Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca Ewa

STEP czy STEPER - co bardziej polecacie ?

Polecane posty

ja zaczęłam od 15 min potem sobie zwiększałam teraz cwicze juz 4 misiac 50 min i kupuję sobie jakieś kremy albo maski ujędrniające smaruję się owijam folią i cwiczę i to działa

MYśLAłAM JUż O ODSYSANIU UD I łYDEKTYLKO TROCHę SZKODA MI KASY , MAM NADZIEJE żE ćWICZNIE COś MI POMOGą, JAK CZYTAM CO PISZECIE JAK ćWICZYCIE NA STEPERZE żE UDA SMUKłę PUPA SUPER *****************ALE WAM ZAZDROSZCZę KIEDYś I JA TAK NAPISZę

Gość NIUNIA 1
Dziewczyny jaki stepper skrętny? Który model? pomocy!!!!

Gość babcia ewa 44
WEJDZ NA ALLEGRO A ZOBACZYSZ ROZNICE ALE JA POLECAM JEDNAK LEG MEGIC CWICZE NA NIM OD 20 DNI I SA EFEKTY CHOC POCZATKI BYLY B.TRUDNE POLECAM JEST DROZSZY ALE DAJE WIEKSZE REZULTATY I NIE SA ROZBUDOWANE LYDKI PO TYCH CWICZENIACH ZAPRASZAM NA FORUM LEG MEGIC TAM DZIEWCZYNY PISZA JAKIE MAJA REZULTATY MOJE OPISY TEZ SA STEPER NAPEWNO SZYBCIEJ SKONCZY WKONCIE JAK LEG MEGIC A PISZE SZCZERA PRAWDE POWODZENIA

Gość miela
jest tu ktos jeszcze???

Gość julka0071
Moje Drogie!!!!!! Chodzę na stepperze już około 3 tyg.,i co pupa owszem fajna,ale jestem przerażona ponieważ przybrałam w udach( a właśnie chciałam je odchudzić ;(( o robię nie tak?Ćwiczę każdego dnia po 30 min. ale na największym obciążeniu-może powinnam na najmniejszym????? Poradzcie mi coś na ten temat,bo mam ochotę postawić na niego jakiś kwiatek ha ha ha Pozdrawiam /was serdecznie-julka0071

Gość centka
rany boskie julka!!!!!!!!!!robisz bardzo duzo bledow dlatego masz takie efekty.oto porady: 1.cwicz co drugi dzien(to b.wazne) 2.cwicz 30-40min max 3.cwiczenia maja byc na mniejszym obciazeniu ale takim abys czula ze miesnie pracuja 4.staraj sie klasc glowny nacisk na pedaly pieta lub cala stopa.nie uzywaj palcow bo to rozbudowuje lydki i uda 5.przed steppowaniem staraj sie lekko rozgrzac glownie partie nog moga to byc cwiczenia rozciagajace a po steppowanie lagodne cwiczenia rozluzniajace

Gość julka0071
Witam!!!! Bardzo ci CENTKO dziekuję za dobre rady,a ja myślełam że im więcej tym lepiej i ćwiczyłam każdego dnia . Zobaczymy jakie będą efekty. Pozdrawiam serdecznie

Gość centka
no problem!!!!!!!!!ja tez steppuje od paru dni.wczesniej mi sie sprzecik zlamal i musialam czekac na drugi.ale juz w gore serca i hop hop up up:)czy stosujesz jakies wspomagacze?

Gość Olenka1890
Witajcie, ja też postanowiłam wziąć się za siebie, więc pierwszy pomysł jaki wpadł mi do głowy - stepper. Koleżanka w wakacje ćwiczyła i efekty były zadziwiające - pozbyła się brzuszka, wyszczupliła uda i całkowicie poprawiła sylwetkę - zniknął drugi podbródek itd. Zastanawiam się nad stepperem skrętnym takim jak ten http://allegro.pl/show_item.php?item=294709097 Wydaje mi się, że może być dobry. Dzięki przestudiowaniu tego tematu dowiedziałam się też o podstawowych faktach nt. steppera - ćwiczyć co drugi dzień, nie dłużej niż 40 minut, na obrotach jak najmniejszych ale żeby czuć, że się ćwiczy. : )) Mam nadzieję, że taki stepper znajdę u siebie w mieście i zacznę już od dzisiaj :- )

Gość julka0071
Drogie dziewczyny,ćwiczę tak jak poleciła mi CENTKA A MIANOWICIE co dwa dni po 45 minut,na najlżejszym oporze,ograniczam jedzenie a wagowo przytyłam ,co jest nie tak????? Pozdrawiam cieplutko

Gość Olenka1890
Przytyłaś, bo ruszyły mięśnie ;- )

Gość fitnessstyl
Witajcie dziewczyny. Ostatnia z Was przytyła ( na wadze ) ponieważ ubyło jej lekkiej tkanki tłuszczowej, a wzmocnione treningiem mięśnie stały się pewnie ładne, zwarte, jędrne i wzmocnione - przez co cięższe niż przedtem. Jeśli chcesz mieć porównanie zapraszam do mojego klubu na pomiar zawartości tkanki tłuszczowej oraz wody w organiźmie np raz na miesiąc w celu porównaia jak ubywa tkanki tłuszczowej. Ps Przyjdź w godzinach kiedy na siłowni jest instruktor ( godziny podane na stronie ionternetowej, weź ze sobą obuwie zmienne i zgłoś sie do recepcji przy dużej sali fitness - na terenie pływalni Delfin ) Serdecznie zapraszam i pozdrawiam Magda Żurawska www.fitnessstyl.pl

Gość julka0071
Hej,dziękuję za dobre wiadomości. Faktycznie wszystko wygląda ladniej,talia,pupa i znikają boczki ,ale dla mnie zawsze najważniejsze bylo stracenie na wadze-to takie mobilizujące gdy ubywa kg. !!!!!!! A w tym przypadku tak nie jest,czy w tej kwestii coś się zmieni po jakimś czasie. Chcę wyszczuplic nogi,nie chcę mieć ich bardzo umięśnionych....mam nadzieję że kiedyś się tego doczekam. jak długo trzeba ćwiczyć na stepperze rzeby schudnąć wagowo???? pozdrawiam Was bardzo cieplutko!!!!!!

Mam pytanie: chcę schudnąć, spalic tłuszcz, by zrzucić oponkę z brzucha i wysmuklić nogi. Co bedzie dla mnie lepsze? Step czy stepper? Pytam, bo nie udało mi sie jednoznacznie wywnioskowac tego z topiku, bo kazda z Was ma inne doświadczenia. Dziękuję:)

Gość stepowiczka
hej, ja o steppie. Chodzę od tygodnia. Nogi mnie juz bolą. Efektu brak. Co on właściwie ma wyszczuplić? Cwiczę codziennie 0,5 godziny. Pozdrowionka

Gość sylfka-
Hej! właśnie kupiłam stepper i mam zamiar ćwiczyć , jednak po przeczytaniu Waszych opinii juz sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ??? Mam problem z dolną partią ciała tzn. biodra uda łydki..chciałabym wyszczuplić te miejsca a nie rozbudowac !!! kupiłam stepper skrętny z linkami ( swing stepper) ale bez regulacji oporu i chyba źle zrobiłam juz sama nie wiem!!Napiszcie jak ćwiczyć skutecznie na nim aby wyszczuplić dolne partie ciała a nie rozbydować łydki i uda bo tego sie obawiam

Gość sylfka-
mam nadzieje ze zagląda tu jeszcze ktoś!!!!!!!!

Gość nowa w te klocki
Hej mam mały problem nie wiem jak rozpoznać na steperku czy obciążenie jest minimalne czy maksymalnie?? Czy chodzi o to czym wyżej są pedały to znaczy że obciążenie jest większe ?? Proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkich steperowiczów :)

Gość Paluśka
ja mam w planach kupno stepperka... na szafce juz wisi rozpiska a6w...juz od poniedzialku wdrazam plan w zycie...w dodatku bede starac odrzucic wszystkie niedzielne kotleciki (namowilam tate na zmiane zywienia)... ale opinie o stepperze sa rozne rozniaste zalezne od forum...jedni zachwalaja inni strasza lydkami a'la Arnold S. ale nie sprobuje to sie nie dowiem...czas wrocic do zgrabnej figury bo troszke sie jednak zapuscilam :(

Ktoś wyżej pisał, że jeśli będziecie naciskały na palce to grozi to rozbudowaniem łydek, a jeśli nacisk będzie kładziony na całą stopę lub piętę to unikniecie takiego efektu....;-)

Gość RAINN
Witam po bardzo długiej przerwie-wcześniej pojawiałam się jako \"reinkarnacja\"-ale zapomniałam hasła do konta.........:/ no cóz widać jak często tu zaglądam-niestety. Otóż, po ćwiczyłam na stepperze cos pk 2 miesięcy co drugi dzień później pomału zapominając o motywacji aż do rezygnacji totalnej. Rezultat-ok 12kg mniej-przez ostatnie kilka miesiecy udalo mi sie wdrapac na stepek moze raz na miesiec na kilka minut-wiem załosne.... W efekcie \"odzyskalam \" 3kg. Wrócilam do ćwiczeń w zeszlym tygodniu i mam zamiar ćwiczyc do uzyskania wymarzonej wagi-wiec o ile pozwolicie dołącze się do dyskucji w zelu motywacji:D Mam zamiar ćwiczyc 3 razy w tygoniu-poki co robie to wieczorem ale mam zamiar przezucic ćwiczenia na rano-jest to bardziej wskazane gdy chce sie zgubić tłuszczyk. W czasie ćw mierze sobie tento -postawilam na trening kardio. Musze przyznac iż gdy zaczełam się skupiac na pracy serca -zamiast odliczac czas do końca, znacznie poprawilam swoj wynik-ćw ok 50min/3500 stepow-wczesniej z trudem docieralam do 2000. Czy pozostał ktos z początku topiku?? Pozdrawiam

Gość RAINN
up up up -jest tu jeszcze ktos??

Gość agagag
czesc Rainn. az tyle schudlas cwiczac tylko na stepperku?wow!gratulacje. ja tez go posiadam ale niestety teraz jest moim wieszakiem, ale mam zamiar zaczac cwiczyc...idzie w koncu wiosna:).Moze razem bedzie nam razniej?:)Czy mozesz mi napisac ile minut dziennie stepujesz i czy stosowalas jakas diete?pozdrawiam

Gość Mery878787
dziewczyny ! ja to chyba mam step a nie steper (bez trzymania,tylko taki na nogi) boję się że będę miała potężne łydki a pupa i pośladki nie zmaleją.ćwicze od tygodnia i pije pu-erh -ubyło mi 2 kg :) ale boję się że bedę miała nogi jak facet.jak myślicie moge na tym ćwiczyć czy raczej nie powinnam?pozdrawiam i życze powodzenia w ćwiczeniach

Gość agagag
2 kg w tydz???????super!!!ja zaczynam od pn tak na maxa. tez mam taki sam stepper tylko na nogi. na wakacje na nim troszke cwiczylam i nic sie nie zrobilo z moimi lydkami...ogolnie nozki ladnie sie wysmuklily:) wiec bedzie dobrze:)

Gość Mery878787
ja ćwicze 30 min dziennie.Nie mam silnej woli więc nie stouje rygorystycznych diet ,ograniczyłam tylko słodycze no i pije pu-erh 5 razy dziennie :) aha wczoraj zauwazyłam że mięśnie posladków na takim steperze lepiej ćwiczą kiedy jestem pochylona do przodu i oparta np.o oparcie krzesła :P więc włączem głośną muzyke i do rytmu 1...2...3...4... :)