Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kośc ogonowa

maska na twarzy po fluidzie

Polecane posty

Gość kośc ogonowa

Słuchajcie - mam skórę 30stolatki bo tyle tez mam, nie jest gładka, pory lekko sa widoczne, kurzych łapek nie ma ale tuz pod oczami marszczy sie , skóra jest delikatna i sa siniaczki zaciemnienia. taki urok. Postanowiłam więc wyjatkowo zrobić ładny makijaz . Więc tak :kremu dałam potem baze matującą, no i podkład, puder rozmazałam pod oczym na powieki i policzki. na to dałam delikatnie pudru. Spojrzałam na siebie i sie przestraszyłam. Jak ja wglądałam? jak w masce, jak stara pudernica. Pod oczzami jeszcze bardziej miałam skórke pomarszczona, zmarszczki jakby sie bardziej uwydatniły, ciemny puder pod oczami spowodował ze wyglądałam staro i ponuro. W 4 sekundy zmyłam to i zrobiłam tak: krem , baza, i tylko nieco fluidu pod oczka i na powieki, ale tyle aby zakryc ciutke chociaz te siniaki, nic nie dałam na twarz, ani grama fluidu tak jak to inne kobiety stosują. na to maka i rozjaśniło mi oczy, a po bokach nieco sypkiego pudru by uwydanic policzki, bardzo młodo rożswietlająco wyglądałam i świeżo jak na soje lata, i ni miałam efektu maski na twarzy. Powiedzcie mi jak wy mozecie miec te maski , fluidy, podkłady na twarz? nie macie efektu maski i starej baby? fluidu dałam wtedy mało a mimo to zaciemnił skórę i spowodował uwydatnione zmarszczki tuz pod oczkami tu gdzie skóra jest delikatna. Juz nigdy więcej podkładu nie uzzyje na policzki i twarz.

Gość mykpyk
No ja nie używam fluidu na całą twarz, tylko na miejsca, które są ciemniejsze i głupio wyglądają bez makijażu. Fluidu nie uzywa sie na całą twarz

Gość CZARNA_KAWA
U mnie podkład to codzienność - chyba poprostu masz źle dobrany podkład. dobrze dobrany jest niewidoczny na skórze. Zrób sobie test: posmaruj np. policzek - powinnaś nie zauwazyć różnicy między policzkiem z podkladem a resztą twarzy. Pamiętaj, że niektóre często ciemnieją po nałożeniu. Ja polecam Max factor lasting performance :) niesamowicie wydajny i nie tworzy efektu maski, kolor mam dobrany idealnie :)

Gość kośc ogonowa
z Ive rocher uzyłam dziś. bo mam kilka w domu .ale ten taki lejący mi sie wydawał i myslałam ze spróbuje tym. Ok na całą twarz juz nie bede dawała tylko pod oczy, ale pod oczami tam sie tak marszczy skóra, straszny efekt. a myslicie ze data wazności ma znaczenie? moze mój jest stary?

Gość CZARNA_KAWA
Oczywiście że data ważności ma znaczenie! przecież podkład może zmienić konsystencję, uczulić ...

Gość niebieskoookaa22
pod oczy koniecznie korektor do tego przeznaczony... np. Loreal ma fajne w pędzelku rozświetlająca... Sephora czy Rimmel nie nakładaj podkłądu pod oczy, bo ci tylko podkreśli zmarszczki... wiem co mówię;) btw podkład jest do całej buzi(wyj. pod oczami) ja mam policzki czerwone i musze miec nieco ciemniejszy podkąłd aby mi wyrównał koloryt policzków i strefy T... bo spod jasnego mi rpzebijają...

Gość CZARNA_KAWA
Ja zawsze przed rozprowadzeniem podkładu daję kropę na np. policzek i mieszam (ciepły podkład lepiej sie rozprowadza) dopierow wtedy nakladam palcami lub gąbką do makijazu. Nie wiem dlaczego pod oczami masz taki efekt. Daj podkładu troszkę mniej i delikatnei wklep, albo użyj gąbki do podkładu :)

Gość kośc ogonowa
to w sumie gdzie ten podkład mam dawać? tylko na powieki i ewentualnie minimalnie tuz przy nosie w tych okolicach? a korektor tez powoduje ze pod oczami sie tam zbiera w zmarszczach i widac zmarszczkki. a czym rózni sie korektor od podkładu?

Gość niebieskoookaa22
a ja z nadgrastka lewej dłoni nakłąd ciepły podkład;) palcami:)

Gość kośc ogonowa
dajesz kropke podkładu na policzek i na nim mieszkasz i rozprowadzasz lekko po policzku potem to? korektor w sztyfcie jest gęsty i dlatego wchodzi w zmarszczki.nie zakrywa ich tylko uwydatnia

Gość niebieskoookaa22
hmm... zrób jak uważasz... ale ja jak nałoże podkład pod oczami, to czuję że mam tam ściągnietą skórę :o i widzę bardziej podkreślone zmarszczki, nawet się pojawiają te których wcześniej nie było widac... p.s. korektor trzeba wybrac o ton jaśniejszy od podkładu( czy buzi, jeżeli nie używasz ) aby wiesz, tak rozświetlił ta okolice, broń boze w tym samym kolorze co buzia, bo twarz będzie wyglądała na zmęczoną...

Gość kośc ogonowa
moje maja chyba juz swój czas:( ale nie zauwazyłam by podkłady zmieniły konsystencję dlatego uzywam ich. moze faktycznie powinny byc jasniejsze tez? tylko ciagle z tymi oczami mam kłopot, mam cienie pod oczami i musze je zakrywac, a te korektory tez uwydatniaja zmarszczki jak juz pisałam. a cos tańszego jest?

Gość niebieskoookaa22
pisze o koretkorach w pędzelku (sa też w płynie) możesz mieszac na nadgrastku tak jak ja i dopiero siup na buzię, czy gdzie tam chcesz ;) okolice nosa itp...

Gość kośc ogonowa
no własnie , dlatego zmyłam buzie i mąka potem rozjasniłam tu pod oczami i nizej przy nosku, a policzki pudrem. tak wtedy ładniejsza twarz promienna była. korektor musze w takim razie jaśniejszy kupić ale w płynie? kremie, jaki polecacie niedrogi?

Gość niebieskoookaa22
no nic ja już musze leciec, mam nadzieje ze bardziej nie zamotałam:P:D 🖐️

Gość CZARNA_KAWA
Ja jeszcze jestem ciut młodsza i mam normalno-mieszaną cerę więc pewnie dlatego. Nie wiem jak to jest z korektorami pod oczy nigdy nie używałam bo poprostu nie mam takiej potrzeby ;) daję ciut podkładu i już. Sprawdź najpierw czy masz odpowiednio dobrany podklad /odcień/ po drugie czy masz odpowiednio dobrany do twojej cer podkład ?? Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie jaką masz cerę, zego ona potrzebuje i dopiero kupić odpowiedni podkład. pozdrawiam :)

Gość kośc ogonowa
cięzka sprawa, swieci mi sie po kilku godzinach, ale nie jest sucha czy tłusta, chyba mieszkana bardziej. a czy ciemny podkład mozna rozjaśnić kremem?czy to juz nie bedzie to samo?

Gość ida marcowa
Ja juz jestem po 30-tce ale bez korektora pod oczy/przebrzydle cienie/i fluidu nie ruszam sie z domu.I nigdy nie mialam efektu maski.Ja nie wiem jakich ty kosmetykow uzywasz,ze masz takie problemy.Dla mnie najlepszy jest korektor L`Oreala VISIBLE LIFT i podklad z tej samej serii-LIFTING FOUNDATION.One sa swietne bo nie uwydatniaja zmarszczek i swietnie stapiaja sie ze skora.Sprobuj!

Gość kośc ogonowa
a cena?

Gość ida marcowa
Ja nie wiem ile one kosztuja w Polsce bo ja mieszkam w Danii.U nas cos ok 100kr to bedzie ok 50zlp.Ale mysle ze w PL moze byc nawet taniej bo u nas to wszystko jest drozsze.Z tym ze sa b.wydajne,ja juz mam ten zestaw rok a maluje sie codziennie

może masz źle dobrany podkład - np. większość matujących podkreśla zmarszczki. pod oczy nie nakłada się podkładu, tylko korektor w płynie. maskę tworzą zwykle ciężkie, kryjące podkłady - nawilżające, płynne, lekkie - nie.

Gość kośc ogonowa
to chyba miałam kryjący w słoiczku ive rocher.

Polecam podkłas Loreal,( 54 zł.) nie tworzy maski a skora oddycha.

ja uzwyam na cala...dobieram odpowiedno kolor a jak chce nabrac kogos ze opalona ejstem to mieszam z ciemniejszym.... pewnie uzylas za ciemnych albo za duzo..i dlatego... ja uzywam tylko dwoch kropelek:)) a i tak za duzo czasami :))) a powiedzcie mi,jaki jest najlpeszy...bo uzywam diora i loreala....i zachawalm sobie bardzo diora-niezle pokrywa i dlugo trzyma

mam jeszcz etaki w sloiczku PIERRE RENE....swietnie sie rozprowadza,ale niestety nie pokrywa sie tak swietnie z twarza;/ i starsznie brudzi ;/ hmm...a ja nie zauwazylam by mi pod oczami fluid uwydatnial powstajace zmarszczki :)) wszystko zakrywa :)))