Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to sie nie dzieje

sluz w kupce

Polecane posty

Gość to sie nie dzieje

witam, podaje mojemu 6 miesiecznemu dziecku drugi tydzien antybiotyk bo cos na oskrzela zaczelo wchodzic. Pierwszy ewidentnie uczulil ja luzne kupy bez sluzu i uczulenie, wiec dostalysmy kolejny taki na 4 dni tylko. Dzis dostala ostania dawke. Do tej pory jakos mnie jej kupy nie martwily ale dzis pierwszy raz zobaczylam sluz w kupie. Dodam ze byla luzna. W ksiazce pierwszy rok z zycia dziecka przeczytalam ze taka kupa swiadczy o alergii albo o przeziebieniu. Nie wiem czy poczekac na nastepna kupe i jak bedzie taka sama to wtedy dopiero sciagac lekarza czy zrobic to juz teraz?? Dodam ze we wtorek lekarz ja widzial i nic nie wskazywalo na to ze cos jest nie tak, poza zmianami w klatce i kaszlem i katarkiem.

Śluz w kupie świadczy o uszkodzeniu nabłonka jelit. Może to antybiotyk podrażnił, może taka reakcja jest na infekcję. Jeśli nie dajesz - podaj dziecku lakcid, lacidofil albo inne z tego rodzaju - są w aptece.

Gość trochę mniejsza panikara
Kobieto, nie szalej! Antybiotyk zawsze trochę rozstraja przewód pokarmowy. Jeśli dzieciakowi nic poza tym nie dolega poczekaj parę dni i poobserwuj. Pozdrawiam.