Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 loster

90-60-90 a ubrania

Polecane posty

Go艣膰 loster

zastanawia mnie dlaczego producenci ubra艅, nie bior膮 pod uwag臋 faktu, 偶e istniej膮 kobiety o figurze klepsydry. jestem szczup艂a osob膮 z ca艂kiem sporym biustem, wci臋ciem w tali i zaokr臋glonymi biodrami i szczup艂ymi nogami i szlag mnie trafia jak mam cokolwiek kupi膰. z regu艂y musz臋 bra膰 wi臋ksz膮 g贸r膮 i mniejszy d贸艂. podobnie z bluzkami, mnieszje nie dopinaj膮 si臋 na biu艣cie, albo rozchodz膮 si臋, a wi臋szke s膮 za szerokie w ramionach. najwi臋ksz膮 zmor膮 jest jednak kupowanie d偶ins贸w. jak w nogach le偶a idealnie to nie ma szans, ze si臋 w nich dopn臋, a jak wchodz膮 'na kufer' to nogawki s膮 szerokie jak worki na kartofle. wsz臋dzie przewa偶aj膮 ubrania na kobiety o figurze linijki. mega d艂uuuuuuugie nogi, wr臋cz nienaturalnie d艂ugie, brak biustu, wci臋cia w pasie i bioder. a co z reszt膮? podobnie rzecz ma sie z bielizn膮. do rozmiaru b biustonosze sa r贸zne r贸偶niste, do wyboru, do koloru, a od miseczki c to co si臋 nawinie. jeszcze problem, zeby dosta膰 odpowiedni rozmiar.....w wi臋kszo艣ci sklep贸w rekacja na d70 taka sama--->niee, takich rozmiar贸w to my nie mamy :/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mrooowka
Masz du偶o racji w tym co piszesz.Producenci robi膮 badania rynku i wychodzi, 偶e najwi臋cej os贸b ma rozmiar 38 (buta te偶), 偶e dziewczyny nie maj膮 mocno wci臋tej tali, biust standardowy B i biodra ok 95 cm. Niestety spodnie w wi臋kszosci sklepach s膮 robione na wzrost ponad 170... a standard to ok 162-167...myl臋 si臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm tak sie zastanawiam
A ja my艣la艂am, 偶e takie kobiety maj膮 rewelacyjnie;) Ja mam zupe艂nie inna figur臋. U mnie rzecz ma si臋 troszk臋 inaczej i te偶 jest 艣rednio 艂atwo szczeg贸lnie ze spodniami w艂asnie. Mam 168 cm. Z biustonoszami faktycznie rewelacja, do wyboru do koloru - nosz臋 rozmiar 75 B, ale spodnie??. W biodrach mam 89 cm, w pasie mam 75!! i tu zaczyna si臋 problem. Przestawi艂am si臋 na spodnie biodr贸wki, bo takie do talii odpadaj膮, sp贸dnice te偶 ni偶sze., jednak takie sp贸dniczki kostiumowe generalnie zbyt w膮skie w pasie i zbyt szerokie w biodrach. Og贸lnie nosz臋 rozmiar 38/40, cho膰 tak fantastycznie s膮 numerowane ubrania, 偶e mam te偶 36 (gor臋) i 42 d贸艂:) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 24 latka z Poznania
ubrania sa robiona na 165cm ja mam 175cm jak wiekszosc kobiet i wszystkie spodnie mam za krtokie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najgorzej jak s膮 zani偶one
rozmiar贸wki. 90 cm w biodrach to ju偶 dla niekt贸rych sklep贸w bardzo du偶o. No, ale u dziewczyny 1,60 wzrostu faktycznie nie jest to 36, ale u kobiety 20 cm wy偶szej to wygl膮da zupe艂nie inaczej. Mimo tego powinnam by膰 jeszcze szczuplejsza, jak patyk bez bioder, co osi膮gn臋艂abym tylko poprzez spi艂owanie ko艣ci. Bo cz臋sto jak si臋 dopinam w spodnie 38, to ty艂ek wystaje mi jakbym mia艂a tam dodatkowe miejsce na pampersa. Zgrabny ty艂ek nie pasuje ju偶 do tego rozmiaru.

Udost臋pnij ten post

jak w biodrach pasuj膮 to w pasie za szerokie :( moja s膮siadka - krawcowa ma dzi臋ki mnie co robi膰....

Udost臋pnij ten post

przy wzro艣cie 170 te偶 mam problem z d艂ugo艣ci膮 r臋kaw贸w np. przy 偶akietach - wi臋kszo艣膰 jest na wzrost 165 cm szyta... a niestety musz臋 si臋 \'mundurowa膰\' do pracy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleeeeeeeeee
kto mi wytlumaczy 60/90/6-0 w jakim miejscu jest dany rozmiar gdzie to 60?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uuuuuuuuuuu
mysl troche nie 60/90/60 tylko 90/60/90 1 liczba to biust 2 liczba pas 3liczba biodra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja 170
Nie mam talii,wi臋c problem ze spodniami,jestem og贸lnie szczup艂a,ale niestety duzy biust i zn贸w problem.Poza jeansami dochodzi problem d艂ugo艣ci spodni,wszystko za kr贸tkie,wiec nami臋tnie obcinam wszystkie nogawki i pozostaj膮 3/4.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleeeeeeeeee
a gdzie sie liczy pas? boze nie widzialam jeszcze takiej osoby ktora bymiala 60 w pasie i 90 w biuscie to jest chore wiec jak sie liczy pas tutaj gdzie jest wciecie czy nizej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleeeeeeeeee
w takim razie moje rozmiary to 90/75/90 nie wiem jak mozna miec w pasie 60!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przy pozustalych 90

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sratatatata
ja mam w biuscie 90 a w pasie 60:P, no i bioderka tez90:P Z ubraniami mam tez problem, szczeg贸lnie bluzeczki wszystkie sa za ma艂e....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sratatatata
co do wzrostu to mam 170 a waga 54kg z tym, 偶e uprawiam namietnie sport:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleeeeeeeeee
to wklej zdjecie bo nie wierze jak mozna miec 90 /60

Udost臋pnij ten post

A ja mam problem ze spodniami.. Zawsze- jak ju偶 dobior臋 do bioder- w pasie ogromnie odstaj膮... Zanim kupie spodenki- schodz臋 mn贸贸stwo sklep贸w... :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haujdhdhshs
mozna miec 60 w pasie....przy sylikonach

Udost臋pnij ten post

Ja co prawda nie mam wymiarow 90-60-90 poniewaz cierpie na plaskopiersie ale tez mnie twoj wpis dotyczny. Bo mam spora roznice miedzy pasem a biodrami i gdy chce kupic spodnie z wyzszym stanem to one mi ODSTAJA Z TYLU nad pupa. No wiecie kurde jak to komicznie wyglada kiedy spodnie ci z tylu nad tylkiem odstaja?? Kiedys mi zlosliwa kolezanka ponapychala w spodnie papierkow jak zesmy siedzialy a ona byla za mna i ja mialam na sobie spodnie z wysokim stanem i byla u mnie wlasnie taka luka miedzy spodniami a plecami;P W ogole niby to ladnie gdy roznica miedzy pupa a pasem jest duza, niby to jest modne, niby na topie, wiele osob uwaza to za cos pieknego, ale ja wam powiem ze z takimi wymiarami to jest niewygodnie jak cholera!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleeeeeeeeee
a gdzie niby pisze ze ma takie wymiary ? i jaaks rozciagnieta jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r贸偶nie podaj膮
ale zwykle jej wymiary mieszcz膮 si臋 w艂a艣nie w tej granicy. Dla mnie czym艣 normalnym jest 60 cm w pasie, bo sama tyle posiadam przy 1,77 cm. W biodrach mam 90, ale ju偶 w biu艣cie mam 88, dlatego dobrym przyk艂adem nie jestem. To nic nienormalnego. Dziwnym jest, jak dziewczyna w og贸le nie posiada wci臋cia w talii, bo przez ca艂e wieki w艂a艣nie ono by艂o symbolem kobieco艣ci.

Udost臋pnij ten post