Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolo -------

grzybica u psa?

Polecane posty

Gość lolo -------
i pasztet lubi

lola , a cos jej dodajesz do tej gotowanej strawy? Przydałby sie preparat z cynkiem , biotyna , nienasyconymi kwasami tłuszczowymi. Laveta super hund , kerabol , efa oile lub efaderm E Albo pomysl o gotowej karmie dla psów z problemami dermatologicznymi-Eukanuba dermatosis formula, Royal canin skin support , hypoalergenic , hills yez ma jakąs dietę.

Ja nie daje zadnych gotowych karm (czasem Frolic). Gotuje sama. Raczej nie daje wieprzowiny, bo ponoc wlasnie powoduje takie dolegliwosci... Wcina wolowinke i drob ;)

Gość lolo -------
Powiem tak: wiem że pies powinien jesc karme dla psów- suchą. Ale możecie nie wierzyc, moja sunia tego za cholere jesc nie chce :( Kiedys weterynarz powiedział mi że muszę ją zmusic, nauczyc jesc karme. Wynik był taki, że nic nie jadła przez 3 dni, karma jak lezała w misce tak lezała nietknięta. Wiec znowu zaczełam ja karmic tym co lubi. I co ja mam robic? A do ryżu dodaje tylko mięso np. parówki, lub coś gotowanego. Zalezy jakie mięso mam w domu. A czy powinnam cos jej do tego dawac? Te wit ktore polecałaś/ łeś?

Drób czesto uczula. Witamin jest całe mnóstwo. wybierz takie z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi. Parówki to najgorsze świństwo , miesa tam prawie nie ma , za to duzo tłuszczu.

Gość lolo -------
wiec co byś poleciła/ polecił oprócz suchej karmy? Albo jakie mięso do tego ryżu?

Gość lolo -------
up

Po pierwsze- to , co tutaj pisze to jedynie domysły , wskazówki , nie moga być traktowane jako diagnoza i recepta. Mięso - konina , królik.Coś , czego pies wcześniej nie jadł. Jedna z diet eliminacyjnych stosowanych w alergiach pokarmowych jest ryba z ziemniakami. Ale najpierw- konsultacja u weta i niech on podejmie decyzję. Aha , może to tez byc na tle nerwoeymA wylizywanie , wygryzanie jednego miejsca na skórze moze byc objawem bolesnosci tej okolicy.

Gość lolo -------
up

Mi wet powiedzial, ze wlasnie wieprzowina uczula... A parowek to ja bym raczej psu nie dawala... ;) Kiedys dawalam podroby... ale zawieraja duzo cholesterolu, zwlaszcza serca, wiec teraz tylko zoladki od czasu do czasu daje... Ryba z ziemniakami...? Ciekawe :D

Gość lolo -------
tez sie dziwie, bo zawsze słyszałam że psy nie trawią ziemniaków

Nie, no moj pies je ziemniaki :D Ja uwazam, ze pies sam wie co moze jesc, a co nie (oczywiscie poza wyjatkami np slodkosci). Nie zauwazylam, by ziemniaki szkodzily ;) Ale zeby tak z premedytacja wymieszac je z ryba... To nie pomyslalabym :D

Gość lolo -------
up

Gość Kora lo
Walczyłam z grzybicą u mojego psa ok. 5 miesięcy. Pies dostał choroby tuż po wizycie u fryzjera... Po ok. tygodniu zaczął się dziwnie drapać, zrobiła mu się ropna rana przy uchu. Nie mieliśmy pojęcia co się dzieje. Pierwszy weterynarz powiedział, że to przejdzie, ma alergie. Było coraz gorzej, pies nie umógł usiedzieć na miejscu nie drapiąc się. Kolejny weterynarz powiedział, że grzybica, bo pies typowo dla tej choroby śmierdzi. Dał nam pełno różnych leków, maści,kropelek itd. W sumie wydaliśmy u niego ok. 1000 zł... Poczytałam forum i sama poprosiłam o wymaz, który zawiozłam do laboratorium. Okazało się, że faktycznie grzybica, ale nie jakaś bardzo rozgległa. W miezyczasie sama ją dostałam ..:) Generalnie KATORGA niesamowita. Ale wiadomo, wszystko się robi, by psu było lepiej. W końcu poszłam do trzeciego lekarza. I przy jego leczeniu pies wyzdrowiał. Ma jeszcze łupież, ale przestał się drapać i sierść mu normalnie odrosła. Wnioski: - myć psa jak najczęściej (3 razy w tygodniu) w ludzkim NIZORALU - zmieniać mu co ok. 2dni posłania - dezyfekować podłogę, miejsca gdzie chodzi (można kupić w Rossmanie spray do dezynfekcji - pamietać, że musi być napisane dezynfekcja, a nie zwykły pachnący płyn) - dostaliśmy tabletki Ketokonazol (dostawał je ok. miesiąc) - dostał najnowszą karne Royal Anallergenic (trzeci lekarz nie wykluczył alergi pokarmowej, która po porstu mogła nagle sie objawić) Teraz pies je karme już 3 miesiąc. 8 kg kosztuje ok 220 zł. Nie może zupełnie nic innego jeść, tylko tą karme - nie ma odstępst, choć bardzo by się chciało dać mu choćby kawałek suchego chleba... I to wystarczyło. Pies ma się dobrze, my się uspokoiliśmy i jest ok - żeby nie zapeszyć. Trzeba szukać dobrych lekarzy, a nie naciągaczy. Leki na grzybicę są bardzo drogie i czasami po prostu nie potrzebe.

Gość gość
Polecam zdecydowanie vetericyn : www.vetericyn.pl , grzybice, zranienia , infekcj***akteryjne itd. Ludzie też używają!