Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam brokuly

co z brokułow zrobic pysznego do jedzenia?

Polecane posty

Gość mam brokuly

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
borkuly najlepsze sa gotowane z bulionem potem polae odrobina masla. ale mozesz zrobic zupe krem z brokulow. z grzankami albo groszkiem ptysiowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sałatka:jajko,pomidor,kukurydza i co tam wpadnie w rękę i do tego majonez...dla nie odchudzających się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam brokuly
mniam pysznosci a jakies szczegoly przepisow? np na salatke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasia_k_
brokuly robie czasem tak,ze gotuje je, ale nie moga byuc za miekkie, i polewam je jogurtem z czosnekiem (lekko podgrzanym, chyba,ze ktos lubi na zimno,) mniam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
polecam sałatkę ugotować bokuł, dodać fasolę czerwoną, kukurydzę i majonez. opcjonalnie także jajo na twardo (ja nie lubię i nie dodaję) pychaaa ! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frajda
brokuły, pomidor, orzechy włoskie, ser feta, sos winegret Spróbujcie tej sałatki - odlot

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Brokuly gotuje na pół miękko i polewam maslem z pŁatkami migdałowymi (płatki podsmażyc na złoty kolor) :-D SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość junka
czy ktoś wie jak podczas gotowania pozbyć się nieprzyjemnego zapachu brokułów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sałatka: Surowy brokuł surowy kalafior ananas z puszki kukurydza sól, pieprz, majonez Brokuł i kalafior rozdrobnić, ananasa pokroić, dodać kukurydzę, posolić, popieprzyć i wymieszać z majonezem. PYYYCHOTKA!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mjids
brokuły ala włoskie paczka brokółów 2 paczki miesa mielonego czosnek pomidory cebula ser zółty smażymy na patelni mieso czosnek i pomidory ,gdy bedą już prawie dobre przekłądamy je do naczynia żaroodpornego mieszamy farsz z brokułami i nakrywamy plasterkami sera zółtego zapiekamy w piekarniku na 40 minut w temperaturze 175 -200 dajemy duzo włoskich ziół miód w gębie!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a może to tój
mózg durnowaty565uuiui65j56j56- tak "wali - jak się jest takim debilem, to nie ma się czemu dziwić.Buuuuuuuuuuuu:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia
Zapiekanka z brokułami ! SKŁADNIKI: 10 ziemniaków(średnie) 80 dkg mięsa mielonego 1 cebula 6 ząbków czosnku 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona 1 brokuł 1 serek brie 15 dkg sera pleśniowego 20 dkg sera żółtego 2 kostki sera topionego(złoty ementaler) 1 śmietana kremówka(250 ml) 1/2 szklanki wody 1 łyżka mąki pszennej olej,keczup sól,pieprz,gałka muszkatołowa,czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE: Obrane ziemniaki pokroić w plastry,zalać wrzątkiem i gotować 5-8 minut(zależy od gatunku ziemniaków).Odcedzić na durszlaku,przepłukać zimną wodą i odsączyć.Brokuła podzielić na różyczki i zblanszować(parzyć 5 minut i przelać zimną wodą).Pieczarki pokroić w plastry,2 cebule w kosteczkę,dodać sól,pieprz i przesmażyć na oleju.Mięso przesmażyć na oleju z cebulą pokrojoną w kostkę,czosnkiem przeciśniętym przez praskę,dodać sól,pieprz i keczup.Smażyć aż odparuje i mięso będzie miękkie.Paprykę pokroić w paski.Ser żółty zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Ser brie i pleśniowy pokroić w słupki.W naczyniu żaroodpornym wyłożyć połowę ziemniaków,posypać odrobiną sera zółtego,mięso,ser żółty,resztę ziemniaków,ser brie,pieczarki,ser żółty,różyczki brokułów na przemian z papryką.Ser pleśniowy powtykać między brokuły i paprykę.Śmietanę zagotować,dodać serki topione,pieprz,gałkę muszkatołową(utartą),sól i czosnek granulowany.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do śmietany i zagotować.Sosem zalać zapiekankę i posypać resztą sera żółtego.Zapiekać w temp. 180 stopni tak długo,aż ser się przypiecze.Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Składniki: 1 kg brokułów 25 dag szynki lub chudego wędzonego boczku 25 dag pieczarek 3 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki oliwy z oliwek cukier sól sos: szklanka bulionu 3 - 4 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka masła łyżka mąki cukier sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Brokuły włożyć do osolonego wrzątku, zagotować, odcedzić, podzielić na różyczki, łodygi pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie. Szynkę pokroić w cienkie paski. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją bulionem i, cały czas mieszając, gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Przyprawić go solą, pieprzem, cukrem, koncentratem pomidorowym i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać. Wyłożyć brokuły do żaroodpornego półmiska wysmarowanego masłem, posypać szynką i pieczarkami, zalać sosem, posypać serem i obłożyć wiórkami masła, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NIE GOTUJCIE BROKUŁ
LUDZIE WSZYSTKIE NAJCENNIEJSZE WITAMINY SIĘ ZABIJA GOTUJĄC RÓBCIE NA PARZE !!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
placki z brokułów są całkiem niezłe - możne pyszne nie, ale przynajmniej zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie sałatkę z czerwoną fasolą,jajkami,ogórkami kiszonymi i w sumie co sie chce można dodać,doprawić majonezem i wszyscy sie zajadają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja akurat wczoraj jadłam danie z brokułami dość niestandardowe, jak na to warzywo a było pycha :) Krokiety z brokułami, przysmażoną cebulką, szynką pokrojoną w kostkę i serem żółtym starkowanym- do tego dużo świezo mielonego czarnego pieprzu i odrobina soli (ser jest słony), można dodać też szczypiorek, natkę pietruszki. Zaskakująco dobre. Do tego mozna podać jakiś sos, na pewno czosnkowy by pasował, ale ja jadłam bez sosu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×