Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolka19

mam nadżerkę. dziewczyny czekam na rady

Polecane posty

Gość Jolka19

Mam nadżerke. ALe wstyd mi isc do matki żeby mi dała kase na leczenie. Bo ponoć nadżerki robią sie od sexu. Jesli moja matka tak mysli to mnie zabije i powie ze sie puszczam a ja jestem dziewicą ..Waham sie juz rok... Myslicie ze nadżerka grozi powikłaniem??? moze sie sama wyleczy? Czasem odczuwam dosc mocny ból.

Gość Jolka19
clotrimazolum jest lekiem na grzybice!!!!!! ja nie mam kasy na ginekologa!

Clotrimazolum nie pomaga na nadżerkę. Jak będziesz czekac to może się to źle dla ciebie skończyć (rak). Państwowy ginekolog jest zdaje się bezpłatny. Czy to jakas debilna prowokacja??

pożycz od kumpeli..możesz tez iść ze swoja książeczka do przychodni i nie będziesz płacić..masz wybranego lekarza?

Gość mała rada
od sexu a to nowość ja złapałam nadżerke jak byłam w ciazy

Gość Jolka19
nie wiem nie znam sie na tym.... nie pojde do lekarza bo mieszkam w małej miejscowosci... is iedzac w przychodni bede czuc na sobie wzrok sąsiadek.

Gość do Jolki
Czy ty zyjesz na koncu swiata. Wizyta u ginekologa to obowiazek w twoim wieku.

przestań masz 19lat możesz iść do lekarza a to co on ci mówi zostaje miedzy wami...przecież nie powie sąsiadką

Gość Aloka
Boże ludzie to jakas zabawa czy autentyk. Nie przypuszczalam ze ejscze istnieją w 21 wieku kobiety ktore boja sie isc do ginekologa i nie maja pojęcia o chorobach kobieych. Nadżerka sie nie robi z żadnego seksu!!!!Kto CI takich glupot naopowiadał. Ja ja miałam i najprawdopodobniej była dziedziczna. Wyleczyła mnie pani ginekolog, miałam operacje laserem i wsyztsko piękni sie zagoiło. Przeczytaj sobie na ten temat w internecie. To chyba najlepszy pomysł. A gadanie że sąsiadki bedą sie na Ciebie patzryc to jakis absurd. Niech sie patzra przynajmniej chyba dobrze że jestś mądra i chodzisz do ginekologa. A po drugie skąd Ty jestes że zachowujesz sie jak kobieta z zamierzchłych czasów.

Gość Aloka
Zapomniałam dopisać, że grozi powikłaniem, może doprowadzic do raka szyjki macicy. I lepiej sie udaj do tego lekarza a nie gadaj ż emała miejscowość, że matka Cie zbaije. Chyba najwyższy czas isc do ginekologa. I sama na pewno nie zniknie!!!!trzeba ja leczyć.

Leczyć - nie leczyć Poglądy lekarzy dotyczące potrzeby leczenia erytroplakii są podzielone. Leczyć na pewno trzeba te zmiany, które osiągają znaczne rozmiary lub są przyczyną wydzielania dużej ilości zasadowego śluzu zmieniającego prawidłowe kwaśne pH pochwy na zasadowe sprzyjające zakażeniom, albo powodują inne dolegliwości. Część lekarzy uważa, że małe nadżerki wykrywane u młodych kobiet, które nie rodziły, nie wymagają leczenia, lecz tylko obserwacji. Bezwzględnym warunkiem postępowania zachowawczego jest prawidłowy wynik badania cytologicznego i kolposkopowego (oglądanie szyjki macicy pod powiększeniem, po zastosowaniu odpowiednich odczynników). Badanie to służy wykrywaniu zmian \"podejrzanych\". Przed wdrożeniem leczenia zachowawczego należy wykluczyć istnienie nowotworu szyjki macicy lub stanów sprzyjających jego rozwojowi. Leczenie nadżerki rzekomej zaczyna się od wyleczenia ewentualnego stanu zapalnego. Następnie niszczy się ją za pomocą przyżegania chemicznego, elektrokoagulacji (prądem elektrycznym i ciepłem), krioterapii (leczenie zimnem jest szczególnie polecane kobietom planującym posiadanie dziecka jako leczenie oszczędzające) oraz laseroterapii.

Gość Aloka
Nie rozumiem jednej rzeczy: Nie masz kasy na ginekologa, nie chcesz żeby mama sie dowiedziała a wiesz że clotrimazolum jest lekiem na grzybice. Ja mam troche wiecej lat niz Ty i nie wiedzialam o tym. jakąś wiedzą dysponujesz, wiec skąd sie bierze Twoj strach pzred ginekologiem?

Gość ewa22222222222222222
u mnie bylo leczenie chemiczne-jakims preparatem mnie gin smarowal. Ale to nic nie dalo i wymrozil ja. Teraz nie ma sladu:)

Gość Aloka
Ciekawska.....ale żeby stwierdzic czy można tylko obserwować i tak trzeba iśc do ginekologa. A tłumaczenia dla mnie że mama mnie zabije i ze to od seksu jest po prostu smieszne i brak mi słów. Mnie zadziwia fakt że w 21 wieku dalej zdarzają sie takie przypadki-starch pzred ginekologiem.

Gość Aloka
Ja miałam laserem i tez nie ma sladu. Jak to mój ginekolog mówi: Pięknie, po porstu pieknie sie zagoiła:-)

napisałam o clotrimazolum-bo zazwyczaj pierw sie leczy np. grzyba(upławy) a później laser...no ale ja nie jestem specjalistą..wiec najlepiej wybrać sie do lekarza Działanie: Klotrymazol jest miejscowo działającym lekiem przeciwgrzybiczym z grupy pochodnych imidazolu. W małych stężeniach lek działa fungistatycznie, w dużych grzybobójczo. Zakres działania preparatu obejmuje niemal wszystkie grzyby będące przyczyną zakażeń skórnych u ludzi. Wskazania: Zakażenia skóry i błon śluzowych drożdżakami, pleśniami, dermatofitami, grzybami dimorficznymi oraz promieniowcami z rodziny Nocardia, łupież pstry.