Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lacrimka

Bolące oczy

Polecane posty

Gość gość
Polecam sztuczne łzy:Hyal-Drop Multi, Hyabak.

Gość fiftusiaczekkk
sowa67 lekarz mojej mamie również polecił te krople HialEye Mama dużo pracuje przy komputerze i ostatnio juz naprawdę nie dawała rady teraz mówi że jest naprawdę o dużo, dużo lepiej

Gość gość
Dobrym pomysłem będzie używanie rumianku lub melissy

Gość Ninkus
Ja stosuję hialeye free i radzę sobie jakoś z bolącymi oczami, zdarza się, że pracuję po 9 albo 10h to wtedy jest masakra, oczy strasznie pieką, ale jak np wychylę się przez okno i spojrzę na zielony trawnik to trochę daje ulgę, zielony kolor łagodzi. Stosuję i tak te krople haileye bo bardzo pomagają pod koniec dnia pracy.

Gość gość
Nie lekceważ bolących oczu, to może być jakaś choroba. Najlepiej jeśli udasz się do specjalistycznego gabinetu. W Krakowie jednym z lepszych jest gabinet okoakcent. Przyjmuje tam pan doktor Hanarz i koniecznie umów się na wizytę.

Gość gość
bardzo skutecznymi kroplami na bolące oczy (w moim przypadku) są krople Starazolin, polecam wypróbowanie, bo są bez recepty ;)

Gość gość
jeżeli ma to doprowadzić do późniejszej wady wzroku to lepiej jeśli wybierzesz się od razu do okulisty. Niech sprawdzi skąd pochodzi ten ból w oku. Ja chodzę do gabinetu okoakcent w krakowie - to akurat specjalistyczny gabinet, bardzo dobry.

Gość estera87
Zerknij sobie na portal zdroweoczy.expert znalazłam tak takie ćwiczenia na bolące oczy ii bardzo mi pomogły teraz prawie wogóle mi oczy nie bolą a wcześniej nie mogłam 4 godzin przed komputerem wysiedzieć

Gość romaa221
estera te ćwiczenia ze zdroweoczy.expert są super sama je stosuję ale polecone przez lekarza już od dobrego roku i na chwilę obecną już nie muszę używać kropel a oczy naprawdę są w świetnym stanie tylko wiadomo trzeba regularnie

Gość gość
kiedyś pomagały mi okłady z rumianku, ale z czasem zaczęłam potrzebowac silniejszych metod, od pewnego czasu zakraplam oczy kroplami hialeye i zmęczenie ustępuje, a zaczerwienienie jest mniejsze

Gość olenkapol
zerknij sobie na zdroweoczy.expert tam jest sporo ćwiczeń właśnie na oczy. Wykonuję je już 2 miesiące także wiem że bardzo pomagają kiedyś nie mogłam długo wytrzymać przed ekranem a na chwilę obecną problem znikł

Gość gość
mnie bola oczy jak za dlugo pracuje przed komputerem, niestety...ale trafilam ostatnoo na krople z linii Starazolin i swietnie sie u mnie sprawdzaja ;) łagodzą pieczenie i oczy znwou "oddychaja" ;)

Ból i zaczerwienienie oczu może być spowodowane np. -stanem zapalnym spojówek wywołanym przez bakterie, wirusy lub chlamydie, -niezakaźnym zapaleniem spojówek (przez pył, wiatr, dym, -przewlekłym brakiem snu, -zbyt długotrwałą pracą przy komputerze, -niewyrównaną wadą wzroku, -zespołem suchego oka, -chorobami rogówki, twardówki czy błony naczyniowej, -chorobami powiek np. zapalenie brzegów powiek, jęczmień. By zaradzić tym dolegliwościom konieczne jest ustalenie ich przyczyny (od której uzależniony jest sposób leczenia). Dokonać tego może jedynie okulista.

Gość gość
rozne przyczynymy moga powodowac bol oczu tak naprawde...na szczescie mnie gdy bola oczy to ulge mi przynosza krople Starazolin ;)

Gość gość
mnie bolą oczy jak: - piję herbatę i nie wyciągnę wcześniej łyżeczki - jak zbyt długo trzymam otwarte powieki na fulla np. z powodu zdziwienia - jak oddaję stolec i z powodu zatwardzenia strasznie mnie cisną pingle w głowie

Gość gość
Mnie też bolą oczy po sraniu to możliwe, że wynika to z ciśnienia? Ja często muszę ciś kupę ciś aż mnie oczy bolą. Mam czasami wrażenie, że razem z kupą wypróżnię cały zestaw jelit.

Gość gość
To się nazywa parcie a nie ciś. Widocznie masz parcie na muszlę. Mnie oczy nie bolą po sraniu, ale np. w źle dobranych brylach. Bryle muszą być dobrze dobrane.

Gość kaniola
Szczerze powiedziawszy też mnie bolą oczy raz na jakiś czas, stosuje krople do oczu i tak dalej, ale jak sie okazuje po przeczytaniu pewnego artykułu ze strony http://zdroweoczy.expert te moje problemy mogą być spowodowane złą dietą. Wiecie w ogóle jak się odżywiać by zachować wzrok w dobrym stanie?

Gość ingaolsztyn
A czy ktoś z Was ma problem z bolącymi oczami przy noszeniu soczewek? Czy to jest powszechne? Przymierzam się do zakupu pierwszych soczewek. Byłam u lekarza, przeczytałam sporo artykułów (tu jeden z fajniejszych: https://www.acuvue.pl/uzytkowanie-pielegnacja-soczewek/noszenie-soczewek-kontaktowych/ ) i niby sporo już wiem. Zastanawiam się tylko, jak to jest z tym bólem i suchością oczu, zwłaszcza, że na co dzień pracuję przy komputerze. Co myślicie?

Gość gość
zawsze gdy bolą mnie oczy zakrapiam Starazolinem i ulga przychodzi natychmiastowo. nie tylko zimą się sprawdzają, ale również latem i chronią przed nadmiernym promieniowaniem uv

Gość karkas
największą różnicę na plus widzę po tym jak zaczałem brać lutezan z luteiną i cynkiem, na pewno trochę potrwało nim pojawiły się efekty ale było warto, łatwiej wziąć 1 tabletkę niż pamiętać codziennie o zdrowej diecie, warzywach, owocach, pracuję o późna i głównie moja dieta to jakieś kanapki albo fast foody, ze zdrowiem to ma niewiele wspólnego, ale chociaż witaminami nad wzroiem pracue

Gość gość
polecam krople do oczu z linii Starazolin ;) pomagaja pozbyc sie uczucia swedzenia i pieczenia od razu po zakropieniu ;)

Gość obolka
ja od jakiegoś czasu używam kropli hialeye kupiłam miałam strasznie bolące oczy przez wielogodzinną pracę przed komputere, wracałam do domu z bolącymi oczami i szukałąm pomysło na rozwiązanie i tak trafiłam na krople, bardzo mi pomagają i wpływają na to, że nie są już tak przemęczone jak kiedyś po pracy.

Gość barczii26
ja juz sporo kropli do oczu testowalem i faktycznie hialeye sa jednymi z bardziej skutecznych mnie czesto oczy od komputera bola i potrzebuje nawilzenia teraz uzywam hialeye i poki co jest dobrze wiec polecam ;)

Gość gość
Ja podpowiem Flex do używania na ciepło i na zimno. Super rzeczą jest że kompres można nagrzać w mikrofalówce, jednak takie gotowanie w wodzie w garnku jest średnio wygodne, a tak to sobie wrzucam do mikrofalówki na chwilę i potem mam ciepły okład przez długie minuty.

Gość Monika

Idź do okulisty. Jeśli jesteś z Krakowa to Ci doktora Hanarza polecam. Ja miałam straszny problem z oczami, bardzo mnie bolały, ale Pan Doktor z Oko Akcent przepisał specyfiki i pomogło!