Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imprezkowa

Farbowanie z brązu na blond-proszę o rady!!!

Polecane posty

Gość imprezkowa

Hej Kobietki! Mam włosy naturalne, chwilowo niefarbowane w kolorze ciemnego brązu, które dość mocno się przetłuszczają (muszę je myć codziennie:(po prostu męczarnia). Popchnięta chęcią wieeeelkich zmian w swoim życiu ;) bardzo chcę je ufarbować na blond z nadzieją, że m.in. je to wysuszy i będą mniej sie przetłuszczać. Czy któraś z Was ma za sobą tak radykalną zmianę??? Było warto??? Jak później pielęgnować włosy blond??? Co ile farbować odrosty??? Może lepiej pasemka???Salon, czy zaufana koleżanka??? Jaka Farba??? Dzięki za wszelką pomoc!!!

Osobiście nie radzę, tylko się tak wydaje, że się wysuszą, w efekcie po tygodniu bedzie jeszcze gorzej. Poza tym kolor po pierwszej tak radykalnej zmianie niebędzie ani jasny, ani ladny. Proponuję zacząć od delikatnych pasemek. Ja trownież mam ciemne przetłuszczające się wlosy. Zaczęlam pół roku temu od delikatnych jasnych pasemek, które na poczatku wcale nie były tak ladne jak są teraz. Teraz tylko farbuję odrosty i stopniowo powiększam jasny kolor:), o wiele ladniesze efekty niz u moich koleżanek po tak radykalnych zmianach , którą chcesz zastosować. Powodzenia ( i nie przetłuszczają sie tak szybko)

Gość blondyneczkaa
ja mam naturalne a raczej miałam czarne. A dlaczego bo od jakiegoś czasu moje odrosty są jaśniejsze wygląda jakby miała ciemny blond. Obecnie mam jaśniutkie bardzo. Pielęgnacja używam szamponów i odżywek do włosów farbowanych blond aktualnie sunsilk czasem regenal welli. Odradzam koleżankę radzę zrobić to w salonie. Daj znac czy się zdecydowałaś:)

Gość blondyneczkaa
ja chodze na odrosty tak co 4 miesiące. Nie widać ich u mnie tak bardzo bo zrobiłam sobie ciemne z pod spodu wiec nawet jak mam odrosty nie wygląda to źle:)

Gość imprezkowa
Dziękuję za odzew! :) Chyba zrezygnuję z radykalnej zmiany i zdecyduję się na te pasemka :) Mama radzi, że lepsze od blondu będą w moim przypadku białe, no i odrosty będą wtedy mniej widoczne... Poza tym fryzjerka ostatnio okropnie mnie ścięła i zapuszczam... Czuję sie okropnie w obecnej fryzurze, stąd chęć na te blondy... :/

Gość imprezkowa
Czy ktoś mi jeszcze doradzi?

Gość imprezkowa
Hej, hej!!!