Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipidia

prawdziwe zycie

Polecane posty

Gość lipidia

czym jest prawdziwe życie??-to temat mojej pracy domowej ....nie wiem co napisać.. czym jest dla was prawdziwe życie ?

Gość Mariolka21
Prawdziwe zycie jest dla mnie każdym przezytym dniem,kazda chwila,ktora przed chwila uleciała.Kazdym wspomnieniem,doswiadczeniem,historią.

Gość lipidia
fajny nie:(

Maria Kann - \"prawdziwe życie\". Jest taka ksiązka Chodzi w niej o to, że w prawdziwym życiu liczą sie pozytywne wartości, zainteresowania, bezinteresowna przyjaźń i miłość, że życie staje się prawdziwsze, jeżeli myśli się nie tylko o sobie i o kasie, ciuchach i zabawie. Prawdziwy smak życia czuje ten, co ma przyjaciół, a nie pochlebców. Ten, co idąc na spacer do lasu podgląda kwitnące konwalie, a nie kłusuje na sarny i jeże. Prawdziwie żyje młody człowiek nie podpadający pod nazwę \"Mamodajek\" - sam umie zapracować na swoje potrzeby

Oprócz tego co napisala Mariolka dodalabym od siebie, że to również zycie z ponoszeniem odpowiedzialności za wszystkie swoje czyny, świadome podejmowanie decyzji i dążenie do rozwoju swojej osoby, samorealizowanie się, spelnianie marzeń. Nie wiem, jakby to dokladnie ubrać w slowa... :o

a to z polskiego ma byc?? jak tak to lej wode;) ze nie tylko piekne chwile i te ktore sprawiaja nam radosc,ale nawet te zwyczajne, codzienne, monotonne czynosci sa prawdziwym zyciem, ze cierpienie uczy nas jak kochac i szanowac to co sie ma... ze zycie to wzloty i upadki...itd.ze trzeba brac odpowiedzialnosc za swoje czyny, ciagle sie uczyc i doskonalic. w sumie dziwny temat bo nie widaomo co pisac;)mozna napisac wszystko i nic.

Gość lipidia
dzieki WAM, własnie bardzo dziwny temat bo ciezko to ubac w słowa nie zawsze wiadomo co i jak to opisac..