Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykła ja

przeczytaj

Polecane posty

Gość zwykła ja

W sierpniu b.r. miał miejsce bestialski mord na bezbronnym psie. Ozzy, golden retriever, znaleziony przez jedną z uczestniczek portalu Dogomania szukał domu. Zgłosiła się dziewczyna, 20-letnia Agnieszka. Wydawało się, że pies trafi do domu z ogrodem, do kochającego opiekuna. Jednak po 3 dniach okazało się, że Ozzy nie żyje. Dogomaniacy (uczestnicy forum dogomania.pl ) wstrząśnięci tą wieścią, pojechali na miejsce pochówku, które wskazała dziewczyna. Zdążyli psa pokochać, chcieli dla niego jak najlepiej - tymczasem opiekunka juz wcześniej nie odbierała telefonów. Zaczęli coś podejrzewać. Gdy odkopali Ozzy'ego, okazało się, że jego ciało było zmasakrowane. Na własny koszt zlecili wykonanie sekcji. Wykazała ona brak środka usypiającego w organizmie. Psa bito tępym narzędziem. Zwyczajna egzekucja. Ozzy odszedł po paru godzinach, być może został zakopany gdy jeszcze żył... (dziewczyna twierdziła że pies został uśpiony, jej wersje i linie obrony zmieniały się) Sprawa, nagłośniona przez media, jest w tej chwili rozpatrywana przez prokuraturę. Osoby najbardziej zaangażowane w sprawę złożyły zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa. Liczymy, że ta historia szybko znajdzie swój koniec, a winni zostaną ukarani. Za taki czyn, zabicie zwierzęcia ze szczególnym okrucieństwem, polskieprawo przewiduje najwyżej 2 lata więzienia. Sądy jednak często zawieszają wyroki. W tej chwili przystępujemy do działania - stworzyliśmy projekty plakatów, ulotek oraz tekst petycji do rządu o zaostrzenie kar dla ludzi znęcających się nad zwierzętami. W każdym większym mieście znajdzie się koordynator i ludzie pomagający mu rozwieszać plakaty w lecznicach, uczelniach, firmach; Ludzie pomagający zbierać podpisy pod petycją. Od 16 września. TY TAKŻE MOŻESZ POMÓC ! Jeżeli nie jest Ci obojętny los zwierząt, zgłoś się. Jeżeli nie jest Ci obojętny los ludzi - także się zgłoś. Ludziom zabijającym zwierzęta niewiele brakuje, aby za drugim razem zabić człowieka. Osoby chętne do rozprowadzania plakatów, ulotek i zbierania podpisów pod petycją do Rządu, dotyczącą "bestialskiego traktowania zwierząt, zaostrzenia kar dla ich oprawców i poprawienia bytu zwierząt" - bardzo proszę o kontakt: strona: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380 Gadu Gadu: Kasia: 7338690 Ela: 2586888 telefon: 0 603 647 237 Proszę, prześlij tę wiadomość do swoich przyjaciół i znajomych. Jeżeli kochają i posiadają zwierzęta, jest prawdopodobne, że uzyskamy od nich wsparcie. Dziękuję. PS. Więcej o Ozzym dowiesz się tu: http://ozzy.4.pl/

Gość moze zamiast powielac tematy
napiszesz cos nowego ? np zrobili w koncu cos z ta baba ?

Gość Wspieram Was z całego serca
Bardzo dobrze, że powielasz ten temat bo jest bardzo ważny i każdy może pomóc. Trzeba pisać o takich rzeczach!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dfgdfgd
TA AKCJA MUSI SIE UDAĆ, WSZYSCY JESTEŚMY TO WINNI OZZY'EMU! dopoki sami sie nie zaangazujemy nic z ta "baba" i innymi sadystami nie zrobią bo takie mamy prawo... Jesli ktos moze pomoc - zebrac podpisy rozwiesic plakaty proszony jest o pomoc...

Gość 6tuytyuut
up

Gość udududud
Ludzie... potrzeba naprawde duzo podpisow... mozecie pomoc. TO niewiele roboty

Gość przeciez napisala
za jakiegos kundla jestescie gotowi zabic czlowieka powinni z wami co zrobic to samo

Gość bagietka_aaa
zabic?? chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem:) ja osobiscie chcialabym zeby takie potwory placiły za krzywde wyrzadzona zwierzeciu!! Pies tez czuje....!! poza tym zastanow sie co taki czlowiek moglby zrobic z niechcianym dzieckiem... POmysl zanim zaczniesz krytykowac. Zwierzeta tez powinno chronic prawo.

Gość przeciez napisala
tak, tak, za to ludzi powinno sie powystrzelac, bo to potwory :P jestescie jebnieci w sam srodek umyslu. zatruliscie zycie byc moze niewinnemu czlowiekowi.

Gość bagietka_aaa
tak tak... niewinnemu czlowiekowi... wiesz jesli nie jestes chetny do pomocy to zamilcz... jesli jest niewinna to dlaczego kreci, klamie? czemu ten pies byl pobity? Sluchaj... stosunek do zwierzat obrazuje nasz stosunek do ludzi... jest jego odbiciem... Twoj juz znam. Nawet nie wiesz o co chodzi? chodzi o zmiane ustawy a Ty wkolo o jednym... :| nie chcesz sie angazowac to prosze chociaz sie powstrzymaj od glupich komentarzy bo nie o to ktos prosil.

Gość Jeżeli nie podoba
Ci się ta akcja to po prostu nie czytaj tego topiku!!!!!!!! Ja na przykład z kimś na takim poziomie, jaki Ty reprezentujesz, nie mam zamiaru dyskutować!!

Gość przeciez napisala
"byc moze niewinnemu" - przeczytaj cos i ZROZUM zanim skomentujesz! a skad pewnosc, ze ona to zrobila? Skad? Bylas, widzialas? Stosunek do zwierzat obrazuje stosunek do ludzi... no prosze cie. szczegolnie wyraznie widac to na innym topicu, gdzie wyzywacie ludzi od kurew i innych tyklo dlatego, ze maja inne zdanie.

Gość przeciez napisala
i bede pisac i dyskutowac bo od tego jest forum :) i mam serdecznie gdzies czy to ci sie podoba czy nie :)

Gość za dlugie nie czytam

Gość bagietka_aaa
Nikogo nie wyzywam:) Kazdy ma prawo do wlasnego zdania... ale ten topic nie byl do dyskusji z tego co widze, ale raczej mial na celu znalezienie wolontariuszy, ktorzy pomoga zmienic cos w polskim prawie. Jesli chcesz o tym dyskutowac to sa miejsca do tego gdzie mozna umiescic komentarz... Żyj sobie tak jak zyles... skoro nie tluczesz psa łopata (być może...) to nie powinno Cie to ruszać bo Ciebie to prawo dotyczyc nie bedzie... poza tym mysle ze skonczona dyskusja... chcesz to sobie pisz:) Ja mam nadzieje ze wkrotce sie wezma za sadystów, ktorzy "być może" wcale nic nie robili tylko tak jakos wyszlo... Pozdrawiam i zycze milego dnia:)

Gość ja tez chccee
ja tez sie chce podpisac pod petycja co mam zrobic?

Gość zwykła ja
W roznych miastach są ludzie zbierajacy podpisy. Mozesz tez sie zglosic i sprobowac zebrac jakies... kazdy sie liczy. http://www.akcja2006.republika.pl/ tutaj uzyskasz informacje i druki... mozesz tez zglosic sie na gg do osob kierujacych akcją i poprosic o namiary na osoby koordynjące w Twoim miescie.

Gość uuupppppppp

Gość sddfsdfs
uppp

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnn
potrzebni wolontariusze... zgloscie sie jesli mozecie jakos pomoc

Gość napisalam na gg
jakby co mój numer to : gg 4781894

Gość upppppppppppppppp

Gość upppppppppppppppp

Gość upppppppppp