Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24 latka z Poznania

24 lat dlaczego zbyt mloda na dziecko?

Polecane posty

Gość 24 latka z Poznania

bardzo pragniemy dziecka ale kazdy mowi jestescie zbyt mlodzi macie czas teraz sie rodzi po 30stce

jeżeli sama pragniesz dziecka, to co Cię obchodzą opinie innych:p rób to co Ci serce dyktuje. Zresztą wydaje mi sie, że wiek 24 lat jest odpowiedni na dzidzie.

jak za młoda, zresztą to Ty masz się czuc gotowa na dziecko a nie inni

Gość Mama28
Ja uważam, że to idealny wiek na dziecko :) Sama bardzo chciałam w tym wieku, niestety, tak się złożyło, że dopiero w wieku 28 lat urodziłam. Natomiast uważam, że niepoważne jest myślenie, że kobieta 24-letnia jest za młoda. Nasze mamy w tym wieku rodziły dzięki czemu nasze dzieci maja okazje poznać swoje babcie. Jak zaczniemy rodzic w wieku 40-lat, to moze być juz problem. I to niejeden.

Gość kicia82
jak o za młodzi na dziecko? przecież to optymalny wiek! a pamiętajcie że czes tak szybko leci... później prawdopodobieństwo wszelkich komplikacji wzrasta.

Gość tak już jest
24 lata to moim zdaniem bardzo mało. Ja mam tyle lat, a nadal muszę pokazywać w sklepie dowód osobisty, ubieram się w młodzieżowe ciuchy i czuję się nastolatką. Jeśli chcesz dziecka to się na nie zdecyduj, ale nie zapominaj, że ludzie zawsze będą o czymś gadali.

ja mam 29, czuję się za młoda ty, autorko tematu, masz 24 i możesz być już od dawna do macierzyństwa dojrzała to też zresztą kwestia warunków i in. jesli czujesz że czemu nie, to czemu nie? przynajmniej będziesz nadal młodziutka gdy dziecko będzie już odchowane :)))

a z punktu widzenia biologicznego, to bardzo dobry wiek na urodzenie pierwszego dziecka (choć dochodzą oczywiście uwarunkowania osobnicze)

bez przesady! nie można sugerować się wciąż opiniami innych ludzi. Kazdy ma swoje życie, swój świat. Ludzie zawsze będą obgadywać cokolwiek być zrobiła. Taka jest natura ludzi. Ja mam 26lat i dwójkę dzieci, w tym 5 letniego synka. Bardzo się cieszę, że mam dwoje cudownych dzieci.

Gość iza./
uważam ze mozna nie być dojrzalym na dziecko zarowno w wieku 24 jak i 34 lat i tak samo odwrotnie....Znam z zycia wiele przykladow jak to ludzie w wieku 20 lat zaliczyli wpadę i jak byli nieodpowiedzialni wczesniej tak są nieodpowiedzialni i niezaradni nadal.... Pobrali się, dziewczyna ma teraz 24 lata, niebawem rodzi 2 dziecko,oczywiscie znow nieplanowane, nie maja kasy,ciągle narzekają na jej brak,nie radza sobie.....Sami zachowuja sie jak dzieci, liczą wciąz na pomoc Jej mamy, dziecko praktycznie wychowuje babcia,nie matka, choc ta druga oczywiscie nie pracuje i nie ma zamiaru jak widze....Drugie dziecko w drodze,oni nie maja kasy,zadnych perspektyw na prace, ( on pracował ale wlasnie na dniach stracil prace)po prostu TOTALNA NIEODPOWIEDZIALNOŚC,GÓWNIARSTWO.Pierwsze,nieplanowane dziecko rozumiem,ale drugie,w sytuacji kiedy nie ma sie pieniędzy i ciagle narzeka jak jest zle,to juz naprawde cechuje ludzi nieodpowiedzilanych,infantylnych i przepraszam,ale uwazam ze leniwych, bo brak w tej dziewczynie jakiejkolwiek checi na prace,lub choc wykazanie sie w innej kwestii: jako dobra gospodyni,matka,zona...We wszystkim jak tylko moze wysluguje się mamą, ktore ma totalnie służalcza postawę we wszystiim i nie wie, ze kaleczy i tak chorą sytuacje w tym "domu". Takie sytuacje wcale mi sie nie podobaja i takim sytuacjom mowie NIE. Jednak wiem,ze sa rozni ludzie i absolutnie wiek 24 lat nie wyklucza macierzynstwa!!!Mozna miec 24 lata i miec pukladane w glowie. w kazdymr razie Tobie zycze powodzenia:)

Gość hejka111
Ja urodziłam w wieku 24 lat i jest mi z tym dobrze:) nie czułam się za młoda, myślę, że to wiek w sam raz na pierwsze dziecko:) Pozdrawiam

Gość 24 latka z Poznania
dzieki za te mile slowa:)

ja urodzilam w wieku 23 lat a teraz w wieku 25 lat urodze i wcle nie twierdze ze jestesmy za mlodzi. moj maz jest starszy ode mnie(ale niewiele) i radzimy sobie bez pomocy;)

ja podobnie, pierwsze urodzilam przed 24 urodzinami, drugie w wieku 32 lat - kazda ciąza i opieka wyglądała inaczej, nie żałuję. Fajnie byc młodą mamą, fajnie się też odmłodzić.