Herbatka9 0 Napisano Wrzesień 3, 2006 Planuję swoją pierwszą wizytę u ginekologa... Dziewczyny - czy mogłybyście mi napisać jak mam się do niej przygotować... Zarówno pod względem higienicznym, jak i psychicznym... Proszę, nie zbywajcie mnie... Naprawdę chciałabym wiedzieć jak powinnam przygotować \\\\\\\"to\\\\\\\" miejsce, a także jakich pytań mogę się spodziewać poza tym czy jestem dziewicą i kiedy miałam pierwszą miesiączkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość __MychaAAA___ Napisano Wrzesień 3, 2006 1 i ostatnią.. czy regularne masz cykle.. Niektorzy kekarze badaja dziewice przez odbyt.. dla niektorych to krepujące.. ja mogę Ci powiedziec ze ja tylko na wizyte gole sie ale w okolicach bikini no i trojkacik heheh ide normalnie w spodniach a potem sciagam.. na poczatku sie krepowałam a za 2 razem było juz ok. Musisz popytac sie kolerzanek do jakiej pani np chodza ja ma super babke.. nie pogania ani nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość terrravita Napisano Wrzesień 3, 2006 ja jestem dziewicą i byłam u 4 ginekologów i żaden nie badał mnie przez odbyt!!!!!! normalnie zakłada rękawice, ty sie kładziesz a on wkłada palec do pochwy a drugą ręką naciska brzuch... mnie to trochę bolało i nawet parę dni później czułam jakbym miała siniaki, ale może dlatego, że mam powiększone jajniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanka Napisano Wrzesień 3, 2006 dziewczyny a na czym polega i jak wygląda robienie cytologii u dziewicy...czy któraś miała??? proszę o odp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Herbatka9 0 Napisano Wrzesień 3, 2006 A jak się przygotowywałaś przed wizytą? Wiem, że to dość prywatna sprawa, ale chciałabym się właściwie do tego przygotować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koobi Napisano Wrzesień 3, 2006 Lepiej załóż spódnicę, którą potem na fotelu podciągniuesz albo długa bluzke--po co masz paradowac po gabinecie z gołym tyłkiem (mimo wzystko) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koobi Napisano Wrzesień 3, 2006 ...a jak się masz przygotowywac? Umyj się porządnie i już ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helekna 0 Napisano Wrzesień 3, 2006 pierwsza i chyba oczywista rzecz to trzeba się umyć. mozesz sie ogolic. zapisz sobie mniej wiecej kiedy mialas ostatnia miesiaczke jak prowadzisz kalendarzyk to wez go ze soba.i w jakim mniej wiecej wieku dostalas 1 miesiaczke. mozesz sobie zalozyc jakas tunike zaoszczedzi ci to dodatkowego stresu jesli bedziesz musiala przeparadowac przez gabinet z gola pupa. najpierw lekarz przeprowadzi wywiad wiec jak chceszpomysl sobieo co chcialabys go zapytac. a badnie nie ejst przyjemne ale raczej bezbolesne. i trwa tylko chwile. lekarz zbada czy wszystko ejst na miejscu i to tyle:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helekna 0 Napisano Wrzesień 3, 2006 cytyologia to wezmie tylko takim patyczkiem ze srodka wymaz i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość terravita Napisano Wrzesień 3, 2006 nie przejmuj się tak :-) wystarczy jak sie umyjesz i juz będziesz gotowa, nic więcej nie musisz robic...:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanka Napisano Wrzesień 3, 2006 ale czy u dziewicy też??? bo wszyscy naokoło trąbią że cytologię się robi po współżyciu...a co jeśli ktoś nie współżył? ma umrzeć na raka, bo z facetem nie spał? a czy to boli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanka Napisano Wrzesień 3, 2006 ale czy u dziewicy też??? bo wszyscy naokoło trąbią że cytologię się robi po współżyciu...a co jeśli ktoś nie współżył? ma umrzeć na raka, bo z facetem nie spał? a czy to boli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość terravita Napisano Wrzesień 3, 2006 ja niestety nie wiem jak to z tą cytologią, bo jeszcze nie miałam robionej...narazie zajmuja się moimi jajnikami...:-) ale też chętnie się dowiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Męski Napisano Wrzesień 3, 2006 Ja też kiedyś pujde do ginekologa.Jarają mnie te jego zabawki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość x nsjblkjdbol Napisano Wrzesień 3, 2006 póki co Męski śmigaj po słownik ortograficzny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helekna 0 Napisano Wrzesień 3, 2006 ja mialas cytologie robion ale ja bylam u ginekologa dopiero po pierwszym razie wiec tez nie wiem jak to jest. ale teraz moja pani doktor nie robi mi tych badan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Męski Napisano Wrzesień 3, 2006 A to sorrki prof.Miodzio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Wrzesień 3, 2006 cytologię można robić również nie dziewicom bo takie badanie może wykryć jakieś stany zapalne, grzybice itd i nie wiem co ma z nim wspólnego dziewictwo ?? badanie polega na wprowadzeniu patyczka do pochwy i pobraniu niewielkiej ilości śluzu i już ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justyna78 0 Napisano Wrzesień 3, 2006 mam pytanie.Dzis odkleiłam ostatni plaster antykoncepcyjny Evra.Mam mieć 7 dni przerwy.z tym ,że chce przejs z plastrów na tabletki Yasmin.Mam pytanie kiedy mam wziąść ! tabletke??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach