Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca Ewa

STEP czy STEPER - co bardziej polecacie ?

Polecane posty

Gość majowa84
reinkarnacja Dzięki za informację. Proszę podaj link jaki masz stepper.

hej-sorki że dopiero teraz ale cały dzień nie było mnie w domu-ten stepper ze zdjęcia jest dosyć podobny tylko moj wydaje mi się masywniejszy ale może to tylko złudzenie.........mój ma pokrętło z przodu którym reguluje opor i tak jak ten podany przez Ciebie licznik na środku. Liczy czas kalorie ilość powtórzeń i łączną ilość ze wszytkich dni-nawet nie wiem do ilu dni dokładnie zapamiętuje bo mineło dwa tyg a on wciąz dodaje:) no i linki z przodu ale tak jak pisałam rzadko ich używam. A i jeszcze jedno steppery mają to do siebie że skrzypią-nawet nowe!!!ale wysarczy troche \"wd\" czy czegoś podobnego i problem znika:)pozdrawiam

Tz że jak się cwiczy codziennie po 40 min cellulit się powiększa ????????

Gość no to teraz ja
stepper odradzam - przypakujesz lydki. Ja szczuplutka troche pocwiczylam - z 3 tyg i mi wywalilo miesnie w lydkach, okropnie to wygladalo. A tak latwo te miesnie nie zejda, bo przeciez chodzac podtrzymujesz... Step cwicze od dawna, tez mam wrazenie,ze nie wyszczupla nog, - zwlaszcza jestem rozczarowana brakiem efektow w udach. Za to pupe rewelacyjnie modeluje i wzmacnia i kregoslup i brzuch. Step cwicze juz od roku i to tylko dlatego,ze moge w przerwie w pracy, normalnie bym chodzila na aerobik Jeszcze jesli chodzi o step, moze byc szkodliwy, wiec jesli cos masz ze stawami to odpusc lub jesli jestes otyla. Uwazac tez trzeba na instruktorow-partaczy, NIE WOLNO SKRECAC STAWOW (kolanowych), a widzialam to juz u 2 instruktorow, przy glosnej muzyce brakowalo tylko chrzestu wykrzywianych stawow... sorry ze tak drastycznie,ale sa zasady cwiczen na stepie, szukaj w necie. Buzka!

hej!!Trochę mnie nie było-więc tak. Jeżeli chodzi o cellulit to chodziło mi o to iż ćwicząc codziennie(w przypadku gdy wcześniej mój ruch był ograniczony do minimum)nie dawałam mięśniom czasu na regeneracje i przez to nie ładnie wyglądały-teraz ćwiczę co drugi dzień i jest o wiele lepiej-najważniejsze jest dostosować tempo i ilość powtórzeń do swoich możliwości-nadgorliwość nie zawsze popłaca. Do \"teraz ja..\" nie do końca zgadzam się z Twoją opinią jeśli chodzi o mnie to step przede wszystkim u mnie podziałał na uda, wysmukliły mi się również łydki o pupie nie wspominając:)ale wystarczy trochę poczytać na różnych forach aby się przekonać,że na każdego działa to trochę inaczej.Wszystko zależy od sposobu w jaki ćwiczysz, rodzaju sylwetki i ogólnej budowy ciała ja zazwyczaj byłam i jestem raczej \"masywną kobitą\" i dla mnie step jest naprawdę rewelacyjny-Ty jak pisałaś jesteś szczupła więc nie miałaś co \"spalać\" dlatego poszło Ci w mięśnie-może za dużą siłę oporu miałaś ustawioną-no nie wiem. Tak jak mówiłam na każdego działa trochę inaczej-dziwne to ale tak jest. Jeżeli chodzi o to czy można ćwiczyć jeżeli ma się chore stawy to dokładnie nie wiem ale czytałam swego czasu iż w takich przypadkach step jest lepszy niż np.bieg-na początek oczywiście to samo dotyczy się ludzi otyłych(oczywiście step jak każde urządzenie ma swoje maksymalne obciążenie:))ćwiczy się wtedy wolniej i na odpowiednio dopasowanym obciążeniu. No to tyle z wykładu:)Ja właśnie skończyłam dzisiejszą \"rundkę\"-trochę mi słabiej poszło ale jakoś nie mam dnia do ćwiczeń:/jakaś taka aura czy co....no nie wiem. Najważniejsze jest dla mnie aby nie opuszczać dnia ćwiczeń z lenistwa czy też innego powodu-staram się po prostu wciągnąć w nałóg stepowy:)narazie idzie mi super--nawet mój mężczyzna się nakręcił na ćwiczenia-razem raźniej no nie. Buźka P>S> sorki za literówki i błędy wszelkiego rodzaju-12h w pracy może otumanić

I jeszcze jedno ja po każdych ćwiczeniach stosuje mikro masaż-tzn aplikuje za pomocą mężczyzny+serum slim 3D Extreme:)to też zapewne ma wpływ na przebieg całego zabiegu Ja wiem że na forum pojawiam się strasznie sporadycznie ale obiecuję poprawe-stopniową poprawę. Chciałabym aby pojawiło się tu kilka osób to szerszej pogawędki. Ja wiem że wszelkiego rodzaju tematy o dietach i tym podobnych są już straszne oklepane -z każdej możliwej strony tabloidy krzyczą w jaki sposób osiągnąć ten jedyny i prawidłowy rozmiar S...........Diety cud...każdy ma już przesyt zarówno szczupli jak i otyli. Tusza jest tak gorącym tematem jak aborcja w sejmie, może trochę drastyczne ale niestety nasi politycy jak nie wiedzą o czym mówić mówią o aborcji-tak samo jest z nadwagą. Wolna luka na stronie -napiszmy że chrzan wyszczupla-niech go sobie wcierają!!Sorki słyszałam ten tekst w pewnym kabarecie:) Oczywiście nie uważam że otyłość jest ok i można wsuwać kawałki golonki przed tv ale nie dajmy się wpędzić w pranoje-chudnijmy dla siebie dla naszego lepszego samopoczucia i własnej oceny i zdrowia przede wszystkim:) Podsumowując tę jakże wzruszającą mowę zapraszam ludzi którzy chcą coś powiedzieć na dowolny temat-co prawda temat zaczął się o d steppera ale przecież to w niczym nie przeszkadza w rozmowie o kwiatkach:)Zapraszam chudym i grubych kulawych i wysokich garbatych szczerbatych .....................zapraszam o rozmowy o pierdołach i walce ze słabościami-moim jest pizza:)pozdrawiam

Ćwiczę od niedawna (3 tygodnie), co 2 dni, bo czytałam, że mięśnie muszą odpoczywać, żeby naprawde były jakieś efekty. Przed steprem się rozciągam, już po brzuszki i naprawde daje efekty. Już nie mówiąc że po chwili odpoczynku cały dzień czuję się bardzo dobrze, jestem pełna energii. Polecam steper skrętny i cierpliwość. Nie można przecież od razu jak ktoś zaczyna ćwiczyć godzine, czy 2 bo następnego dnia nie wstanie :)

hej!!Witam w końcu bratnia dusza:) Ja muszę się przyznać wczoraj przeżyłam miłe zaskoczenie-otóż gdy wróciłam do pracy (jak pisałam wcześniej byłam tydzień na chorobowym) moje znienawidzone \"służbówki\" są na mnie przyluźne:) szooooooook!!!! oczywiście nie jest tak, że już ze mnie spadają ale jakoś takie większe się zrobiły:)Teraz juz mam pewność i mogę to oficjalnie oświadczyć iż po dwóch po ponad 2 tyg wytrwałych i systematycznych ćwiczeń mam szczuplejsze nózki i \"basior\"{strasznie mi się podoba to określenie mego brzuszka} Lilijka21:Jakie ćwiczenia rociągające stosujesz??Ja osobiście nienawidze brzuszków:(zazwyczaj robie parę skłnów pomacham nózkami i tyle A teraz z życia codziennego otóż dziś byłam u mojej przyszłej teściowej-wizyta wypadła pokojowo-ogólnie kobitka jest ok:) A tak wogóle to ja się chyba jeszcze nie chwaliłam otóz w okolicach sierpnia zmienia mi się stan cywilny i stąd między innymi moja miłość do steppera:)

Gość TallyWail
Czesc dziewczyny! Tez nosze sie z zamiarem kupienia steppera, zeby wyszczuplic i ujedrnic uda + posladki! Wiekszosc z Was pisze tu o stepperze skretnym, jak gdzies slyszalam, ze podobno b. ciezko sie na nim cwiczy, bo trudno utrzymac na nim rownowage, czy to prawda?? Pozdrawiam🖐️

Gość hejjjo
stepper skrętny jest super-sama taki posiadam-ćwiczy się elegancko z równowagą nie mam problemu-i mogę się pochwalić ubytkiem 5kg i od 2do 4cm w udach pasie, a pupa........same zobaczycie jak zaczniecie ćwiczyć:D ale najlepszy jest brak celulitu-koszmaru wielu kobiet-miłych ćwiczeń i pozdrawiam

Dziewczyny, czy skretny stepper bez regulacji oporu, tez jest ok.???

Gość podnoszeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość do reinkarnacja
moje gratulacje, slub to dopiero motywacja!!!!!!!!!!!!!

Gość hejjjo
tu reinkarnacje pod nowym nickiem - tak często zaglądam na forum ,ze hasła zapomniałam-wstyd Ale musicie mi wybaczyc-nie wiedziałam ze przygotowania do ślubu to tyle formalności ale dajemy jakos rade:D Z informacji bierzących do mojego sttepera doszla ławeczka i piesek imieniem Marian z którym biegam wieczorem-niestetty z nie mam silnej woli a tu lato lody pizza i moje efekt narazie stanęły w miejscu ale i tak się nie ppoddaje-staram sięćwiczyc codziennie ale jezeli przegapię dzień treningu-z lenistwa oczywiście nie oszukujmy się-to nie znaczy że rezygnuje wogóle-staram się nadrobic na dzień następny-mam nadzieje że do sierpnia chociaż basiorek zgubię:))Pozdrawiam i odzywajce sie czasem Do rew::tak jak pisasłam wczesniej regulacja oporu jest dosyc istotnym elementem steppera i bardzo przydatnym-to tak jakbys miała wybór czy po stromych schodach wbiegasz w adidasach czy w glanach bądż wojskowych traperach:D wybór jest oczywisty ale lepiej aby jakis był.............pozdrawiam

Gość timbim
Cześć dziewczyny, któraś pytała co to jest regulacja "skoku". To regulacja "wysokości" stopnia czyli ma wpływ na efektywnosć ćwiczenia bo albo robi się niskie albo wysokie stopnie. Przez jakiś rok ćwiczyłam dwa razy dziennie po pół godzinie, ale nie widziałam efektów. Miałam wrażenie że bardziej pracuję nad łydkami niż udami i pośladkami. W końcu przestałam bo miałam problem z kolanami i zaczeły mnie boleć. To chyba wina steppera, nie był zbyt dobry, na małym obciążeniu pedały jakby same "opadały" i obijały się o podłogę a na dużym za bardzo męczyłam mięśnie i rozbudowywałam łydki :-( Ostatnio próbowałam oryginalnego Kettlera, model bez "kolumny". Daje niezły wycisk, nieporównywalny do tego jaki ja miałam na swoim. Jednak faktycznie duzy opór nie powoduje że bardziej kształtujemy uda..... Teraz przerzuciłam sie na rolki, od kilku dni jeżdżę codziennie około godziny i zastanawiam się czy to nie za dużo, lub za mało, czy ujędrnię w ten sposób wewnętrzną i tylną stronę ud, kolna i pośladki..... Ćwiczę też z "agrafką" ale nie wiem czy ona nie rozbudowuje za bardzo mieśni. Proszę o komentarze i rady, dziewczyny. Jeździć codziennie czy co drugi dzień ? Jestem szczupła ale moje uda są konsystencji galarety: sam tłuszcz i luźna skóra :-(

Ja na steperze cwiczę od 4miesięcy isąefekty każdy mi mówi żenóżkito mam ładne aleja mam zwykły steper tzn mami skrętny ale nie lubię na nim cwiczyc kupiłam sobie teraz w tv markecie legmagic na wewnętrze strony ud wystarczy 5minuti nogi bolą od środka że nie mogę chodzic super sprzęt .

Hejka! Mam stepper skrętny od około 3 tyg. Super sprawa! Tyłek mi się miejszy zrobił i boki też zleciły! :) Kupiłam sobie go na allego za 99zł! Taniocha! nie wazyłam się bo wagi nie posiadam ;)

Gość hejjjo
Molus: Witam mogłabs podac nicka czlowieka z allegro gdzie nabyłas stepper-co prawda ja posiadam juz stepper ale inne uzytkowniczki napewno byłby zainteresowane a cena 99zl jest kuszaca:D z góry dzięki

Gość hejjjo
Molus wielkie dzięki teraz skonczą sie wymówki ze sie nie da kupic i tym podobne ........teraz tylko ćwiczyc ćwiczyc ćwiczyc:D

Gość hejjjo
hej jest tu jeszcze kto?????Miałam dzis okropny dzień i nie mam sie komu wyzalic poza tym okropnie boi mnie glowa...........porazka Ja nie wiem co sie zemną dzieje ale czasami wpadam w cos takiego-wirówke nastrojów zazwyczaj tych złych...........aaaaaaaaaaaaa pokłóciłam sie dzis z chłopakiem i nawet nie wiem o co-jakos od słowa do slowa.........i trach!!!!! Nie wiem jak mu wytłumaczyc ze bywają dni kiedy lepiej zostawic mne samą.........dla własnego bezpieczeństwa:D Moze jutr bedzie lepiej hmmmmmmmmm Mam pytanko jezeli ktos tu sie pojawi wogóle-otóz zapwne jest mnóstwo juz topików z tym temetem ale troche mi sie szukac nie chce a tym bardziej zaczynac nowy-otóz od ponad 1,5 rou stosuje tablekti antykncepcujne jako zabezpieczeni i w tym ostatnim opakowaniu zapomniałam wziąc jednej tabletki-zabijcie mnie ale nie wiem kiedy-wydaje mi sie ze w ostaatnim tyg branie:/ kochac w tym czasie sie kochalismy i teraz troche jestem pogubiona.Okres mam normalnie tylko z lekim opóźnieniem ale wsumie pigułki brałam o jeden dzień wiecej wiec............czy ktoś takie cos mial hahaha i mamy rozwiązanie zagadki:D Jeszcze troce a bede muiała sie leczyc.....jak sie łatwo domyslacie cw tez poszły w odstawke-dobrze ze chociaz na spacery z psem wychodze:D-ale jutro wracam do formy obiecuje!!!! Powiedzcie mi cos miłego i dobranoc!!

BARDZO MI ZALEżY ABY KTOś DAł MI PARę WSKAZóWEK 1.ZAKUPIłAM STEPER DO ćWICZęN 2. MAM SZCZERE CHęCI DO CWICZEń JESTEM łADNą KOBIETą TAKIE OPINIE SłYSZAłAM NA MóJ TEMAT , FAJNY BIUST śLICZNA BUZIA ALE TE POTężNE NOGI,TłUSTE UDA I SZEROKIE łYDKI MEGA CELLULIT JAK SIę TEGO POZBYć????????????????? CZEKAM NA ODPOWIEDZI I DOBRE RADY Z KTóRYCH NA PEWNO SKORZYSTAM

Cwicz na steperze a jeśli chcesz szybciej zrzucic to owiń się folią ja tak robiłam też jestem po dwuch ciążach i nogi mam jak osiemnastka a teraz mam problem z brzuchem bo skóra mi wisi a pompek nie lubię robic ja już cuduję wszystkie sposoby tylko siedzę i czytam a potem tak robię

Sory nie pomkek tylko brzuszków te pompki mi przyszły do głowy bo czytam o podniesieniu biustu hehe

NA POCZąTEK ILE CZASU POWINNA ćWICZYć I JAK CZęSTO MOżE JAKIEś WSPOMAGACZE CHODZI TYLKO O NOGI RESZTA JEST OK MóJ Mąż POWTAżA KOCHANEGO CIAłA NIGDY NIE MA ZA DUżO , WIEM żE MNIE TYLKO POCIESZA ALE JA MAM LUSTRO