Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytampoważnie

czy jestem chora psychicznie

Polecane posty

Gość pytampoważnie

??? mam takie objawy, że jak dopadnie mnie jakaś dziwna i obsesyjna schiza, myśl- to jej się przestraszę i boję się że pod jej wpływem zrobić coś idiotycznego i nienormalnego, po za tym jestem chorobliwie nieśmieła w kontaktach międzyludzkich a szczególnie do facetów. Ledwo studia skończyłam. Nie brałam narkotyków, rozluźniam się tylko na imprezach i w innych miejscach gdzie czuję się bezpiecznie.

Gość pytampoważnie
pomóżcie, czy jest tu jakiś psychiatra??? ja już mam dość takiego życia, mam już 24 lata i jest coraz gorzej!!!!!

Gość nerwica to jest
a nie choroba psychiczna idz do lekarza i opowiedz o wszystkim, NIE JESTES CHORA PSYCHICZNIE mozesz miec np fobie społeczną, nerwicę lękową, głowa do góry

Gość pytampoważnie
dzięki, czasami miewałam ataki strachu gdy czytałam referat, jak miałam egzamin magisterski to byłam tak zablokowana stresem że ledwo się wybroniłam-to był dla mnie straszny wstyd:(

też tak mam :( chorobliwa nieśmiałość, a w kontaktach z facetami to już klapa

Gość łopata*
tez to miałam ,ale mi przeszlo...sama zaczełam podchodzic do ludzi i z nimi rozmawiac ,miedzy innymi z facetami az sama jestem w szoku ze ja tyle gadam;) zaczeło sie od tego ze zaczełam "szalec" za facetem ktory tez jest niesmialy....i musiałam go jakos "zdobyc"... zostalo mi tylko schizo ze jak jestem gdzies miedzy ludzmi(autobus,tramwaj) to wydaje mi sie ze wszyscy slysza o czym mysle ...ale to juz chyba schizofrenia:D

Gość czarrnula
zakochasz sie i on zakocha to przejdzie:) wtedy takze otworzysz sie na innych!! wiec nie stresuj sie.. bądż cierpliwa i nabierz pewenosci siebie.. wyjdz do ludzi z usmiechem a będzie dobrze. naprzekór walcz z tym i popatrz na to z przymrózeniem oka... znam to. pozdrawiam:).

Gość mi----------------------------
Myślę, ze to jakis rodzaj nerwicy. Na studiach słyszałam, że podstawowa różnica pomiędzy nerwicą a chorobą psychiczną jest taka, ze przy nerwicy chory czuje, ze cos jest z nim nie tak, natomiast chory psychicznie uważa, ze jest zupełnie zdrowy.