Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cienka

Kosmetyk dodający włosom objętości-co polecacie????

Polecane posty

Gość cienka

Mam cieniutkie, delikatne, przetłuszczające włosy. Bardzo zależy mi na dodaniu im objętości. Próbowałam różnych kosmetyków, ale nic mnie nie zachwyciło :( Co polecacie??? Cena nie gra roli! :)

shamptu jest swietny.. ale skoro masz rzadkie wlsoy to przy suszeniu polecam trzymac glowe w dole i wtedy wlosy suszyc od dolu i utrwalic lakierem....badz pianka

Gość cienka
"groosie" żadne pianki, lakiery (choć Taft zielony jest nawet niegłupi), ani suszenie z głową w dół nie pomaga :( Włosy po ostygnięciu są od razu "klapnięte" :( Shamtu jeszcze nie próbowałam :)

Gość cienka
A włosów nie mam rzadkich (chociaż tyle), tylko cieniutkie :(

czyli delikatnie..kup sobie cos z nivea do wlosow... ja wlasnie uzywam \"polysk i elastycznosc\" po pierwsyzm umyciou widzialam efekty,a nivea nie dorga i naprawd eswietna....poszukaj w rosmannie czegos..albo wiekszych sklpeach

Gość ewelinka22
Nivea też nie używałam, bo słyszałam bardzo niepochlebne opinie na temat ich produktów do włosów. Ja raczej szukam jakiegoś produktu-cud ;) sprawdzonego przez kobitki :) Może jakaś genialna pianka np. ? ;)

Gość ja nie moge
sprobuj z panten pro-v wraz z odzywka, sa swietne

rowniez garnier i loreal sa swietne...tylko niektore z cena przesadzaja.. ewelinka co slyszalas o nivea?

Gość ewelinka22
Że nie warto, bo zawierają dużo chemii. Ale nie mówię oczywiście, że to prawda.

Gość ewelinka22
To może ja się skuszę na serię L'oreal Elseve dodające objętości, skoro mówisz,że warto:)

chwilka..pojde sprawdizc co mam w domu do wslow i zaraz wam napisze liste :)))

z serii BIODERM-swietne sa,z owocow.. schwarzkopf,nivea,garnier,z elseve mialam na nadanie polysku,dobry jest tez shamptu jak mowilam,mam nizorelle(przeciwlupiezowy) ale swietnie podnosi wlosy.... ogolnie probowalam wielu,i w sumie kazdy jest dobry....

Gość cienka
"groosia" chodzi Ci tu tylko o szampony, czy np. o inne preparaty tych firm też?

Cienka:) ja również mam cienkie, delikatne i przetłuszczające się włosy (dobrze, że jak u Ciebie też nie są rzadkie:)). Używam pianki Nivea do cienkich włosów a po wysuszeniu spryskuję żelem w sprayu Hergon (lekko je wysysza, nie przetłuszczają się tak szybko no i utrzymują dłużej). Masalra z takimi włosami...współczuję...

Gość ewelinka22
Dwa razy kupiłam szampon Garnier Fructis i niestety, byłam bardzo niezadowolona :( W ogóle nie pieni się na moich włosach, nawet przy drugiej partii mycia.

Gość cienka
ReReKumKum, Nivea raczej odpada, a dokładnie środki do stylizacji :( Miałam 1 z lakierów i był okropny! Co to za żel Hergon? Dodający objętości? Ile kosztuje? Jest w Rossmannie lub Naturze?

tak,chodzilo mi o same szampony + do niektorych odzywki,ktore tez kosztuja tyle co szampon....

Żel to Hegron, w atomizerze, kosztuje ok. 10 zł. jest dość wydajny...nie dodaje objętości, ale pozwala zachować tą, którą uzyska się za pomocą pianki. Używam go od kilku lat, od kiedy zastosowała go na moich włosach jedna z fryzjerek. Mam uczulenie na przeróżne lakiery, tez żel ma dosyć sporą zawartość alkoholu, dlatego włosy mi się po nim nie sklejają a po rozczesaniu jest usuwany. No i są troszkę stywniejsze a nie takie niteczki:) Można go kupić w wielu splepacha le czy w rossmanie to nie wiem?

Gość cienka
To chyba poszukam tego Hegronu...Cena przystępna, więc warto zaryzykować :)

Gość złaaaaaaaaa
wy i tak macie sie dobrze bo wasze włosy choc cienkie przynajmniej nie sa rzadki a moje sa!!! wygladaja strasznie, susze na dół głowa, spie codziennie w wałkach na piankach i jeszcze i takmusze rano tapirowac i lakierem psikac bo sa straszne, mało i rzadkie, piórka takie lataja na dole. czy da sie to zmienic? jak myslicie? czy juz takie musze miec na zawsze?

Gość cienka
"złaaaaaaaaa", to rzeczywiście masz gorzej :( Chyba tak już zostanie... Ale najlepiej poradź się dermatologa! Słyszałam, ze są różne masaże i naświetlania dla osób z rzadkimi i cienkimi piórkami! :) Ja żeby cokolwie sie trzymało muszę lakierować, lakierować i jakbym nie chciała osczędnie tego zrobić, to i tak jeden efekt-pozlepiane kluchy;( Jaki facet chciałby tego dotknąć?:( A bez środków do stylizacji wygłądam, jak ostatnia sierota :(

Gość złaaaaaaaaaa
a to kosztuje te naswietlania?jak to wyglada? mam isc prywatnie czy na kase do dermatologa?

Gość cienka
"złaaaaaa" moja babcia chodziła na takie masaże (było tam podobno multum, młodych dziewczyn w poczekalni) i jakiś rok temu płaciła za każdy 5 PLN, pomogły :) Skierowała ją tam państwowa dermatolog, choć zabiegi były już w prywatnej przychodni. Naprawdę warto zapytać dermatologa o coś takiego :)

Gość złaaaaaaaaaa
a duzo tych zabiegów trzeba zeby pomogły?

Gość złaaaaaaaaaa
a i jeszcze jedno cienka: jaki jest efekt?włosy sa gestsze czy grubieja? o ile moga sie pprawic?

Gość malutka222
"złaaaaaaaaa", moja babcia miała kilka, może coś ponad 10 zabiegów i miała jakby gęstsze włosy, poprawił się ich wygląd. Z tego, co pamiętam, lekarka przepisała jej też jakieś emulsje (niedrogie) do wcierania w skórę głowy. No, ale to starsza kobicina, myślę, że u młodych osób efekty byłyby lepsze, lecz to naprawdę bardzo indywidualna sprawa, bo mogą też nic nie pomóc, prawda? Naprawdę musisz pytać eksperta, dermatolog na pewno Ci doradzi:)

Gość ja uzywam teraz
Nivea Hair Care Pure Balance szamponu. jest świetny! Mam dzięki niemu puszyste włosy cały dzień.

Gość cienka
Właśnie chyba skuszę się na ten szampon, zwłaszcza, ze na "Damskiej torebce" dostał bardzo pozytywną opinię :)

Gość cienka
Hej, czy każda oprócz mnie ma burzę włosów na głowie? :( Czy stosujecie gumę do włosów? Przeczytałam, ze jest w stanie utrzymać każdą fryzurę...:)

Gość cienka
Do góry! Do góry!