Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukikulka

jak szansa na drugie cc??

Polecane posty

Gość kukikulka

poltora roku temmu mialam cc ze wzgledu na brak postepu porodu. jakie sa szanse ze nastepny porod znow bedzie przez cc?????

Gość kukikulka
piszcie dziewczyny.to dla mnie wazne.

Gość bardzo duże
ja daję 99%

Gość kukikulka
bardzo bym chciala drugie cc (zaraz zostane zbesztana). moj porod trwal ponad 20 h, zanim zrobiono w koncu cc.ktore zreszta bardzo dbrze wspominam. po koszmarze prob urodzenia naturalnie modle sie o drugie cc. slyszalam jednak, ze brak postepu przy pierwszym jak powod cc nie oznacza, ze druga ciaza rowniez zakonczy sie cc.

Gość bardzo duże
a jesteś już w ciąży czy nie? Bo przy takim odstepie czasu (1,5 roku) napewno będzie cesarka, bo jest zbyt duże prawdopodobieństwo rozejścia się blizny. Jeśli jest 3 lata i więcej to niekoniecznie.

Gość kukikulka
nie, nie jestem. ale planuje tak za rok-poltora. wtedy miedzy porodami byloby 3 lata. kurcze.nie chce naturalnego.

Gość kukikulka
a czy maznaczenie, ze mnie ta blizna czasem pobolerwa? przy dzwiganiu np. nie moge dzwigac wlasciwie, bo potem jazda przez 2 dni. czy to mogloby miec dla lekarza znaczenie?

Gość czysta ciekawośc
teraz jak zapłacisz to masz cesarskie ciecie po co tyle pytań? i wymyslanie sobie powodów do cc?

Gość bardzo duże
tego niestety nie wiem a naturalny nie jest taki zły ;)

Gość kukikulka
ale ja nie chce placic za cesarke. naturalny moze i dla niektorych byl milym przezyciem, ale ja wole tego nie pametac.jeden koszmar.

Gość bardzo duże
hmmmm z takim podejściem..... Jeśli chodzi tylko o wygodę to raczej zbieraj kasę...

Gość Mama 2 uroczych urwisów
Właściwie miałam już iść spać, ale trafiłam na ten temat. Podobnie jak ty-rodziłam pierwsze dziecko naturalnie (koszmar!!), zakończyło się to cesarką. Potem miałam niewielki odstęp 9 m-cy i następna ciąża. Jedna lekarka powiedziała mi, że mogę urodzić naturalnie. Poszłam do innego lekarza. Ten był innego zdania. Poweidział, że nawet 3 lata przerwy stanowią zagrożenie dla kobiety po cesarce. Urodziłam swoje 2 dziecko również przez cc.

Gość kukikulka
dzieki, pocieszylas mnie.