Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca Ewa

STEP czy STEPER - co bardziej polecacie ?

Polecane posty

Gość raspberry1987
Hej,ja kupiłam stepper i ćwiczę czasami codziennie a czasami co drugi dzień ,ale na razie nie widzę efektów!!nie wiem ile mam na nie czekać................pozdrawiam

Gość ja mam steper i wiszą na nim
ubrania :P Dla mnie, po ok. 2 m-cach trening na steperze stał się zbyt monotonny:-O

Gość AlicjaM89
Ja posiadam Stepper skrętny z dodatkowymi linkami do ćwiczenia rąk i licznikiem kroków, spalonych kalorii, czasu i czegoś tam jeszcze :) I sprawa jest super :) Staram się (nie zawsze się da) ćwiczyć codziennie, 30 minut :) Ubieram się w dresy i zakładam pas neoprenowy aby wzmocnić efekt spalania tłuszczyku :) Efekty są może jeszcze niezabardzo widoczne ale już po kilku dniach ćwiczeń widać, że mięśnie zwłaszcza ud wyraźnie się wzmocniły :) Na moją korzyść przemawia fakt, iż wcześniej starałam się dość intensywnie wykonywać brzuszki (ok. 200 wieczorem) no i chłopak, który sporo trenuje na siłowni i zawsze mnie pociesza jak złapię dołka, że widać efekty ale żeby było super to trzeba jeszcze ćwiczyć - i jakoś tak póki co daję radę :) Najważniejsze to się nie zniechęcać :) A ćwiczą mięśnie ud, pośladków, brzucha, łydek, pleców :) Jest super - polecam :) Nabyłam sprzęcik w supermarkecie za 149 zł :)

Gość fanka123
Hej dziewczyny! Tydzień temu kupiłam sobie steper skrętny i jestem strasznie zmotywowana do regularnych ćwiczeń. Zależy mi na wyszczupleniu i ujędrnieniu ud i pośladków. I tu właśnie pojawia się problem... dopiero teraz przeczytałam ten wątek i się załamałam. Mój steper nie ma regulacji wysokości pedałów robie wysokie kroki, bo takie ma ustawione na stałe. Czyli zamiast chudnąć będę się jeszcze rozbudowywać??? Wydałam dwie stówy na zły steper Co robić?

Gość AlicjaM89
fanka123 stepper z ustawieniem pedałów na stałe to faktycznie troszkę niewygodnie :P Ja mam regulowany więc raz ćwiczę na dużym obciążeniu a raz na mniejszym :) Z tego co mi wiadomo o rozbudowanie mięśni póki co się nie martw, bo żeby je rozbudować musisz najpierw pozbyć się tkanki tłuszczowej :) Więc narazie nie ma problemu. Ale jeśli stepper jest świeżo zakupiony, możesz zapytać w sklepie czy jest możliwość zwrotu bądź ewentualnej wymiany :) Napewno jakoś sobie poradzisz ;)

Gość yyyyyy up
upup

Gość kaasiaa83
ja polecam orbitrek :) a tak w ogole, to każdy ruch wpływa zbawiennie na nasza figurę :) systematyczność jest najważniejsza, niestety u mnie zazwyczaj bywa słomiany zapał ... a jeżeli nie macie kasy na jakiś sprzęt to polecam bieg w miejscu :) i jakies cwiczenia rozciągające.

Gość fanka123
jakoś sobie radzę :) robię niepełne kroki, po prostu dochodzę tak jakby do połowy wysokości, od razu robi się więcej kroków w danym czasie jak kroki są krótsze. Choć na razie mój rekord na steperze to pół godziny... słabo

Gość gość
Ja tam wolę step do ćwiczeń, tutaj mają nawet niezłe ceny, sprawdź sobie www.hop-sport.pl/stepy-do-aerobiku/ Bardzo lubię aerobik, jest prawie jak taniec.

Gość gość
Ja mam stepper skrętny z Kettlera, stoi i się kurzy. Ćwiczyłam na nim regularnie przez pewien czas, jedyne co to urosły mi mięśnie na udach i tyłek sie poprawił, sadło na brzuchu ani drgnęło:O Teraz ćwiczę sobie na Total Crunch'u, bardziej tak dla zabawy:) Ale i tak najlepszy jest orbitrek, to mój ulubiony sprzęcik, zaden inny:)

Gość gość
To ja, gość dziś . Poprawka: nie skrętny, tylko boczny (side stepper) :)

Gość Allonna
tez nie polecam steperów, bo siadają siłowniki, koleżanki z pracy mają i muszą co 3 miesiące wymieniać. step? wystarczy zwykla skrzynka lub inne podwyższenie. jesli chodzi o orbitrek, to powaznie zastanawiam sie nad jego kupnem. szkoda mi kasy na karnet bo chce tylko na orbitreku krecic., a jak bedzie w domu to cala rodzina pocwiczy. choc troche, ale zawsze.