac np: http://www.sluzbazdrowia.com.pl/html/more3073c.php Jesli ktoras z was ma problemy z zylakami to proponuje poszukanie jakiejs innej metody antykoncepcji. I dziewczyny - wiecej dystansu do tego co mowia lekarze!!!

Gość brałam yasmin
Podobno Yasmin są najlepsze teraz na rynku. Ja brałam Yasmin przez ponad rok. Nie wiem, co mam o nich powiedzieć. Na początku brania miałam objawy ciąży:) poranne nudności, zawroty głowy, robiło mi się słabo. To minęlo po kilku dniach. Później już było dobrze. Twarz oczyściła się z trądziku, rzeczywiści nie utyłam, a wręcz schudłam. Mogłam jeść co chciałam i ile chciałam a waga nadal szła w dół. Miałam skąpsze i mniej bolesne miesiączki. Czułam się wspaniale. Po dłuższym stosowaniu jednak zaczęłam mieć niepokojące objawy. Dziwne, dość silne bóle w podbrzuszu przypominajace miesiączkę, ale nie związane z miesiączką. Pogorszył mi się trądzik - miałam taki wysyp jak jeszcze nigdy. Nie wiem od czego były te objawy, ale jak przestałam brać te tabletki, wszystko przeszło.

Gość brałam yasmin
Dokładnie brałam yasmin przez półtora roku bez przerwy.

Gość Olka 1980
ja właśnie wzięłam trzecią tabletkę Yasmin. Lekarz przepisał mi te tabletki, bo mam torbiel na prawym jajniku, a jestem po okresie i nie mogę tego leczyć progesteronem (który jest na druga fazę cyklu), więc biorę tabletki anty. Już po wzięciu pierwszej tabletki nie spałam pół nocy: okropne mdłości (ledwo się powstrzymałam, żeby nie zwymiotować) i okropne migrenowe bóle głowy (do dziś nie ustąpiły ani na chwilę)-wiem, że to od tabletek, bo ani nie piję alkoholu teraz, ani nigdy wcześniej nie cierpiałam nawet na niewielkie bóle głowy, a teraz taka migrena :( Czy któraś z was może mi powiedzieć, czy powinnam odstawić te tabletki ?? Czy takie bóle głowy nie są niebezpieczne ? I czy jak odstawię tabletki, to mam szansę na normalny owulacyjny cykl i zajście w ciąże (bo staram się o dziecko, ale najpierw chciałam pozbyć się tej wrednej cysty ;( ) Nie wiem co robić, bo wolałabym dotrwać jakoś do końca opakowania, bo może byłaby szansa, że torbiel się wchłonie dzięki nim. Ale z drugiej strony to co się dzieje może być niebezpieczne ...prosze o pomoc Czy któraś z was cierpiała na takie bóle, a mimo to nie odstawiła tabletek ?

Gość Iza1987
brałąm yasmin w tabletkach z powodu PCO. twoja gin ma racje ze sie po nich chudnie ja straciłąm 4 kg w miesiac