Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rokiiiii

25 lat więzienia dla matki,która zagłodziła syna

Polecane posty

Gość rokiiiii

Na 25 lat więzienia skazał Sąd Okręgowy w Poznaniu 23-letnią Martę Zimną za usiłowanie zabójstwa swojego 15-miesięcznego syna. Dziecko zmarło z wygłodzenia, wychłodzenia i odwodnienia na początku 2005 roku w jednej z podpoznańskich miejscowości. Prokuratura zarzuciła kobiecie narażenie dziecka na śmierć i spowodowanie jego śmierci w sposób nieumyślny. Dziecko od grudnia 2004 do końca stycznia 2005 roku mieszkało w Stęszewie k/Poznania w domku letniskowym z matką i jej konkubentem. Kobieta znalazła malucha nieżywego w łóżeczku i wezwała lekarza. Lekarz stwierdził zgon dziecka, a policja zajęła się wyjaśnieniem okoliczności tej nagłej śmierci. Sekcja zwłok wykazała, że chłopiec nie był prawidłowo żywiony od co najmniej kilku tygodni, a od co najmniej kilku dni był odwodniony. Według biegłego, chłopczyk był wyjątkowo zaniedbany, miał posiniaczone ramiona. Jak relacjonowali policjanci, którzy zostali wezwani na miejsce tragedii, chłopczyk leżał w brudnym łóżeczku, w samych śpiochach, w bardzo zimnym pomieszczeniu. Uzasadniając wyrok, sędzia Sądu Okręgowego w Poznaniu Mariusz Sygrela powiedział, że "prezentowane w czasie procesu zdjęcia dziecka są tak przerażające jak nieodpowiedzialność jego matki. W czasie procesu matka powiedziała, że jak miała do wyboru swoje sprawy i dobro dziecka, wybierała to pierwsze" - powiedział sędzia. Biologiczny ojciec dziecka zmarł krótko przed jego urodzeniem. Kobieta jest matką jeszcze jednego, 3-letniego, dziecka, które zostało oddane pod opiekę babci. Wyrok nie jest prawomocny, sąd zezwolił na pokazanie wizerunku oskarżonej i podanie do publicznej wiadomości jej nazwiska.

Gość alu
za malo jak dla niej

Gość rokiiiii
Moim zdanme dożywocie by jej się należało...głupia dziwkaaaa

Gość łączenie tematów
01:02 no ja mam taki pogląd na ten t znalazłem : http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/25_lat_wiezienia_dla_matki_ktora_zaglodzila_synka,789355,2943 01:16 alia111 W radiu mówili, ze sekcja zwlok wykazala, że mały miał w żołądku drzazgi i trociny. Gryzł łóżeczko... "Lubię słowo indolencja. Dzięki niemu moje lenistwo wydaje się czymś niezwykle wyrafinowanym." Bern Williams 01:17 no ja mam taki pogląd na ten t o wodzie i chlebie i to takiej najgorszej jakości no niestety wysówają się na myśl ze te nasze wyroki są jak ze sredniowiecza ale ta kobieta ( barbazyńca) naprawde na niewiele zasługuje. 01:21 nie same poj*by jak mam do wyboru swoje wydatki i podatek na więzienne obiady dla niej, to wybieram to pierwsze. 01:25 ja cie nie moge co sie dzieje a więzienie jeszcze prywatne powinno być tak jak w USA ile przepracuje tyle zje a nie wiem czy ktos bedzie chciał zatrudnić więzniów mimo nizszych kosztów zresztą na takie zeczy kwalifikują sie tylko ludzie za słabsze przewinienia 07:32 Matricia Dlatego ja jestem za aborcją! Lepiej, żeby kobieta usunęła ciąże kiedy dziecko nie czuje bólu, aniżeli odebrała mu życie głodząc na śmierć. Poza tym w gabinetach ginekologicznych powinno być coś takiego jak "dobrowolna sterylizacja" darmowa, bezpłatna i mało kłopotliwa. Tańsze środki anty nic nie dadzą, bo wystarczy, że kobieta zapomni wziąć jedną tabletkę, albo pęknie gumka i już jest w ciąży.Sterylizacja to jest rozwiązanie. 07:53 Bimota Dajcie mi tą mamusię, a ja jej wytłumaczę, że są instytucje i ludzie którzy z chęcią zajeliby się dzieckiem. Przecież zawsze można dziecko ODDAć!!! A że tłumaczenie do przyjemnych należało nie będzie - no cóż

Gość zoana
czytalam o tym w wrzesniowym detektywie straszne

Gość do tej za aborcja
sory ale twoj argumnent jest bez sensu. skad wiesz ze wlasnie ta matka usunie ciaze a nie jakas mloda panienka co aborcje bedzie uwazac za srodek antykonecpcyjny? myslcie ludziska

Boże brak mi słów na tą mieliniarską szmate jakbym ją dorwała w swoje rece to bym jej pokazala suce sprawiedliwosc:O biedne dzieciatko niektore szmaty nie powinny miec w ogole dzieci! jajniki podwiazac;/

Kurva :-o Właściwie to jestem cynicznym gnojkiem, ale przy czymś takim wymiękam jak wosk :-(