Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolinka

krysia-imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość fiolinka

podoba sie wam ? skoro sa marysie basie zosie czemu nie krysie?

Gość bon apetittt
nie znosze tego imienia...KRYŚKA..BLEEEEEEEEEE

Gość ter
moja córa ma na imię Kornelia

Gość chcesz ośmieszyc swoje dziecko
krysia-porażka, w szkole bedzie miała przerabane

Gość aaaaaaaaaass
Każda Krysia to półidiotka

Gość mnie sie bardzo
podoba ale tatus stwierdził ze krystyna to jest z gazowni no i nie bedzie krysi :(

a moim zdaniem ładnie teraz pełno Len Oliwi Nadi Julii i wogole jak dorosna beda sie wkurzac ze pwłno takich imion jest jak ich, ja dałam swojej iza, zadko kiedy kto daje a kto wie, moze ktysia za pare lat bedzie bardzo modnym imieniem a ona bezie miała wtedy nascie lat tak samo jak był szał na Viktorie i Veronike to moje zdanie

Gość A ja ostatnio
Faktycznie Krysie niezbyt mądre bywają...

Gość taka sobie jedna
Hmmmmm, jak można na podstawie imienia wygłaszać sądy dot, całej populacji kobiet noszących dan imię??? :o Moja chrzestna ma tak na imię i skończyła farmację we Wrocławiu z wyróżnieniem, jest bardzo wrażliwą i dobrą osobą, trzeźwo stapającą po ziemi. Imię ładne, Krysia, Krystynka, :) Mi się tam podoba :)

Gość yfiyfiy
Podoba mi się imię Krysia, chyba nazwę tak moją córeczkę, będzie to po mojej matce chrzestnej (prawnik, to info dla tych idiotów którzy wnioskują o inteligencji na podstawie imienia) i po mojej teściowej (też mądra babeczka).

Gość nie radzę
Jak słyszę to imię momentalnie kojarzy mi się z Jadwigą, Bożeną, Mieczysławą, Czesławą i Franciszką. To bardzo stare imię, teraz już się takich nie daje i jestem pewna, że dzieci będą się bardziej śmiały z takiej Krystyny czt np. Fabienne albo Nicole.

Gość Krystyny są wredne
:P

Wypraszam sobie mówienie, że Krysie to półidiotki ;) - moja babcia tak ma na imię i to bardzo mądra kobieta. Chyba, że to kwestia wieku ;) Teraz moda na staromodne imiona wraca. Coraz więcej w moim otoczeniu Józefów, Antonich, Franciszków, a także Kryś, Zoś, Zuzanek i Baś. Nie podobają mi się nowoczesne imiona typu Fabienne i wspomniana Nicole. Wolałabym mieć Krysię. Poza tym, idiotą jest ten, kto śmieje się z imienia. Wszak nie to jest ważne. W końcu dziecko nie jest niczemu winne. Warto jednak zastanowić się nad tym, czy dane imię ładnie brzmi z nazwiskiem, oraz czy nie ma zbyt wielkich trudności ze znalezieniem anglojęzycznego odpowiednika :-) Mnie się podobają: Linda, Lilianna, Jakub i Wojciech, chociaż Dorian i Donata wcale nie brzmią najgorzej. ------- Ja mam na imię Karolina i co? Kiedyś wydawało mi się, że niewiele osób o takim imieniu jest, a dziś widać ich coraz więcej... i to z mojego rocznika.

Gość O matkoooooooooooooooooooooooo
Krysia to piekne imie.... DLA STAREJ BABY Kretynko!!!!! Skoro juz musialas zachodzic w ciaze ( to pierwszy blad) to nie popelniaj drugiego i nie każ dzieciaka takim idiotycznym imieniem. Sama sie nazwij Krysia!! Malo jest normalnych imion dla dziewczyn?? A moze Kazimiera?? Tez nietypowo rzadkie.... PAdaczka. Przez takich wlasnie rodzicow mamy pozniej durne dzieci w szkołach.

Gość powiem dosadnie
SPIERDALAJ Z TEGO FORUM PRYMITYWIE JEDEN skoro nie chcesz dzieci to po tu przesiadujesz!!!!!!!!

Gość bo mnie drazni głupota
niektórych matek, i chce im uswiadomic jak idiotyczne decyzje potrafiapodejmowac. Zreszta co Cie to boli? To nie bylo pisane do Ciebei.

Gość fiolinka
dla starej baby?Kryśka? A zośka ,baśka,maryśka nie są dla starej baby?

Gość ahPo prostu porażające
Pewnei,ze sa... ja w ogole nie rozumiem tej mody na imiona po naszych pradziadkach i prababkach. Jeszcze 4 lata temu kazdy smialby sie z dziecka o imieniu Zosia. Sama mialam kolezanke Tereske i wiem ile bolu przysparzalo jej przedstawianie sie... A to byl po prostu kaprys mamusi i tatusia. Zastanowcie sie wiec zanim nadacie dzieciakowi imie, bo to nie wy potem cale zycie bedziecie sie z tym meczyc!!

Gość nie jestem miła
do kretynki powyżej: imiona wracają co pewien czas tak samo jak wraca moda na dany styl ubrań, tak samo jak wraca moda na określone poglądy itp, niedouku (bo nawet w szkole o tym mowa) ech...

Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to jest mi słabo po prostu. Czy Wy posiadacie choć trochę szarych komórek w tych swoich umysłach? Bo mam wrażenie, że tam pusto i echo...jak w lesie. Żeby Krysia była starą babą, musi być najpierw małą dziewczynką. A myśleliście co będzie, gdy kiedyś imiona typu Ilona, Oliwia, Laura i inne staną się niemodne? I potem ktoś będzie mówił, że imię Oliwia to ŚWIETNE imię, ale... DLA STAREJ BABY. Mam wrażenie, że stykam się na forum z nienormalnymi ludźmi, którym wydaje się, że imię musi być na topie, trendy i takie tam. Pewnie, że nie dałabym dziecku imienia typu Bonawentura czy Scholastyka, ale litości! Moda na pewne imiona powraca i od jakiegoś czasu obserwuje się nawrót mody na imiona, które dawno odeszły w zapomnienie... Dziwią się politykom, że są tak przeciwni gejom, a sami krytykują imiona. Koszmar jakiś.

Gość buka poka
Mnie się nie podoba. Nie chodzi o to czy staromodne czy nowoczesne, ale dla mnie nie brzmi ładnie.

Gość czarrnula
nie... nie ładne.. krotkie imiona sa bardziej wdzięczne.. jakjuz koniecznie musi byc cos orginalnego to moze miło kojarzacego sie i nie bedzie powtorek imion w klasie.. Gabriela-Gabi.. fajne..

Gość gość
Bardzo ładne. Tak szczerze to wolałabym nazwać córkę Krysia niż jakaś Jessica, ale mi jednak bardziej podoba sie Patrycja i Julita :D

Gość gość
Śliczne imie

Gość gość
imię może nie jest najpiękniejsze, ale zdecydowanie lepsze od Julek, Lenek, Zuzi, Mai, Amelek i innych badziewi.

Gość gość
Moja babcia ma tak na imię. Urodziła się w latach 30- tych i wówczas to imię nadawano głownie dziewczynkom z tzw. dobrych domów. Imię było modne z uwagi na powieść "Krystyna córka lavransa ". Moje córki też mają tradycyjne imienną ale akurat Krysi nie brałam pod uwagę choć również uważam, że jest 100 razy lepszy niż np. Nina, Lena, Oliwia czy Wiktoria.