Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudominka

jak wyglada nauka w policealnym studium?

Polecane posty

Gość pseudominka

skonczylam studia magisterskie i postanowilam pojsc do studium kosmetycznego 2 letniego.. zastanawiam sie jak tam wyglada nauka? jak w szole? czy jak na studiach? sprawdzaja obecnosc?

Studium to zwykle coś pośredniego, między liceum a studiami, ale w każdej szkole sa inne zasady. A nawet u każdego nauczyciela. Ogólnei bardziej jak w liceum - są dzienniki np. Ale niektórzy nauczyciele albo prowadzą swoje notatki z obecnościami, albo nie sprawdzają obecności, różnie. Nauka nie jest intensywna, zajęcia zaczynają się zwykle koło południa, czyli można się wyspać, i nie sa zbyt wyczerpujące. Jest sesja i egzaminy(jest indeks) i na koniec tez jest egzamin, coś na kształt obrony, pisze się też pracę. Skoro masz studia już, to może nie warto iść do normalnego studium dwuletniego, tylko skończyć jakiś kurs kosmetyczny, zawsze to krócej i może taniej?

Ja chodzilam do jednorocznego studium i na kazdej lekcji sprawdzali nam obecnosci. Zajecia mialam od rana przez pare godzin, zdarzaly sie tez dni z okienkami wiec dzien sie przedluzal. Byly kartkowki i tzn. kolokwia. Mnie podobala sie nauka jezykow, bo porownujac teraz na studiach mialam wyzszy poziom i fajniej prowadzone. Pozdrawiam.

Gość pseudominka
no tez sie zastanawiam czy warto czy nie... ale ide na to studium zaocznie.. poza tym tylko po 2 letnim otrzymam tytul technika uslug kosmetycznych.. w 1 rocznych tego nie daja..

Gość Monika...
Jakie studia skonczylas i co zadecydowalo ze chcesz jeszcze zrobic studium kosmetyczne?

Gość pseudominka
skonczylam europeistyke..:) a co zadecydowalo o studium?hmm.. chyba uswiadomilam sobie ze chce byc kosmetologiem..otworzyc kiedys salon .. a zeby isc na kosmetologie musze skonczyc najpierw studium:) (tak jest na AM w lodzi na studiach zaocznych).. nie chce isc prywatnie na kosmetologie bo mnie nie stac.. a na am jest taniej.. ta kosmetologia to czysta pasja.. etraz pracuje.. ale kiedys chce robic co innego:)

Gość ja robiłam
studium finbansów i rachudnowaosci--ogólnie lait

Gość gość
w studium medycznym fajnie wyglada nauka, przynajmniej tu www.dental.szczecin.pl :)

Gość gość
pewnie to tez zalezy od placowki

Gość gość
w każdym studium trochę inaczej wygląda organizacja, ja chodzę do studium http://www.psychologia.org/ i bardzo jestem zadowolona, jest pozytywna atmosfera, dużo można się nauczyć

Gość gość
widziałam, że teraz szkoły policealne cieszą się dużym zainteresowaniem i można coś wybrać dla siebie. nawet są całkiem darmowe. czy słyszeliście coś o szkole sukces edukacja? widziałam, że mają dużą oferte darmowych kierunków.

Gość gość
dla mnie fajna była nova w gdańsku, zrobiłam tam informatyka. najbardziej odpowiadały mi zajęcia w centrum miasta, sale informatyczne były w centrum starówki więc łatwo było trafić. sprzęt mają dobrej jakości i można się dużo nauczyć. czesnego na tym kierunku nie ma, tylko to 100 zł raz na pół roku a nie jest to jakiś duży wydatek :) z tego co wiem mają też oddział w gdyni jeżeli komuś z trójmiasta bardziej tam pasuje :)

Gość gość
Ja się uczyłam w Nova CE w Gdyni, poznałam ekstra ludzi, do tej pory mamy kontakt a nie uczymy się już od 2 lat :) A nauka wygląda podobnie jak w normalnych szkołach (nie przypomina jednak studiow) :)

Gość gość
Nauka bardziej przypomina szkołę średnią, nie studia. Nie ma takich dużych grup, obecność jest sprawdzana. Książek się nie kupuje to może pod tym względem studia troche przypomina. Ja się uczę w Nova Ce na Techniku Usług Kosmetycznych i spoko jest ;)

Gość gość
NOVA Centrum Edukacyjne ma bogatą ofertę edukacyjną! Podczas gdy inne szkoły skończyły nabór, my prowadzimy go dalej! Posiadamy w ofercie blisko 100 kierunków kształcenia w szkołach policealnych, liceach ogólnokształcących, liceach eksternistycznych, kursach maturalnych, kursach zawodowych i językowych. Nasze atuty to: - NOWOCZESNOŚĆ - szkoły w centrum miasta i pracownie wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt! - RZETELNA WIEDZA - najlepsi wykładowcy! - INDYWIDUALNE PODEJŚCIE - ceny na każdą kieszeń! Wydajemy też legitymacje i zaświadczenia do ZUS! Zapraszamy do naszego Sekretariatu w centrum miasta: Zielona Góra, ul. Dworcowa 39/1 tel: 883070678, 683070678 Można zapisać się również za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl

Gość NOVA CE Olsztyn
Nova Centrum Edukacyjne Olsztyn :) Rozpoczął się nabór wiosenny do naszej Szkoły! Na stronie internetowej znajdziesz wszelkie niezbędne informacje dotyczące kierunków kształcenia: http://www.no(...)olsztyn Przyjdź do nas do Sekretariatu, wybierz odpowiedni kierunek dla siebie i zapisz się :) Możesz również dokonać rejestracji online. Znajdziesz nas na: pl. Jana Pawła II 4 I piętro (przy Ratuszu) CENTRUM Olsztyna ZAPRASZAMY! :)