Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagatka

studia!na co jak zdaje historie wos i ang?

Polecane posty

wszystko na poziomie rozszerzonym +polski pdostawowy, na jakie kierunki wymagane sa te przedmioty??

Gość gosia 8i6482
na aps

Gość a prawda i tak jest jedna
ze wiedza z matury jest na gowno potrzebna na jakichkolwiek kierunkach :D

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
zztez to zdaje, tylko wszystko rozszerzone. prawo lub stosunki miedzynarodowe mi nabardziej pasuja ;) prawo moze miedzynarodowe.

Gość a to ja
normalnie kolejność powinna być odwrotna: wybieram kierunek studiów, zdaję na maturze to, co jest potrzebne, by się tam dostać. Ale cóż... z historią, wosem to rzeczywiscie aps, politologia, st.miedzynarodowe, może resocjalizacja.

Gość europeistyka

Gość moooooo
a jak ja zdaje polski rozszerzony wos rozszerzony niemiecki podstawowy i historie podstawoa to na co moge isc??

Gość yuuppp
co mozna robic po europeistyce?

aps to akademia pedagogiki specjalnej na szczęśliwickiej w w-wie. mozesz zdawac na: psychologie (na niektorych uczelniach), europeistyke, prawo, politologie, polonistyke, kolegium jezykowe

Gość agi zainteresowan
co sie robi na kolegium jezykowym???

historia,politologia,stosunki,europeistyka,psychologia,religioznawstwo,pedagogika,socjologia...-masz duuuuzo mozliwosci-chcesz wiecej sprawdz wymagania na stronach uczelni ktore Cie interesuja

Gość binco
Ja tez radziłabym jednak najpierw zdecydowac sie n a kierunek na studiach, i do tego dobierac przedmioty. Wazne jest tez jaki poziom nauczania danych przedmitów jest w szkole, i na ile ty jestes w stanie byc w nich dobra. Istotne jest przy historii np. potrafic dobrze posługiwac sie mapami i pracowac duzo z tekstami zrodłowymi. Prawda jest tez , ze duzo osob zdaje te przedmioty i konkurencja jest duza. Sa uczelnie, gdzie wystarczy tylko zdac mature i decyduje kolejnosc zgłoszen.

poprostu te przedmioty mnie najbardziej interesuja i beda dla mnie wzglednie najlatwiejsze do zdania.. co mozna robic po europeistyce?