Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwik

JAKIE PIGUŁKI? WASZYM ZDANIEM....

Polecane posty

Witam Was Dziewczyny. Mam problem dotyczący pigułek antytkoncepcyjnych. Stosowałam kiedyś Cilest, potem Diane 35 i po jednych i drugich czułam sie nieswojo. Teraz stosuje tylko prezerwatywy - ale....mam zamiar od przyszłego cyklu znowu zażywać tabletki. I prosze was, poradźcie mi jakie mam sobie wybrac - moj ginekolog jest średnio rozgarnięty w tych sprawch. Zawsze pyta mnie czy mam jakies \"faworytki\" :) Napiszcie mi z jakich jestescie zadowolone, bez wzgledu na cene (chociaz przy okazji mozecie cene uwzglewdnic). POZDRAWIAM

Gość a ja ma m 19
Ja polecam Microgynon 21 koszt 1 opak okolo 9 zł za 3 opak 25 zet pozdrawiam :0

Błagam Ciebie! Ginekolog srednio rozgarniety w tych sprawach? Zatem najpierw zmien ginekologa!!! Nastepnie, jak zmienisz ginekologa, to tego nowego popros o skierowanie na badania NA PODSTAWIE ktorych ten przepisze Ci pasujace do Ciebie tabletki. Jesli bedziesz nadal eksperymentowac i szukac wsord wszystkich mozliwych, daleko nie zajedziesz a organizm zglupieje do reszty. I- bardzo Cie prosze -nie pytaj o takie rzeczy na forum, bo skad my mamy wiedziec jakie tabletki pasuja akurat do Ciebie? To, czego Ty nie tolerujesz poleca wiele dziewczyn, wiec nie ma zadnej zaleznosci.

Kasiasek, Tu jest zadawane wiele pytan, dla jednych sa tuy p[oruszane tematy oczywiste, dla drugich mniej oczywiste. Ale to forum jest po to by nie pisac o rzeczach oczywistych i jasnych dla wszystkich. W moim malym masteczku nie ma innego ginekologa. Prosze napisz mi jakie badania powinny byc wykonane i na jakiej podstawie pozniej ginekolog dobiera tabletki.

Gość tupik
najlepsze sa harmonet

Gość a ja wole harmonecik
harmonet dobry i niezawodny choc cena wysoka

Studiuje prawo a nie medycyne, wiec nie napisze Ci jakie badania, oprocz badan krwi wykonuje ginekolog ani jak potem dobiera tabletki. Faktem jest, że tabletki dobrane na podstawie badan a nie widzimisie pacjeta, lekarza nie powoduja takich \"bajerow\" jak tycie, problemy z cera, brak libido etc. A co do tego, gdzie mieszkasz, chocby to byla najmniejsza miejscowosc, lezy w jakims wojewodztwie. Radze- zatem -nie narazaj sie na hustawki hormonalne i ciagle zmiany tabletek i wybierz sie do lekarza w swoim miescie wojewodzkim.

Gość ulciaciacia
KIWK. chcesz miec kiedys dzieci czy nie bardzo? jezeli nie chcesz miec problemow z zajsciem w ciaze, powinnas miec DOBRZE dobrane tabletki. Normalnie robi sie to tak - ja tak mialam, moje kolezanki i siostra tez, ze robisz badania hormonalne i na podstawie tych badan ginekolog powinien dobrac ci najwlasciwsze tabletki. I najwazniejsze - dobrze dobrane tabletki to takie, po ktorcy ani nie tyjesz ani nie chudniesz. a ja osobiscie radze ci wybrac sie na wycieczke do innego miasta i tam pojsc do ginekologa, bo to jest zbyt wazna sprawa. Niestety konowalow jest b. duzo i niestety wiekszosc z nich nie przepisuje skierowan na badania, bo nie ma na to kasy w budzecie, ja robilam wszystko na szczescie ze skierowania i to w obu cyklach. powodzenia!

Gość ulciaciacia
Iprzede wszystkim kobieto, nie mozna radzic kto jakie tabletki poleca, bo KAZDA kobieta jest inna i kazda inaczej toelruje! ja na przyklad po diane 35 czulam sie fantastycznie.

Gość wciaz mam wakacje
ja biorę Jasmin, niestety są perfidnie drogie, więc zamierzam zmienić, przesada- 42 złote za opakowanie a nie wiem w czym one są lepsze on innych, które kosztują np 10 zł

Gość moze ja
a dlaczego nie plastry?

Gość badania przed tabletkami
to mit :O nie trzeba studiowac medycyny by wiedziec ze hormony działąją na wszystko, wiec trzebaby było zbadac wszystkie hormony :O a tabletki wprowadzają soje "prawa" w hormony wiec badanie jest bezsensowne :O Wyjdzie na to jak zawsze, ze musisz zwyczajnie "spróbowac" pigułek .... jezeli zalezy ci na małej ilosci hormonów polecam Novynette; jezeli masz dosc kasy to wez Yasmin, podobno nie idkładaja wody w organizmie i sa najnowsze z tabletek.

Gość lampekps
to prawda, to jakiś mit że powinno się robić badania hormonów przed przepisaniem tabletek. Przecież biorąc tabletki, wlasnie hormony "usypiamy", działają tylko te "sztuczne"!! Po co więc badać poziom własnych, skoro one i tak będą w trakcie brania jakichkolwiek tabletek uśpione???

Yasmin zawiera środek moczopędny, więc jeśli macie problemy z pęcherzem, może nasilać dolegliwości. Nie mówię, że te hormony są złe, ale producent jakoś nie akcentuje, że to \"niepowodowanie tycia\" to zwykłe odwodnienie. A już w innym wątku spotkałam się z reakcjami dziewczyn, które o tym nie wiedziały i myśląc, że mają infekcje pęcherza, same aplikowały sobie furagin. Tymczasem to po prostu efekt działania Yasmin.