Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HMMMMMMMMMMMMM

CZY KTOS TU NA PRAWDE WYLECZYŁ TŁUSTĄ TWARZ??????

Polecane posty

Gość HMMMMMMMMMMMMM

Gość NAWILZANIE
podobno trzeba duuuzo nawilżać

Gość trzeba
używać maseczki do cery tłustej- mi pomogło

Gość Xiev Nanve Tutem
bardzo dobry żel oriflame- z serii tea tree

Gość tabletki antykoncepcyjne
z dzialaniem na taki typ cery, np.Diane 35

Gość Lilly20
TAK TAK TAK da się to zrobić!!! Wiem na własnym przykładzie. Jest to jednak bardzo cieżka praca, na testowanie i stosowanie różnych specyfików poświęciłam naprawde wiele godzin. Wszystko w jakimś stopniu pomaga: normaderm vichy dermaknel acnofan ziółka maści z olejku pichtowego maść cynkowa... skrajnie wysusza cere spirytus salicylowy ( i zwęża te okropne rozszerzone pory, niweluje nierównosci) pomaga też maseczka z glinki zielonej (sypka ze sklepów zielarskich) To są sposoby mniej inwazyjne, ale ja byłam naprawde zdesperowana i szukałam czegoś co wreszcie pozwoli mi nie używać co chwile bibułek matujących i robić co dwie godziny poprawek make-up!! Zaczęłam wiec kurację Dianą (endokrynolog stwierdził że mam za dużo testosteronu i innych hormonów, które powodują nadmierną produkcję sebum) po roku moge powiedzieć ze zadziałało i nie mam teraz żadnych problemów ze skórą, dodatkowo zaczęłam chodzić na solarium (wiem musze z tym skończyć) w celu przyspieszenia kuracji i teraz jestem naprawde zadowolona z mojej buźki. O walce z trądzikiem wiem prawie wszystko wiec jak macie jakies pytania... ;)

Gość dziewczyny co wy mowicie
bron boze solarium czy spirytus bo to bardzo wysusza i przez to skora ale nadrobic to produkuje 3 razy wiecej łoju!! w rezultacie skora jest tłusta jak masło-wiem co mowie bo tez tak mialam trzeba pic duzo wody, nawilzac maseczkami i kremami

Gość ach brak słów
nie da się i koniec

Gość co sie nie da
odtłuscic cery? no ciezko jest ale chyba jakos sie da co? dajcie jakies sposoby! a tak w ciagu dnia to co robicie jak zaczniecie sie swiecic?

Gość dotty
W ciągu dnia bibułki matujące.

Jestem w trakcie, mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej bo juz widze poprawe;) Przede wszystkim - koniec z kremami matujacymi. Po drugie - koniec z tonikiem (odkad przestalam go uzywac wyskakuje mi mniej pryszczy). Twarz myje mydelkiem siarkowym. Pozniej smaruje kremem (na noc pichtowym, na dzien Babydream ten z rossmanna). Do tego pije duzo wody. Mam w planie zaczac jeszcze lykac Capivit Hydro Control czy jakos tak (w kazdym razie ten nawilzajacy). Mysle tez o tym zeby zaczac uzywac tej glinki Argiletz, na razie stosuje maseczke z glinki Daxa raz w tygodniu (i chyba przydaloby sie czesciej ale nie mam czasu:( )Juz jest lepiej:) Oby tak dalej:)