Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pccciiii puccciii

PATOLOGIA

Polecane posty

Gość obowiązkowa sterylka
chociaż te 3400 zł to i tak mało. paka herbaty na śniadanie, cukier, mąka itd. nas jest dwoje, więc ciężko mi sobie wyobrazić ile w takim domu się je. teraz mają grzyby, na zimę ususzą, więc jedzenie jakoś tam da się załatwić. co jednak z leczeniem sześciorga niepełnosprawnych dzieci?!

Gość Oni maja
A ja Ci mowie ze mozna ,jeszcze i leczyc za ta kase.Pozatym nie lecza sie chyba w prywatnych klinikach ,hmmm choc kto wie....Bo tacy ludzie to zazwyczaj maja wysokie aspiracje i niezly tupet.

Gość bolesny ucisk
oni mają---> ha hahahah!!! 2 tyś zł ??? łatwo sie wyzywić?? to wychodzi niecałę 4 zł na łebka dziennie.. co byś za to zjadła?? w ciagu całego dnia ha?

Gość Oni maja
Sluchaj moja kuzynka ma 4 dzieci i ich dwoje .maja na miesiac 1000zl .Dzieci 3 to alegicy .Zyja !IOplacaja rachunki i jest jakos. Dzieci maja zawsze ksiazki,zabawki, rowery.Nikt mi nie powie ze nie da rady. Sama mam 2 dzieci i 1500zl wyplaty.Syn uczy sie poza domem.Nie skamlam po jakies tam zasilki.Tez zyje 4 osobowa rodzina. Co Ty na to?

Gość bolesny ucisk
a maż? mąż Twój nie pracuje??

a mnie dziwi jedno ta kobieta urodzila chore dzieci nie wierze ze byly to jej pierwsze tylko sadze ze pozniejsze to po ch robila kolejne. ale swoja droga robiac praktykiw mopsie bo studiuje prace socjalna widzialam kilka takich spraw. ale widzialam wiele innych jeszcze gorszych i obrzydliwszych w stosunku do tych dzieci. bo to tylko ci starzy maja probloemy z glowa

ale wiecie co podnioslam sie na duchu nie znalalzlam w tonach papierow ani jednej osoby z wyzszym wyksztalceniem i moze kilka ze srednim pomaturalnym. reszta to podstawowki i zawodowki

Gość bolesny ucisk
jednak to prezerwatywy powinni darmo dawać.. :/

Gość Oni maja
Ok juz Ci mowie .Kupuje u rolinia swiniaka ,placac za niego 500zl.Mam mieso na caly miesiac .Jeszcze i weliny troche bedzie.Mam smalec wiec do smazenia jest.Ziemniaki sadze i mam swoje .Mleko u gospodarza kosztuje 80groszy za litr .Kupujac 5 litrow mam i mleko i smietane , moge tez zrobic maslo .Chodujac kilka kur sa wlasne jajka i mieso w razie naglej potrzeby na rosol.Makarony , maki ,platki w takich biedronkach kosztuja w granicach 1-2 zl. Warzywa mozna miec swoje . Ja mam tylko mala dzielke w miescie i warzyw od lat nie kupuje .Tak samo jak i surowek.Latem wkladam w sloiki.Robie dzemy i powidla. I co Ty madry(a) na to ? To wcale nie jest 4 zl na leb .Trzeba myslec i robic jeszcze cos innego niz dzieci . Czytajac niektore wypowiedzi tutaj zaczynam watpic ...czy ja jestem glupia czy Wy ? Zycie uczy zaradnosci.Mnie nauczylo i dzieki mu za to .

Gość bolesny ucisk
oni mają- czytaj ze zrozumieniem. Ty masz 1500 zł miesięcznie.. a oni właśnie dzięki tej pomocy mają te 3400zł.. gdyby nie pomoc mieli by marną rente.

a wiecie co nie wiem czy czytacie gazete \"NIE\" tam kiedys Urban pisał o ludziach którzy maja 10 zl na tydzien na osobe na jedzienie i wiecie co napisal jadlospis nie bylo to nic strasznego jakies niezjadliwe rzeczy. da sie. i to bardzo bardzo urozmaicone posilki zrobic za ta kwote.

Gość bolesny ucisk
to idz i rób przy tym wszystkim jak masz 15 dzieci, z czego połowa to niepełnosprawne.. pomysl! Ty masz tylko 2 dzieci do zajmowania się nimi! i zrozum ze on nie dostaje 3400 zł renty!!! dzieki własnie tej pomocy tyle mają! gdyby nie pomoc mieli by znacznie mniej!!!

Gość Oni maja
Ty czytaj ze zrozumieniem ! MiebyBY ,ale oni maja te pieniadze i jeszcze im bieda .Pokazalam tylko ze to gowno prawda . Trzeba tylko chcec cos robic powtarzam chciec !

Gość bolesny ucisk
podaj przykłąd bo jakoś sobie tego wyobrazic nie moge... chyba od rana do nocy bułki jadł.. bo po 20gr

Gość bolesny ucisk
no to robią.... ŻEBRAJĄ! kazdy robi jak moze i potrafii

Gość Oni maja
I zauwaz ze nie mozna miec 15 dzieci niemowlat :O Sa tez starsze ,ktore pomagaja ,a przynajmniej powinny.Nie wiem dlaczego bronisz takich ludzi?!?! Nie tylko to ze sa glupi i nieodpowiedzialni to jeszcze i lenie smierdzace i narzekajace na to ,co dostaja za friko.Bo.....MALO! Im zawsze bedzie malo.

Gość bolesny ucisk
ja ich nie bronie... ja bronie tylko swojego twierdzenia iz 4 zł dziennie na jedzenie to mało :)

proponuję aby Giertych wypłacił im zaległe becikowe, taka amnestia becikowa, z własnej pieprzonej kieszeni...przecież on jest przeciw aborcji....

Gość Oni maja
Mi wyszlo duzo wiecej .Moze inny kalkulator mamy

Gość podnosimyyyyyyy
up up

Gość ja tych ludzi potępiam
Dzieci sa niewinne. Uazam ,ze Giertych ma psi obowiazek im pomóc, najlepiej z własnej kieszen Niech dorzuci reszta LPR + KS Jankowski - nie zubozeją. Ale z prywatnej, nie z panstwowej kasy. bo dac z cudzego kazdy potrafi .

Gość Polska-Patologia
Polacy-Niewolnicy kapitalistyczno-neoliberalnych dogmatów pompowanych w ich puste łby ze wszystkich stron oraz katolicyzmu czyli religi niewolników oduczającej myślenia

a dlaczego on ma im pomoc skoro zrobili sobie tyle dzieci to zdawali sobie sprawe ze nie ebdzie lekko. chyba ze sami sa uposledzeni

a swoja droga racja dzieci nie sa nieczemu winne powinni odebrac je rodzicom i w koncu umiescic w normalnych domach

Gość eeeeeee co to jest
książki, zeszyty, ubrania, buty, leki, prąd i inne opłaty... co to za zycie? a prezenty na urodziny i pod choinkę, wakacje, zabawki? żeby zrobić dżemów dla dwadzieścia osób to trzeba pół cukru z tesco wynieść. na to też trzeba mieć. a warunki mieszkaniowe? ile metrów kwadratowych potrzeba, ile mebli? tragedia.

Gość o rany julek
up up up

Gość pomoc powinni bezwarunkowo
ci, co sa przeciwko antykoncepcji ( metody naturalne w takim domu to abstrakcja), za rodzinami wielodzietnymi, przeciw aborcji. Czyli kosciol i LPR i inni o podobnych zasadach. To ich obowiazek moralny.

Gość Raci
Zróbcie soobie kurwa jeszcze dwójke dzieci to będzie lepiej..... jak mnie to wkurwia!!!!! nic tylko by robili dzieci a pozniej sie dziwią ze " oo tyle nas jest nie ma pieniedzy dajcie na chlebek błagamy" ZANIM ZROBISZ KOLEJNEGO DZIECIOKA TO SIE WEZ CZLOWIEKU ZASTANOW CZY ZAPEWNISZ MU KURWA PRZYSZŁOSC!!!!

Gość mortadela czy martadela
moze są tacy biedni ze nie stać ich na gumki?

Gość Gość

To nie jest patologia tylko patola