Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margaretkaa

POMOCY!!!!!!!!!

Polecane posty

Dziewczyny pomozcie mi pozbyć się malych krostków w okolicy bikini:( Walcze juz 3. miesiac-masc zadna nie pomaga. Jak tu sie pokazac na plaży lub na basenie:( :(:( Piszcie jak Wy sobie z tym radzicie... HELP:(

depilujesz albo goilsz??? jak tak to raczej sie ich nie pozbedzies.z..moze infekcja?? aloesem smaruj

Gość wosk u kosmetyczki

Gość taaaaa
gretabe..teraz to pomogłaś ..Porażka...antybiotyk??

Gość niebieskoookaa22
ale te małe krostki są w wyniku depilacji? czy jakies potówki czy cuś?:P:)\ bo jeżeli po depilacji to Sudocrem albo Tribiotic, albo Masc z vit.A a jeżlei już to było- to rzeczywiscie do lekarza po masc z silnym a/biotykiem lub sterydem

Oczywiście, że antybiotyk. Do smarowania....oczywiście, a nie do łykania. Najlepiej by było oxycort albo pimafucort bo zawierają tez steryd i szybciej się wygoją.

Gość niebieskoookaa22
no jeżeli to jest przewlekłe i wynika z zakażenia, to trza to wyleczyc... przecież... ale miejscowo taka masc na przykład... to zależy od czego ona to ma a moze to potówki? jeśli tak to, coś wysuszajacego np. maśc cynkowa...

Gość a moze masz
majtki ktore obcieraja za mocno po tej depilacji... no wiem ze glupia uwaga, ale czasami gumka przy bikini tak podraznia a skora po depilacji jest bardziej wrazliwa jak tak dlugo to lepiej sie udac po masc z antybiotykiem

Gość niebieskoookaa22
wiesz najbardziej polecałabymm Sudocrem z apteki ale Tribiotic'iem sobie machnij dzisiaj- a co!;) p.s. mozesz je stosowac naprzemiennie

a propos :) fajna stronka:) zobaczymy z tym Sudocrem...moze faktycznie taki dobry jest? A Ty go uzywasz??

Gość niebieskoookaa22
moja bratowa;) nie używam, bo się "tam" golę (golarka elektryczna)a nie depiluje... i nie mam podrażnień ale tak sobie myślę, że do buzi na strefę"T" to chyba sobie kupię i zaaplikuje na noc;)

serio nie masz zadnych podraznien?? Ja odkad pamietam zawsze je mialam:( nawet jesli golilam...Udawalo mi sie na krotko zwalczyc, po czym znowu...

Gość imprezkowa
Też mam ten problem :( Maść z wit. A tylko troszkę mi pomagała, a Tribiotic kupiłam, ale w końcu nie użyłam. Polecam Maść propolisową, w aptece, kosztuje ok. 8 PLN. Rewelacja! Bardzo pomaga też na zniszczone i popękane ( np. w czasie zimy) dłonie oraz suche łokcie. Niestety jest tłusta, ma żółty kolor i brudzi pidżamkę (warto parę nocy spać w ciemnej lub starej) ,ale jak pomaga, to warto poświęcić nawet bieliznę ;) Mam nadzieję, ze Ci pomoże! Powodzenia!

Gość niebieskoookaa22
a właśnie... propolis ktoś na innym topiku polecał na zajady... może i w tym cos jest;) że przyspiesza gojenie:)

Gość jesli to po depilacji
to miałam ten sam problem. przestań golić lub wyrywać. kup krem veet duo bikini (nie inny) i uzywaj jego. zobaczysz, że nowe krostki nie będą się pojawiały. oczywiście nie jest tak gładko jak po wosku, ale lepsze to niż krosty.

Gość jesli to po depilacji
sudokrem ani alantan mi nie pomagały.

imprezkowa dzieki za rade. przedwczoraj kupilam Sudocrem i na prawde jest dobry, widze juz zmiany, oczywiscie na lepsze :):D Dzieki i pozdrawiam :)