Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatraaaaa

mam pytanko, takie trochę nie na temat

Polecane posty

Gość kleopatraaaaa

idę do koleżanki na ślub, będę tylko na uroczystości w kościele. chcialam dać coś niebanalnego. nie bukiet, tylko np dwie filizanki, czy wypada? podarowac prezent jak wszyscy beda stac z kwiatkami??? poradzcie

Gość plaste-linka
jasne ze wypada. nie ma sensu kupowac np kwiatow tylko dlatego ze wszyscy tak robia. kolezanka napewno siie ucieszy jak dostanie oryginalny prezent

Gość a może by tak
zamiast kwiatów kupon totolotka :)

Gość kleopatraaaaa
no ale nie wyskocze jak filip z konopii z tymi filizankami? na wesele nie ide, wiec dlaczego prezent daje. kurcze, sama nie wiem czy wypada. wszyscy z bukietami a ja z prezentem??? :)

Gość kleopatraaaaa
no tak ale czy wypada podarowac taki upominek na slub?skoro nie ide na wesele????

Gość ło jeju jeju
ja teraz bylam na slubie i niektorzy oprocz prezentow dawali takze "koperty" a wcale na sale zaproszeni nie byli !!!

Gość kleopatraaaaa
hmm, ale bez kwiatkow bylyby te filizanki boje sie ze popelnie jakas gafe, wszysycy z kwiatami, a ja z fizlizankami

Gość loloka22
tak wypada, nie idziesz do krolowej brytyjskiej gdzie jest sztywna etykieta, wiec nie przesadzaj, kazdy bedzie zaaferowany para mloda i nikt nawet nie zwroci uwagi na to co dajesz.

Oj nie marudź już, wszyscy napisali Ci że wypada iśc z upominkiem, a Ty dalej swoje!!! Pamiętam, że po wyjściu z kościoła dostałam prezenty - drobne upominki również od osób, które tylko na ślub były zaproszone i było to bardzo miłe.

Gość kleopatraaaaa
no, tylko ja nawet na slub nie zostalam oficjalnie zaproszona a ide, bo to moja kolzeanka, rozmaiwalysmy na te tematy, i nie wiem czuje sie w obowiazku pojsc, chociaz osobiscie nie powiedziala przyjdz na moj slub to co???

Gość evvela
Głupia moda z tymi kwiatami, potem ma się tysiąc bukietów, których nie ma gdzie schować i jak przewozić, a zanim dotrze się na salę to juz wyglądają jak kompost.Potem i tak się nei pamięta kóry bukiet od kogo....

Gość kleopatraaaaa
czyli moge podarowac prezent, chociaz nie zostalam zaproszona na slub? :D przepraszam ze sie tak wypytuje, ale no zawsze mam takie dylematy :)

Gość ziewam se
daj jej paste do butów i szczoteczkę do zębów nie dziękuj 🖐️

Gość 11111111
ja jak bym nie byłazaproszona oficjalnie na ślub to nic bym nie kupowała,chyba bym nawet nie poszła:P

Ze ślubem to jest tak, że może przyjść kazdy bez oficjalnego zawiadomienia - w końcu po coś ksiądz ogłasza zapowiedzi z ambony, prawda?

Gość Atatata
wg mnie prezenty można dawać każdemu i z każdej okazji... choc przyjęło sie proszenie na słub oddzielnie i na slub i wesele oddzielnie .... a do kosciola nie potrzeba zaproszenia wg mnie moze tam pojsc każdy .. co do prezentow to jestrm zdania ze lepiej dawac wlasnie prezencik niz kwiaty bo potem to klopot co z nimi robic a jeszce wiekszy jak ktos ma alergie na pyłki kwiatowe i sie po prostu dusi w kosciele... swoja droga pomyślcie jakby bylo fajnie jakby mlodzi odjeżdzali do domu weselnego tylko z własnym bukietem i z przyczepka na ktorej byłaby kupka takich prezencików a co do prezentow to uwazam ze jak mozesz pozwolic sobie finansowo to warto dac cos porzadniejszego czy te filiżanki, czy jakis inny prezent nawet pościel markową taka jak np z http://www.getzzz.pl (bron boże bazarową)-napisałam o nij bo .. jestem nią zachwycona i zamówiłam ja dzisiaj pozdrawiam pozdrawiam

Gość darling thing
ale chyba nie kochasz sie w panu mlodym i nie przerwiesz ceremoni? :D

Gość proponuje dac prezent
wczesniej a skladajac zyczenia tylko kwiaty...bo co oni pod kosciolem zrobia z ta paczka?...

Gość jaktotak*
No chyba pieszo do kościoła nie przyjdą tylko samochodem, to mogę sobie paczkę do bagażnika schować. Ludzie czy wy na sluby nie chodzicie??? Bo to mało razy młodzi dostaja paczkę pod kościołem?? I to pokaźnych rozmiarów :O

Oczywiście, że wypada dać prezent - często się to zdarza. Jeżeli jednak chcesz dać coś niedrogiego, to sugerowałabym coś bardziej osobistego. Np. kubki czy zastawę z ich zdjęciami czy jakąś fajną fotoksiążkę. Wybór tego typu rzeczy jest naprawdę ogromny - zajrzyj choćby na superfoto.pl - te gadżety nie kosztują wiele, a wątpię, by ktoś się z nich nie ucieszył:)

Gość LadyMorgana33***
Jasne ze fajny pomysł z filizankami, jak jakieś ciekawe i niebanalne znalazłas to pewnie,Tez mialam taką sytuacje ze szłam na słub kolezanki tylko do kościoła.Kupilam jej perfumy, dodatki izn taką ciężką zawieszkę + chustę w indyjskim stylu_lubi takie rzeczy-i do tego pamiątkę

Gość LadyMorgana***33
Kwiatów tez nie kupowałam

Można zauważyć, że pod kościołem młodzi dostają zamiast kwiatów zapakowany prezent. Super! Dostać kwiaty też miło, ale moim zdaniem jeśli zamiast kwiatów będzie trochę upominków, to Państwo Młodzi będą przeszczęśliwi. Pozdrawiam, Agnieszka

Ja ostatnio jak szłam do koleżanki tylko na ślub do kościoła to zrobiłam jej w prezencie Fotoalbum (serwis superfoto.pl oferuje bardzo piękne wykonania takich albumów) ze wspólnymi zdjęciami jej i jej męża od początku ich znajomości :) Bardzo się z tego ucieszyła, bo będzie miała to do końca życia :)

Jak ja ostatnio szłam na ślub, to kupiłam bardzo stylowe kubeczki ( dwie sztuki), w sklepie internetowym myin.pl Parze młodej bardzo się podobały te prezenty. Teraz mogą napić się razem kawy ze stylowych kubeczków.