Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulka z krakowa

CZY GINEKOLOG ZBADA,CZY JESTEM PLODNA??

Polecane posty

Gość kasiulka z krakowa

Gość kasiulka z krakowa
ALE CZY ONA MOZE TO STWIERDZIC PO JAKIS BADANIACH??

tak, są specjalne badania, po których można stwierdzic płodność. ale z mojej wiedyz to tyle, niech sie wypowie ktos jeszcze, bo ja nie znam szczegółów.

Jest wiele powodow nieplodnosci. Jesli staracie sie dluzej i nie wychodzi, najlepiej wyslac najpierw meza na badanie spermy. Trzeba sie dowiedziec w jakim laboratorium to robia, w jakich godzinach i czy probki \"produkowane\" sa na miejscu, czy czy mozna w domu. W 50 % przypadkow powod nieplodnosci lezy u mezczyzny. Jesli wiec twoj mezczyzna jest ok, to czas na ciebie. Zaczyna sie od hormonow- badanie platne w laboratorium, ale wyniki ocenia twoj gin. Takie hormony warto przebadac: prolaktyna, progestron, estriadol, testosteron, LH i FSH- najlepiej w 3 dniu cyklu. Jesli hormony tez sa ok, to czas na monitoring cyklu- to juz u gina. Wtedy trzeba do niego chodzic co klika dni, zeby on mogl stwierdzic, czy masz w ogole owolucje i czy pecherzyk ci peka. To sa te najwazniejsze badania. Bo jesli tutaj okaze sie wszystko ok, to potem juz zaczyna byc bardziej skomplikowanie.

Gość gość
F3m1ZzF8XOJK6mqjTAhoKWvX