Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała podrózniczka

Lotnisko w Krakowie

Polecane posty

Gość mała podrózniczka

latał ktoś stamtad?

Gość mala podrozniczka
ja latalam tylko z Lodzi teraz chce leciec z Krakowa na poczatku października. Chcialam wiedziec czy łatwy jest dojazd do lotniska dla osoby ktora tam nie mieszka? wie ktos moze czy jest jakies polaczenie z Lodzi, czy cos tam konkretnie jeździ? no i generalnie łatwo sie mozna polapac na tym lotnisku?

Lotnisko jest malutkie wiec bardzo latwo sie polapac. Niestety nie wiem jak jest z dojazdem, bo zawsze zawoza mnie rodzice samochodem, ale pewnie jest bezposredni dojazd z dworca kolejowego Krakow Balice.

witam :) miałam okazję dwukrotnie lecieć z lotniska Kraków-Balice do Anglii. Dojazd do niego nie jest skomplikowany-trzeba wsiąść do odpowiedniego autobusu( bodajże192,208) po przyjeździe na dworzec PKP(mieszkam w Tarnowie)Obecnie ulice Krakowa są remontowane i istnieje mozliwość przesiadek z jednego autobusu do drugiego,więc bądź na to przygotowana.

Gość mala podrozniczka
dziekuje Wam....enamorada a mieszkasz tez w Łodzi?

Gość Gosiak2
U-U-U ja tez mieszkam w Tarnowie ;-) lece w sobote do Polski hehe laduje w Krakowie ;-)

teraz jest kolejka podmiejszka 15 minut i jestes na dworcu glownym z tamtad musisz znalesc jakis pociag tak najprosciej. a pociagi z lotniska odjezdzaja co godzine - 30 minuyt zalezy od pory dnia. autobusem jedzie sie dosc dlugo. na trasie do balic chyba nie ma zadnej przebudowy wiec jezdza normalnie ale jednak to jest okolo godziny a pociag 15 minut. polecam dowiedziec sie na stonie pkp o pociagi zebys wiedzila odrazu o ktorej masz pociag do lodzi pozdrawiam

Gość kolejka
kolejka zdaje sie jeżdzi tylko co drugi dzień.

słyszałam w radio że są problemy z kolejką i w połowie drogi trzeba się przesiąść do .... podstawionych autobusów. Nie ryzykowałabym.

Gość mała podróżniczka
eh ja jednak reyzgnuje z lotu z krakowa

Gość Konfuzino
mozna np. busami sie dostac - wygodne, zwlaszcza dla obcokrajowcow (oni czesto korzystaja z PolandTransfer)

Gość gość
Leciałam w zeszlym roku. Dojazd z dworca głównego kolejką, koszt ok. 20 zł (drogo ale kolejka kursuje w godzinach dostosowanych do lotów), potem przesiadka do autobusu i na lotnisko. Cały przejazd trwał ok pół godziny, może 40 minut, w każdym razie bez problemu zdążyłam na inne połączenia. Córka też korzystała i też bez problemu. Samo lotnisko prościutkie w obsłudze.

Gość gość
w ciągu ośmiu lat to i autorka pytania zdązyła sie zorientować

Gość gość
A mnie sie przydalo, za pare tygodni bede leciec. Dzieki :)

Gość gość
Teraz jest rozbudowa lotniska, więc czasami nie ma gdzie zaparkować. Albo już 2 razy lądowałam na krajowym terminalu i troche człowiek zgłupiał zanim się zorientował gdzie jest.

Gość gość
Najtaniej dojechać na lotnisko autobusem miejskiem, przystanek tuż obok. Kolejka czy taksówka to zbędny wydatek.