Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 fle-ble

egoistka?

Polecane posty

Go艣膰 fle-ble

mam problem. w tym roku sko艅czy艂am studia, dosta艂am si臋 na doktorat, w lutym br. zar臋czy艂am si臋, a teraz jestem w trakcie kupowania 艣licznego mieszkanka. wszystko jest ok i jako艣 mi si臋 uk艂ada w 偶yciu . tylko przysz艂a te艣ciowa i mama namawiaj膮 mnie na dzidziusia. a ja go nie chc臋. mam tyle pomys艂贸w na 偶ycie, planuj臋 badania naukowe, chcia艂abym poje藕dzi膰 po 艣wiecie i pozwiedza膰, "pobyczy膰" si臋 jeszcze troch臋 w tym moim doros艂ym 偶yciu.nie przepadam za dzie膰mi i nie ci膮gnie mnie do nich. mama m贸wi 偶e jestem egoistk臋. ale czy to egoizm wiedzie膰, co chce sie w 偶yciu robi膰 i osi膮ga膰 sukcesy ci臋偶k膮 prac膮? czy naprawd臋 jestem egoistk膮? co s膮dzicie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a mnie ciekawi
skad tak mloda osoba miala kase na mieszkanie egoizmu ucza rodzice:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nestle classic
Nie sluchaj mamy, to TWOJE ZYCIE i Ty o nim decydujesz!!! To mama wlasnie jest egoistka, bo chce miec wnuka dla siebie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alu
nie jestes

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
mieszkanie kupujemy wsp贸lnie z moim ch艂opakiem, oczywi艣cie z pomoc膮 rodzic贸w...ogromn膮 pomoc膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
mama zadaje mi pytanie do kiedy b臋d臋 si臋 rozwija膰 naukowo i czy w og贸le b臋d臋 mie膰 dzieci? bo jak nie to NA PEWNO mi odbije i b臋d臋 zgorzknia艂a. i 偶e zna mn贸stwo takich przypadk贸w, 偶e ludzie odk艂adali macierzy艅stwo a potem nie mogli mie膰 dzieci...i 偶e ze mn膮 b臋dzie tak samo. straszmy mnie bardzo:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alu
ile masz lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
24

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
idealny czas na rodzenie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alu
i robisz ju偶 doktorat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
tak...obroni艂am prac臋 mgr w czerwcu , od wrze艣nia jestem doktorantk膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alu
do 30-stki masz czas latac a nie rodzic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
pozwalam im si臋 wypowiedzie膰, 偶eby mieli poczucie, 偶e ich potrzebuj臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alu
no to niech se gadaj膮 :) w czym problem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
a jak zaspi臋 i urodz臋 chorego dzidziusia, przez to 偶e to b臋dzie p贸藕na ci膮偶a? tego boj臋 sie najbardziej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
us艂ysza艂abym wtedy A NIE M脫WI艁AM! i 偶e to moja wina ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
alu a ty jak by艣 post膮pi艂a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amdeaa
Ju偶 nie przesadzajmy. Masz 24 lata. Masz jeszcze kupe czasu. Jak b臋dziesz chcia艂a dziecka to nie za艣pisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alu
ja? normalnie :) powiedzia艂abym: "Mamo, nie jestem gotowa na to" a gdyby dalej sie wtr膮ca艂a, powiedzia艂abym 偶e to moje 偶ycie i nikt nie mo偶e nim kierowac oprocz mnie. A jezeli urodzisz w wielu 30 lat, to dziecko na pewno bedzie zdrowe. Zreszt膮 i tak nigdy nie ma gwarancji czy to w mlodym wieku czy w starszym 偶eby bejbiak urodzi艂 sie zdrowy, nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
a je艣li nie obudz臋 w sobie instynktu macierzy艅skiego? czasem my艣l臋 偶e jestem hmmmm....nienormalna. inne dziewczyny interesuja sie tematem, jak widz膮 dzieci to a偶 piszcza z rado艣ci i pr贸buj膮 sie z nimi bawi膰...a ja nic. nic mnie nie chwyta ten temat za serce...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alu
a jak nie obudzisz tego instynktu to co? czy wszyscy musza miec dzieci? po co sie tym zadr臋czasz? jestes jeszcze mloda i wiele przed tob膮. Najwazniejsze 偶ebys zasz艂a w ciaze kiedy poczujesz na to ochote

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
teoretycznie m艂odsza matka rodzi zdrowsze dzieci, ale w praktyce to faktycznie r贸偶nie bywa. s膮 jednak choroby...np. zesp贸艂 downa kt贸ry wi膮偶e si臋 z p贸藕nym macierzy艅stwem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fle-ble
dzi臋ki za to co piszesz:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo偶a koszulka
e , m艂oda siksa jeste艣 , zr贸b ten doktorat , zabierz si臋 po prostu zza te swoje wymarzone rzeczy , a jak ci si臋 w miedzyczasie zachce dziecka, to przecie偶 nic nie stoi na przeszkodzie - s膮 laski , co robi膮 doktoraty i jednocze艣nie maj膮 ma艂e dziecko , to tylko kwestia rozplanowania czasu; i nie przejmuj si臋 tak , 偶e jak zaplanujesz jedno , to sie drugie wykluczy - nie jestes robotem , zawsze mo偶esz zmienic plan , co艣 przesun膮膰 , co艣 czym艣 zastapi膰 , przenies膰 si臋 , wynaj膮膰 nia艅k臋 - jest tyle mo偶liwo艣ci , 偶e wszystko si臋 da; tylko trupa si臋 nie da wskrzesi膰 wszystko si臋 u艂o偶y ale najwa偶niejsze , to spe艂nia膰 swoje marzenia i 偶y膰 w zgodzie z sob膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alu
nie ma za co

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mam lat 20 pare
co ?ja mam 27 lat i wciaz jeszcze mam wrazenie ze sie nie wyszala艂am.tez nei mysle o dzieciach. kurcze...24 lata to jeszcze czas na wypoczynek ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kostkacz
Ja te偶 tak mia艂am , co nie przeszkodzi艂o mi zosta膰 matk膮 dw贸jki dzieci, kt贸re po prostu ub贸stwiam. Dodam, ze nie znosz臋 obcych dzieci, wi臋c g艂owa do g贸ry. Poza tym masz jeszcze troch臋 czasu.

Udost臋pnij ten post

Niema nic gorszego ni偶 niechciane dziecko!!!!Wyszalej si臋 dziewczyno,r贸b karier臋,spe艂niaj si臋.Na dziecko masz czas.Medycyna ca艂y czas idzie do przodu,kobiety bardziej dbaj膮 o siebie ni偶 20-40lat temu.Nie ma obawy,偶e urodzisz chore dziecko,takie same szanse ma 25latka jak 30latka. Niema nic gorszego dla dziecka ni偶 z艂a,sfrustrowana matka.Gdy ty b臋dziesz szcz臋艣liwa to ono te偶. Nie twoja matka czy te艣ciowa b臋d膮 musia艂y zrezygnowa膰 z wielu rzeczy,nie one b臋d膮 wstawa膰 w nocy do p艂acz膮cego malucha.To twoje 偶ycie i twoja decyzja. Nie pisz臋 tego z艂o艣liwie.Sama zosta艂am matk膮 w wieku 31lat i mam 4 dzieciak贸w.Jestem szcz臋艣liwa i moje dzieci te偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kostkacz
Masz jeszcze sporo czasu do trzydziestki. Najpierw ustaw si臋 zawodowo.

Udost臋pnij ten post