Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedyś nieśmiala

z nieśmialej przemieniłam sie w odważną

Polecane posty

Gość kiedyś nieśmiala

kiedys,jeszcze pare miesięcy temu,bylam spokojną,strasznie nieśmialą dziewczyna.Balam sie powiedziec swoje zdanie,myslalam ze kazdy mnie wyśmieje.Unikałam imprez,wstydziłam sie tańczyc.Z chłopakami prawie w ogole nie mialam kontaktu,tylko "cześc" i jakies pytanie oto co bylo mi potrzebne.kolezanek tez za wielu nie mialam.Ale teraz jest zmiana o 360 stopni:) Chodze na imprezy,podrywam chłopakow,często zartuje i gadam z nimi,jestem zapraszana na randki,albo na kolezenskie piwko.Czemu taka zmiana?chyba dzięki kafeterii i czatom,moze tez zmiana otoczenia w jakim sie obracam.A chyba najwazniejsze: poprostu zaczełam wszystko olewac,zyc sama dla siebie,uwierzyłam ze jestem super dziewczyną, czemu mam sie czuc gorsza od innych dziewczyn,skoro mam bardzo ładna twarz,co z ztego ze mam lekką nadwage?i tak faceci prawie szaleja na moim punkcie,moge przebierac w nich.Wiara w siebie czyni cuda:)

Gość zmiana o 360 stopni
? Przecież to żadna zmiana :-O

Gość tez cos napisze
czat to taka terapia sama sie o tym przekonalam to tak jak idziesz do psychologa na terapie grupowa i mowisz o sobie i iwdzisz reakcje innych i okazuje sie ze te reakcje sa inne niz myslalas ze oni wcale sie nie smiaja ze nie mysla o tobie zle ze traktuja cie normalnie na czacie masz to samo tylko ze nie twarza w twarz ale jednak piszesz im o osie wszytsko to czego sie wstydzisz co cie krepuje a oni na to rreaguja czesto jest to reakcja zupelnie inna niz ta ktorej przez lata sie spodziewalam wtedy napbierasz pewnosci siebie i zaczynasz patrzec na siebie i na wszystko inaczej czat to dobry spsosb napokonanie niesmialosci sama sie o tym przekonalam

Gość a ja sie z tym nie zgadzam
ja jednak nie wierze ze jesli uwierze w sibie to bedzie ok... Mam nadwage i fakt ze polubie siebie itd ma zmienic to ze ludzie na ulicy itak beda myslec swoje?? nie rozumiem tu czegos ale chetnie sie dowiem o co hodzi z tą przemianą bo też tak chce:classic_cool:

Gość prof. dr hab
ale z matematykąto autorka topiku jest na bakier matematyka obowiązkowo na maturze!

Gość kiedyś nieśmiala
zgadza sie z matematyki zawsze mialam najgorsze oceny,ale czy to ma jakies znaczenie?;)

Gość zmiana o 360 stopni
Ma znaczenie, bo nie wiesz nawet o ile stopni się zmieniłaś :-O

Gość kiedyś nieśmiala
ale sie czepiacie:P

generalnie podobno coś w tym jest, że wygadanie się na na czatach pomaga. no ale są tez przeciwnicy tego, że przez to czlowiek nie potrafi gadać oko w oko, albo że nie ma takiej potrzeby rozmawiac w bezpośrednich relacjach, bo wygada się przez internet. ale myślę, że a dorosłych wieku, jak już człowiek zaczyna zyć na własną rękę, nie chodzi już o szkoły, nie ma czasu dla znajomych, to takie rozmowy na czatach chyba są pewną sublimacją.

Gość nauczyciel
dziecko, do szkoły, a nie wypisywac bzdury w internecie

Gość kiedyś nieśmiala
dzieckiem to moze ty jestes,a wypisywac moge co chce;)

Gość a dlaczego wlasciwie bzdury
net stwarza iluzje anonimowosci, pomaga w wielu przypadkach napisac to, na co sie w realu dziewczyna mogla sie nie zdobyc, pozwala sprobowac byc troche inna wirtualna osobowoscia i zorientowac sie jak jest w tej innej 'skorce' wiara czyni cuda zwlaszcza wiara w siebie i jesli zdanie innych osob na Twoj temat przestalo sie dla Ciebie liczyc, to bardzo dobrze :) zaczynasz byc soba trzeba tylko uwazac by nie olewac wszystkiego jak leci🖐️

Gość kiedyś nieśmiala
oczywiście nie olewam wszystkiego,tylko jakies głupoty:) kiedys przejmowalam sie dosłownie wszystkim,tym ze kolezanka mi powiedziala ze przytylam(chociaz i tak bylam strasznie chuda),tym ze mama mi złośliwie mowila ze jestem głupia,ze mam ohydnie ufarbowane włosy.

Gość wystraszona ona
no to gratuluje :D chciałabym aby i mi sie udało :(

Gość kiedyś nieśmiala
o jezu nie czepiajcie sie tak tego:P przeciez przyznalam sie do tego ze bylam,jestem i bede głbem z matmy(pewnie nie tylko) ;)

Gość kiedyś nieśmiala
no Kafe to skarbnica wiedzy w końcu,nie?:)

to prawda, że wiara w siebie czyni cuda:) spójrzcie na swoje otoczenie, wszyscy lgną do osób, które mają swoje zdanie, są przekonane o własnej wartości i nie przejmują sie co ktoś sobie o nich pomyśli;) dlatego tez pracuje nad swoją samooceną:P :classic_cool: