Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fle-ble

egoistka?

Polecane posty

Gość fle-ble

mam problem. w tym roku skończyłam studia, dostałam się na doktorat, w lutym br. zaręczyłam się, a teraz jestem w trakcie kupowania ślicznego mieszkanka. wszystko jest ok i jakoś mi się układa w życiu . tylko przyszła teściowa i mama namawiają mnie na dzidziusia. a ja go nie chcę. mam tyle pomysłów na życie, planuję badania naukowe, chciałabym pojeździć po świecie i pozwiedzać, "pobyczyć" się jeszcze trochę w tym moim dorosłym życiu.nie przepadam za dziećmi i nie ciągnie mnie do nich. mama mówi że jestem egoistkę. ale czy to egoizm wiedzieć, co chce sie w życiu robić i osiągać sukcesy ciężką pracą? czy naprawdę jestem egoistką? co sądzicie?

Gość a mnie ciekawi
skad tak mloda osoba miala kase na mieszkanie egoizmu ucza rodzice:O

Gość nestle classic
Nie sluchaj mamy, to TWOJE ZYCIE i Ty o nim decydujesz!!! To mama wlasnie jest egoistka, bo chce miec wnuka dla siebie!

Gość alu
nie jestes

Gość fle-ble
mieszkanie kupujemy wspólnie z moim chłopakiem, oczywiście z pomocą rodziców...ogromną pomocą.

Gość fle-ble
mama zadaje mi pytanie do kiedy będę się rozwijać naukowo i czy w ogóle będę mieć dzieci? bo jak nie to NA PEWNO mi odbije i będę zgorzkniała. i że zna mnóstwo takich przypadków, że ludzie odkładali macierzyństwo a potem nie mogli mieć dzieci...i że ze mną będzie tak samo. straszmy mnie bardzo:(

Gość alu
ile masz lat?

Gość fle-ble
24

Gość fle-ble
idealny czas na rodzenie:)

Gość alu
i robisz już doktorat?

Gość fle-ble
tak...obroniłam pracę mgr w czerwcu , od września jestem doktorantką

Gość alu
do 30-stki masz czas latac a nie rodzic

Gość fle-ble
pozwalam im się wypowiedzieć, żeby mieli poczucie, że ich potrzebuję:)

Gość alu
no to niech se gadają :) w czym problem?

Gość fle-ble
a jak zaspię i urodzę chorego dzidziusia, przez to że to będzie późna ciąża? tego boję sie najbardziej...

Gość fle-ble
usłyszałabym wtedy A NIE MÓWIŁAM! i że to moja wina ...

Gość fle-ble
alu a ty jak byś postąpiła?

Gość amdeaa
Już nie przesadzajmy. Masz 24 lata. Masz jeszcze kupe czasu. Jak będziesz chciała dziecka to nie zaśpisz.

Gość alu
ja? normalnie :) powiedziałabym: "Mamo, nie jestem gotowa na to" a gdyby dalej sie wtrącała, powiedziałabym że to moje życie i nikt nie może nim kierowac oprocz mnie. A jezeli urodzisz w wielu 30 lat, to dziecko na pewno bedzie zdrowe. Zresztą i tak nigdy nie ma gwarancji czy to w mlodym wieku czy w starszym żeby bejbiak urodził sie zdrowy, nie?

Gość fle-ble
a jeśli nie obudzę w sobie instynktu macierzyńskiego? czasem myślę że jestem hmmmm....nienormalna. inne dziewczyny interesuja sie tematem, jak widzą dzieci to aż piszcza z radości i próbują sie z nimi bawić...a ja nic. nic mnie nie chwyta ten temat za serce...

Gość alu
a jak nie obudzisz tego instynktu to co? czy wszyscy musza miec dzieci? po co sie tym zadręczasz? jestes jeszcze mloda i wiele przed tobą. Najwazniejsze żebys zaszła w ciaze kiedy poczujesz na to ochote

Gość fle-ble
teoretycznie młodsza matka rodzi zdrowsze dzieci, ale w praktyce to faktycznie różnie bywa. są jednak choroby...np. zespół downa który wiąże się z późnym macierzyństwem

Gość fle-ble
dzięki za to co piszesz:)

Gość boża koszulka
e , młoda siksa jesteś , zrób ten doktorat , zabierz się po prostu zza te swoje wymarzone rzeczy , a jak ci się w miedzyczasie zachce dziecka, to przecież nic nie stoi na przeszkodzie - są laski , co robią doktoraty i jednocześnie mają małe dziecko , to tylko kwestia rozplanowania czasu; i nie przejmuj się tak , że jak zaplanujesz jedno , to sie drugie wykluczy - nie jestes robotem , zawsze możesz zmienic plan , coś przesunąć , coś czymś zastapić , przeniesć się , wynająć niańkę - jest tyle możliwości , że wszystko się da; tylko trupa się nie da wskrzesić wszystko się ułoży ale najważniejsze , to spełniać swoje marzenia i żyć w zgodzie z sobą

Gość alu
nie ma za co

Gość a ja mam lat 20 pare
co ?ja mam 27 lat i wciaz jeszcze mam wrazenie ze sie nie wyszalałam.tez nei mysle o dzieciach. kurcze...24 lata to jeszcze czas na wypoczynek ;)

Gość kostkacz
Ja też tak miałam , co nie przeszkodziło mi zostać matką dwójki dzieci, które po prostu ubóstwiam. Dodam, ze nie znoszę obcych dzieci, więc głowa do góry. Poza tym masz jeszcze trochę czasu.

Niema nic gorszego niż niechciane dziecko!!!!Wyszalej się dziewczyno,rób karierę,spełniaj się.Na dziecko masz czas.Medycyna cały czas idzie do przodu,kobiety bardziej dbają o siebie niż 20-40lat temu.Nie ma obawy,że urodzisz chore dziecko,takie same szanse ma 25latka jak 30latka. Niema nic gorszego dla dziecka niż zła,sfrustrowana matka.Gdy ty będziesz szczęśliwa to ono też. Nie twoja matka czy teściowa będą musiały zrezygnować z wielu rzeczy,nie one będą wstawać w nocy do płaczącego malucha.To twoje życie i twoja decyzja. Nie piszę tego złośliwie.Sama zostałam matką w wieku 31lat i mam 4 dzieciaków.Jestem szczęśliwa i moje dzieci też.

Gość kostkacz
Masz jeszcze sporo czasu do trzydziestki. Najpierw ustaw się zawodowo.