Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiak00

kawa tyrecka

Polecane posty

Gość gosiak00

czy ktos wie czy kawe turecka normalnie sie zaklewa woda i pje?? Bo jest ochydna:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aimka
Z tego, co ja wiem, to tak. Moj sposób jest taki, że zalewam gorącą wodą dużą ilośc kawy, odstawiam pod przykryciem do zaparzenia i potem wsypuje cukier, który powiniemn pomału zapaść sie do kawy (jeśli jest mocna). Na końcu nalezy zamieszać, aby zbierające sie na wierzchu fusy nie wchodzily w zęby - wtedy kawa jest rzeczywiście ohydna. Jest jeszcze sposób na kawe po kubańsku: do wcześniej przygotowanej tureckiej należy wcisnąć cytryny jak do herbaty. ale ostrzegam: nikt wobec takiej kawy nie pozostaje obojetny. Ludzie dzielą się na jej goracych zwolenników bądx przeciwników :) ps. a moze po prostu nie lubisz kawy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiak00
kawe uwielbiam ale bedac teraz w turcji - kupilam kawe i myslalam ze bede mogla czestowac nia gosci itp a tu sama jej wypic nie moge - fuuuj - jest okropna...ma w dodatku dziwny zapach...:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×