Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ..no wlasnie

czy sciegna daja sie rozciagac?

Polecane posty

Gość czy ..no wlasnie

chodzi mi o nogi i rece

Na tym polega ich działanie;-) Dzięki nim moze sz np wyprostować rękę .

Gość czy ..no wlasnie
nie nie ale chodzi mi o kwestie bardziej wspolgrajaca z łozem madejowym....

Gość z łożem madejowym
nie rozumiem co masz na myśli, owszem scięgna naciagja się pod wpływem regularnych cwiczeń fizycznych, dzieki temu np, kiedy stoisz prosto mozesz dosiegnac głową kolan przy wyprostowanych nogach,

Gość czy ..no wlasnie
łoze madejowe czyli nienaturalne rozciaganie/wyciaganie nog... o tym mowie...krotko ujmujac-wydluzenie ciala o kilka cm:)

Gość łoze madejowe
sciegna nie maja nic wspólnego ze wzrostem!!!!!!!!!!!!!! Pomagają się nam poruszać i są przyczepione do kości, ich wydłuzenie nie powoduje żadnych zmian we wzroście!!!!!! A zeby sie wydłuzyć, musiałabyś wydłuzyc sobie kości, co jest mechanicznie niemozliwe. Jedyne co mozesz osiagnac na łożu madejowym, to zwiększyć odległości kosci w stawach i byc moze zyskac w ten sposób kilka centymetrów, ale w ten sposób rozwalisz sobie tylko stawy i wyladujesz na wózku inwalidzkim. Rozciaganiem się nie można zwiększyć swojego wzrostu!!!!!!!!!!!!

Gość czy ..no wlasnie
ok rozumiem tylko po co na roznych forach( nawet na jednym typowo medycznym) jest opisana metoda ktora brzmi- poloz sie na lozku,zawies do obydwu nog ciezarki o wadze 15-20kg i tak codziennie przez pewien okres czasu,powinny byc efekty w postaci do kilku cm lub tez inna metoda(ta nawet zaslyszala w tv od fizjoterapeuty) zwisac glowa w dol z drążka mianowicie aby nogi przywiazac do drążka potrzebna jest specjalna tasma i lekarz dodaje ze ta metoda kazdy moze nabrac kilka cm nawet ludzie starsi( tu zwiazek ma z kregoslupem) nawet do 6 cm czyli co?nie traktowac tego powaznie

Gość nie trakotować
to faktycznie moze dawac rezultaty w postaci kilku centymetrów, ale moim zdaniem ryzyko jest zbyt duże, teraz bedziesz wyzsza a w wieku 40-50 lat nie będziesz mogła stanac na nogi bo staw kolanowy bedzie zniszczony. Lepiej już cwiczyć kręgosłup zwykłymi ćwiczeniami, bo to o czym pisałas w zwiazku z kręgosłupem, to jego wydłuzenie i rozluźnienie, co mozna osiągnac zwykłymi ale przeznaczonymi na kregosłup ćwiczeniami( nie wolno go za bardzo obciążać) Przedstawione zas przez ciebie ćwiczenia działaja destrukcyjnie na stawy kolanowe, wiec odradzam w 100%

Gość czy ..no wlasnie
czyli lepiej to na kregoslup rozumiem ? a mozesz szerzej wyjasnic o jakie cwiczenia chodzi? z gory dziekuje

Gość nie trakotować
a co do tego ze w telewizji mówił to lekarz, to nie wierz we wszystko co Ci mówią, bo mate ozonową też polecaja, ale to ze ten atomowy tlen który tak zachwalaja powoduje utlenianie, to już nie powiedza, a utlenianie powoduje nic innego jak starzenie się organizmu, tlen atomowy to bowiem wolne rodniki..... A z nimi przeciez walczymy....

Gość czy ..no wlasnie
widze ze jestes obeznany/na w temacie:)

Gość nie trakotować
ćwiczenia wzmacniajace, skrety tłowia na boki, skłony, koci grzbiet, joga ma też sporo ćwiczeń. Ogólnie sport w kazdej postaci, byleby kręgosłu był w ruchu. Moze tez być wyciaganie sie do góry, stajac na palcach, podosząc reke do góry, żeby spróbowac "sięgnac sufitu", na kazda stope i reke po kilka razy.

Gość czy ..no wlasnie
a czy zwykle rozciaganie na drążku tez pomaga? i jesli tak to ile zeby nie przesadzic i nie zrobic sobie krzywdy? a jeszcze co do jogi....jakies konkretne ,wybrane?

Gość nie traktować
Podciaganie sie na drązku tez pomoze i wzmocnisz przy tym miesnie klatki piersiowej i pleców. Ile? W sumie nie mam zielonego pojecia:) Choc podejżewam, że wiele nie zrobisz na samym początku, ale wydaje mi się ze około 15 powtórzeń dziennie wystarczy. Ale nic na siłe, jesli nie bedziesz dawała rady to zrób tyle ile mozesz, bo sobie krzywde zrobisz

Gość czy ..no wlasnie
(wybacz za to maglowanie) sadzisz ze to cos pomoze? wystarczyloby mi "zaledwie" 3,4 cm do "szczescia" ;)

Gość nie traktować
a co do jogi, to nie wiem jak sie nazywa ta asana, chyba pies, ale głowy nie dam sobie uciąć;) Wyglada ona jak trójkąt, stopy i dłonie opierasz na ziemi, tak zeby twoje ciało stanowiło trójkat, z pupa do góry, nogi powinny byc wyprostowane, ale to wymaga dobrego rozciagniecia sciegien i jest trudne na poczatek, w takiej sytuacji na poczatku mogą być ugiete, a kregosłup starasz sie jak nabardziej wydłuzyc, cofajac pupe do tyłu. Wystarczy raz i wytrzymac przez jakis czas, ja po tym cwiczeniu zaczełam nawet siedziec prosto w końcu:)

Gość nie traktować
raczej nie wierze zbytnio aby ci pomogło w zdobyciu centymetrów na prawde, ale z drugiej strony na pewno pozwoliłoby ci w uzyskaniu prostej sylwetki i dobrej postawy:) A tym samym będziesz na pewno wygladać na wyzszą i ładniej sie poruszać:) Więc moim zdaniem warto:)

Gość czy ..no wlasnie
jeszcze raz dzieki za szczegolowa pomoc:) pozdrawiam

Gość nie traktować
prosze bardzo i pozdrawiam serdecznie:)

Gość upupupupu
ja rowniez jestem zainteresowana pytaniem:) a konkretnie czy jest mozliwe urosnac w wieku 20 lat?

Gość przeczytaj temat
to sie dowiesz co i jak, a urosnac juz nie urosniesz

Gość upupupupu
no ale zalozycielka posta kilka wpisow ponizej opisala jakas metode wzgledem ciezarkow? a osoba z dialogu przytaknela wiec to dziala?

Gość wiec co napisała
bo to ja byłam tą osoba z dialogu, napisałam również ze przy tej metodzie, można ale wyladowac na wózku inwalidzkim!!!

Gość upupupupu
wypowiedz z godziny 17:12 piszesz ze faktycznie mozna przybrac pare cm

Gość vzy ty faktycznie dobrze się
czujesz?! Napisałam, że to faktycznie MOŻE dawać rezultaty, MOŻE!!! Ale na pewno da rozwalone kolana. Ile Ty masz wzrostu, ze tak bardzo Cię korci wózek inwalidzki?

Gość upupupupu
156:( tylko prosze sie nie smiac

Gość a ile masz lat
???

Gość upupupupu
17